Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Με εισαγωγές ελαιολάδου από ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης κρητικής παραγωγής, ετοιμάζεται η Ένωση Πεζών να καλύψει τους πελάτες της στις αγορές του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, εφόσον χρειαστεί, να γίνουν εισαγωγές ελαιολάδου, το οποίο θα τυποποιηθεί και θα διατεθεί στις αγορές ως κοινοτικό, χωρίς τη σήμανση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η Ένωση Πεζών θα αγοράζει ελαιόλαδο από τα μέλη της στην τιμή των 2,5 ευρώ ως την εκκαθάριση.

Υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές βρέθηκαν χθες τα δημοτικά σχολεία Τυλίσου και Ανωγείων, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελλείψει δασκάλων. Την πίστη ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν πιστώσεις για προσλήψεις δασκάλων εξέφρασε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο δήμο Μαλεβιζίου, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Απόστολος Κλινάκης.

«Ανάσα» σε υπερχρεωμένο ζευγάρι, με δύο παιδιά, έδωσε προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας. Σύμφωνα με την απόφαση, έως την εκδίκαση της κύριας αίτησης, το ζευγάρι δεν απειλείται από καταδιωκτικά μέτρα ή πλειστηριασμούς, ενώ οφείλει να καταβάλει μηνιαίως 370 ευρώ για οφειλές σε τράπεζες, που φτάνουν τις 470 χιλιάδες ευρώ.

Για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους σχεδόν 357 χιλιάδων ευρώ, συνελήφθη χθες, στο Ρέθυμνο, 54χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε εισαγγελική παραγγελία.

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα οι εργασίες κατασκευής του δρόμου Ηράκλειο - Μεσαρά. Απαντώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει πως το επόμενο δίμηνο θα ολοκληρωθούν τα ασφαλτικά στο τμήμα Απομαρμά – Καστέλι, ενώ άμεσα θα εκτελεστούν και οι εργασίες αποκατάστασης των κατολισθήσεων στο τμήμα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά.

Σε εγρήγορση και κινητοποιήσεις καλούν τους τοπικούς φορείς οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, που καταδικάζουν το σχέδιο καταστροφής 1.000 περίπου τόνων χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου. Καταγγέλλουν δε, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας ανοίγει τις πόρτες για να μπουν μέσα τα «διεθνή απορριμματοφόρα». Στο μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ταφής χημικών αποβλήτων στη Μεσόγειο διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Ένα 32χρονο καθώς κι έναν ηλικιωμένο 71 ετών συνέλαβαν χθες αστυνομικοί, που έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια, στα Βορίζια και στον Κόκκινο Πύργο, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής. Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μια γεμιστήρα και 25 φυσίγγια ενώ ο ηλικιωμένος βρέθηκε να κατέχει, μεταξύ άλλων, ένα περίστροφο κρότου και 44 σφαίρες κρότου.

Από τα χειρότερα γλίτωσε ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από τζάμια που έπεσαν κι έσπασαν στην πλάτη της. Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, ενώ η γυναίκα επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε ταξί. Τα τζάμια υποχώρησαν, πιθανότατα από τους ισχυρούς νοτιάδες, από προστατευτικό κιγκλίδωμα σε ταράτσα κτιρίου κι έπεσαν πάνω της, τραυματίζοντας την ίδια και προκαλώντας ζημιές στο ταξί.

Σχολή γονέων για οικογένειες με παιδιά στην εφηβεία διοργανώνει, στον Άγιο Νικόλαο, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Λασιθίου του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη. Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν έξι ενημερωτικές συναντήσεις, κατά τις οποίες οι γονείς θα ενημερωθούν από ειδικούς για θέματα που αφορούν στην εφηβεία και στη χρήση ουσιών.

Ένα από τα πιο σημαντικά τουρκικά λογοτεχνικά έργα, «Το Θεριό του Ταύρου» του σατιρικού συγγραφέα Αζίζ Νεσίν, μεταφέρει επί σκηνής η θεατρική ομάδα των δημοσιογράφων του Ηρακλείου. Το έργο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη, θα παρουσιαστεί στο Θεατρικό Σταθμό από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 4 Φεβρουαρίου. Αντί εισιτηρίου αποφασίστηκε να ζητηθεί η προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες, που τα έχουν ανάγκη.

Στην 8η θέση, με 25 βαθμούς, βρέθηκε ο ΟΦΗ μετά τη χθεσινή του νίκη με 0-2 στο κρητικό ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας με τον Πλατανιά. Το σκορ άνοιξε ο Περογαμβράκης στο 47ο λεπτό, ενώ τη νίκη σφράγισε ο Ζε Εντουάρντο στο 75ο λεπτό.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε από χθες κι επισήμως καθήκοντα προπονητή στον Εργοτέλη. Όπως ανακοινώθηκε από την Ηρακλειώτικη ΠΑΕ, η συνεργασία του 45χρονου τεχνικού με τους κιτρινόμαυρους θα διαρκέσει ως το τέλος Ιουνίου του 2015.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54