Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Σύνταξη δελτίου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ


Σφοδρές αντιδράσεις στην Κέρκυρα για την απόλυση 59εργαζομένων του Δήμου Κέρκυρας με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή παραμένουν στην εργασία τους από 10 έως 20 χρόνια με δικαστικές αποφάσεις. Αρνητική η εξέλιξη για τους 34  που δουλεύουν στο «στενό πηρύνα» του Δήμου καθώς διεγράφησαν από τη μισθοδοσία μια μέρα πριν τη δικαστική προσφυγή, διαφορετικός ήταν ο χειρισμός για τους 25 της ΔΕΥΑΚ.

Στο Δήμο, η αρμόδια υπηρεσία προέβη στην διαγραφή τους από το μητρώο μισθοδοσίας την ώρα που ο Δήμαρχος Κέρκυρας απουσιάζει εκτός Κερκύρας, ενώ επέστρεψε εσπευσμένα προκειμένου να βρεθεί σήμερα στα δικαστήρια στο πλευρό των εργαζομένων για να στηρίξει την προσφυγή τους με ασφαλιστικά μέτρα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής έχει ήδη επαφές με νομικούς στην Αθήνα για να διερευνηθούν τυχόν αδυναμίες στην απόφαση Μητσοτάκη ώστε να αποτραπεί η διακοπή μισθοδοσίας των 59, δηλώνοντας: «Αυτό που συμβαίνει είναι μία μεγάλη αδικία. Είναι σε εξέλιξη νομικό σκέλος».

Η σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις των αρμοδίων, περί της διαγραφής των υπαλλήλων από τα μητρώα μισθοδοσίας, είναι τέτοια που η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ακολούθησε εντελώς διαφορετικό δρόμο από εκείνο των υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σπύρο Πανδή, η Επιχείρηση δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση διαγραφής των 25 εργαζομένων, καθώς περιμένει μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο, σήμερα, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η δικαστική προσφυγή των υπό απόλυση υπαλλήλων. «Προσφύγαμε σε δικηγόρο στην Αθήνα για να πάρουμε νομικές κατευθύνσεις και θα παραστούμε και στα δικαστήρια αύριο μαζί με τους εργαζόμενους. Δεν ξέρω με ποια λογική απολύουν εργαζόμενους από τη ΔΕΥΑΚ, δίνοντας ευθέως χτύπημα στην καρδιά της Επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι πλήρως απαραίτητοι για την λειτουργία του βιολογικού, είναι εργαζόμενοι που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο, στις βλάβες. Σε όποια περίπτωση εμείς δεν υπογράφουμε τίποτα αν δεν δούμε αύριο τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη", δήλωσε στην ιστοσελίδα Corfupress.com.

 

Ανακοινώσεις στήριξης των εργαοζμένων έχουν εκδώσει οι νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. του ΠΑΣΟΚ, το Εργατικό Κέντρο, οι δημοτικές παρατάξεις «Εμπρός» (ΣΥΡΙΖΑ) και Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ κ.α.


Απίστευτο: η μη απόδοση εγκαίρως των εκτός έδρας των αρμόδιων υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, είναι η αιτία για τη διακοπή εργασιών αποκατάστασης του τοιχίου του ΝΑΟΚ!!!

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε σήμα διακοπής εργασιών με κίνδυνο ακόμα και απώλειας προθεσμιών στο χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., επειδή... δεν εγκρίνει να δώσει προκαταβολικά τα έξοδα μετακίνησης του αρμόδιου για τον έλεγχο του έργου υπαλλήλου του!

Η αμοιβή του αρχαιολόγου έχει μεν προβλεφθεί, ωστόσο, θα πρέπει να βάλει τα χρήματα από... την τσέπη του για να μεταβεί στην Κέρκυρα, να ελέγξει τις εργασίες και, μήνες μετά την επιστροφή του, να πάρει τα χρήματα αυτά πίσω!

Όπως είναι φυσικό, ο εν λόγω υπάλληλος αρχαιολόγος αρνείται να πληρώσει τα εκατοντάδες ευρώ που απαιτούνται για τη μετακίνηση και τη διαμονή του στο νησί και ως απάντηση, το ΥΠΠΟ... έδωσε σήμα διακοπής εργασιών για την... προστασία του μνημείου που απειλείται με κατάρρευση αν τα έργα στήριξης δεν ολοκληρωθούν σύντομα.

Για την υπόθεση, επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο απέστειλε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο οποίος αναφέρει ότι «η γραφειοκρατία έχει και τα όριά της».

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης με αντικείμενο την «προκλητική η αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών μηχανισμών για το Λιμάνι και τα Αλιευτικά Καταφύγια της Λευκίμμης».

Ο κίνδυνος να κλείσει η πορθμειακή γραμμή Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας, λόγω της επίχωσης του Λιμανιού, είναι πλέον ορατός στο προσεχές χρονικό διάστημα. Επίσης, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να αχρηστευτούν οριστικά τα δυο Αλιευτικά Καταφύγια, αν δεν δρομολογηθούν άμεσες εργασίες εκβάθυνσης. Στην περίπτωση δε του “Ποταμιού” - κατά τις βροχοπτώσεις του χειμώνα - ελλοχεύει ο κίνδυνος εκτεταμένων πλημμυρών με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τους κατοίκους και τις καλλιέργειες της περιοχής.

Επειδή, η διαχρονική εγκατάλειψη, υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή της νότιας Κέρκυρας, που υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι σημαντικός συγκοινωνιακός και εμπορικός κόμβος των Ιονίων Νήσων.



Ο μικρός Παναγιώτης Γεωργοτάς είναι 4,5 χρονών και τους τελευταίους 20 μήνες παλεύει με το νευροβλάστωμα, μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου.

Για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα επιβίωσης του παιδιού τους, οι γονείς τους ζητούν τη βοήθεια όλων μας, καθώς κρίνεται αναγκαία η μετάβαση του παιδιού στο εξωτερικό και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη. Για το σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε λογαριασμός στην Alpha Bank στον οποίο κάθε βοήθεια θα μικρύνει την απόσταση που χωρίζει τον Παναγιώτη από την ελπίδα.

ALPHA BANK: 680 00 2787 003494

IBAN GR86 0140 6800 6800 0278 7003 494

BIC CRBAGRAA

Για περισσότερες πληροφορίες στο οικογενειακό του περιβάλλον, στα τηλέφωνα 6975221066 και 6979674703.

 


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση με τους Π. ΧΑΡΑΜΗ και Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

την Παρασκευή 17/1/2014 στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με θέμα την Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54