Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Σκουπίδια Πύργου: Κατασχέθηκε το αρχείο του τμήματος Τεχν. Υπηρεσιών


Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση εναπόθεσης των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, καθώς από  τις αρμόδιες αρχές κατασχέθηκε χθες το πρωί το αρχείο του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης του εργολάβου σκουπιδιών Θεοδ. Καράμπελα. Την ίδια στιγμή απολογήθηκε ο ένας από τους έξι κατηγορουμένους στην υπόθεση για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην Ανακρίτρια Πύργου, ενώ σήμερα απολογούνται οι άλλοι πέντε εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Αιτία της έρευνας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Πύργου αποτέλεσε ένα αντίγραφο σύμβασης το οποίο δεν έφερε την υπογραφή του εργολάβου Θ. Καράμπελα, αλλά μόνο αυτήν του αντιδημάρχου Βασίλη Παναγόπουλου και βρέθηκε στα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο σπίτι και την επιχείρηση του εργολάβου.
 Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Δασάρχης Πύργου κ. Λάττας, έλαβε εντολή από τις δικαστικές αρχές να πραγματοποιήσει διερευνητικές τομές σε σημεία όπου φέρονται οι κατηγορούμενοι να έχουν θάψει σκουπίδια σε δασικές εκτάσεις. Από την αυτοψία που έγινε εντοπίστηκαν σκουπίδια στην περιοχή του οροπεδίου της Φολόης, που ως γνωστόν πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή από τη συνθήκη Natura 2000.
Ο κ. Λάττας θα συντάξει την αναφορά του και θα την καταθέσει στην Εισαγγελία Ηλείας, για να προστεθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

 
Νεκρός σε τροχαίο 24χρονος

Τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν 24χρονο σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 8 το βράδυ στον δρόμο Κρέστενας – Μακρισίων. Ο 24χρονος Αντώνης Αντωνίου του Χρήστου ήταν συνεπιβάτης σε δίκυκλο που οδηγούσε ένας 21χρονος και το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε νωτομετωπικά με αγροτικό φορτηγάκι που ακολουθούσε και οδηγούσε ένας 43χρονος. Ο 21χρονος οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ελαφρότερα. Ο 24χρονος και ο 21χρονος μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Κρέστενας, ενώ ο 43χρονος στο νοσοκομείο Πύργου. Τόσο ο νεκρός όσο και οι οδηγοί των δύο οχημάτων είναι συγχωριανοί από τα Μακρίσια.


Διεκδικεί τη συμμετοχή του στο νέο σχήμα της ΕΑΣ ο αγροτικός σύλλογος Πύργου

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη συνέχιση της λειτουργίας του αγροτικού συνεταιρισμού Πύργου, είτε μέσα από τη συμμετοχή τους στο νέο σχήμα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας, είτε ως αυτόνομου συνεταιρισμού, δηλώνουν τα μέλη της διοίκησης του εν λόγω συνεταιρισμού. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, υποστήριξαν ότι έχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την μη σύννομη λειτουργία της Ένωσης και δήλωσαν πρόθυμοι να τα καταθέσουν στον εισαγγελέα. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά δεν είναι δυνατόν να παραδίδεται η περιουσία των γονιών και των παππούδων τους και ο ιδρώτας χιλιάδων αγροτών – συνεταιριστών της Ηλείας σε 30 άτομα – μέλη δύο όλων κι όλων συνεταιρισμών. Αναφερόμενος στο ιστορικό της σταδιακής διαγραφής των συνεταιρισμών από την Ένωση ο γραμματέας του Συλλόγου Μιχάλης Πλαστουργός τόνισε ότι από τους 150 αγροτικούς συνεταιρισμούς με τις 10-11.000 αγρότες – μέλη στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ συμμετείχαν περίπου 60 συνεταιρισμοί και μόλις δύο από αυτούς πληρούσαν τις προϋποθέσεις  να συνεταιριστούν με την ΕΑΣ και να δημιουργήσουν την αγροτική συνεταιριστική σύμπραξη.



«Σταθμός Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης»


Νέα δομή στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας δημιουργούν με τα 5μηνα 18 εξειδικευμένοι επιστήμονες. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την οικογένεια, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει στη διόγκωση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων με αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας δράσεων για την αντιμετώπισή τους. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μετά την ενίσχυσή της με έκτακτο επιστημονικό προσωπικό μέσω των πεντάμηνων της Κοινωφελούς Εργασίας, θέτει σε λειτουργία «Σταθμό Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης». Σκοπός του σταθμού είναι η παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα κάθε ηλικίας της τοπικής κοινότητας μέχρι τέλος Μαΐου, με έδρα τον 4ο όροφο του Διοικητηρίου.
Στον συμβουλευτικό σταθμό μπορούν όλοι οι πολίτες να απευθυνθούν για:
•    Επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων
•    Συμβουλευτική ανέργων
•    Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών
•    Ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη απόρων οικογενειών και ΑΜΕΑ
•    Άγχος, κατάθλιψη και φοβίες.

Κλήσεις για διπλοπαρκάρισμα

Κλήσεις μοίρασε χθες η τροχαία Πύργου στους οδηγούς διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων στην οδό Μανωλοπούλου που δεν πειθάρχησαν στις υποδείξεις να απομακρύνουν τα οχήματά τους.. Άνδρες της Τροχαίας  βρέθηκαν στην περιοχή, μετά από παράπονα που διατυπώθηκαν, καθώς το διπλοπαρκάρισμα τον τελευταίο καιρό, και μετά τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, έχει γίνει βραχνάς για τους οδηγούς, ενώ δημιουργείται κυκλοφοριακή ασφυξία σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

 
Σύλληψη για χρέη

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνελήφθη χθες το πρωί στον Πύργο,  ένας 55χρονος που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της εμπορίας φρούτων, για οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 55χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 118.410,36 ευρώ.

 
Νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Ηλείας

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος, επανεξελέγη πρόεδρος στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν οι Λάζαρος Ασμής Αντιπρόεδρος, η Μαρία Κουτσούκου, Γραμματέας, ο Βασίλης Βασιλειάδης Ταμίας, και μέλη οι Κώστας Κοτσιλιάνος, Φιόνα Κότσαλη και Νίκος Γκάβαλος. Οι τακτικές συνεδριάσεις της ΕΛΜΕ Ηλείας γίνονται στο 2ο Λύκειο Πύργου κάθε Τρίτη στις 7 μμ και είναι ανοιχτές για όλους τους εκπαιδευτικούς, ενώ αναμένεται και Γ.Σ του σωματείου ως τις 20 του μήνα.

Καιρός

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές περιμένουμε σήμερα στα Δυτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 12 με 13 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54