Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Σε χαρούμενο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στο στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» που εκτάκτως, μετά το ανέβασμα του πομπού, επανήλθε στα Γιάννενα. Το περιεχόμενο της εκπομπής αφορούσε την ΕΡΤ και την ελεύθερη έκφραση όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου, αλλά των φορέων, των πολιτών και των αλληλέγγυων που από τις 11 Ιουνίου συμπαρίστανται στο κοινό αίτημα για άνοιγμα της ΕΡΤ

 

·         Δόθηκε στη δημοσιότητα ο πίνακας της νέας διάρθρωσης των λιμενικών υπηρεσιών, από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με αυτόν:

η 3η ΠΕΔΙΛΣ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα έχει έδρα την Ηγουμενίτσα και υπό το ΚΛ Ηγουμενίτσας θα υπάγονται το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας και ο Λ/Σ Σαγιάδας.

Στο Λιμεναρχείο της Πρέβεζας θα υπάγεται και το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας.

Αντίθετα το Λιμενικό Φυλάκιο Αστακού θα υπάγεται πλέον στο Μεσολόγγι.

Χωριστό Λιμεναρχείο θα έχει η Λευκάδα στο οποίο θα υπάγεται και το Λιμενικό Φυλάκιο Νυδρίου.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, στο σύνολο της χώρας καταργούνται 22 Λιμενικές Αρχές και Φυλάκια, ενώ υπάρχει "υποβιβασμός" 39 Λιμενικών αρχών σε Λιμενικούς Σταθμούς ή Τμήματα.

·         Το σχέδιο διακήρυξης της δημοτικής παράταξης που θα μετέχει στις εκλογές του Μαΐου, έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα με την σημείωση ότι αποτελεί τη βάση διαλόγου και συνεργασιών. Με το συγκεκριμένο κείμενο ασκείται δριμεία κριτική στις παρατάξεις που διοίκησαν μέχρι σήμερα το Δήμο Ιωαννιτών.

 

·         Με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Παντελής Κολόκας, επιβεβαιώνονται ουσιαστικά όλες οι πληροφορίες που τον ήθελαν να ηγείται ψηφοδελτίου για το Δήμο Ιωαννιτών. Στην ίδια δήλωση, ο κ. Κολόκας, καταθέτει πρόταση με αντικείμενο την τηλεθέρμανση στο Δήμο Ιωαννιτών, υπογραμμίζοντας τα φιλοπεριβαλλοντικά πλεονεκτήματά της.

 

·         Κατηγορούμενοι είναι οκτώ υπάλληλοι της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων που έχει στην ευθύνη της τους Νομούς Πρέβεζας και Άρτας καθώς και ο πρώην Διευθυντής της ίδια υπηρεσίας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν σε ψευδή βεβαίωση, απιστία στην υπηρεσία και σπατάλη δημόσιας περιουσίας.

 

·         Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν σήμερα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης και ο Μιχάλης Τζίμας εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον τους η ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Η μήνυση είχε κατατεθεί την ημέρα που ανακοινώθηκε η πώληση και ήρθαν οι νέοι ιδιοκτήτες στα Γιάννινα για να βρεθούν αντιμέτωποι με τις οργισμένες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Μετά τις αναβολές που είχαν προηγηθεί, το δικαστήριο αναμένεται να γίνει σήμερα και από κτηνοτρόφους αλλά κι άλλους φορείς διοργανώνεται κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54