Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Αποκλεισμός  της  Δ.Ο.Υ Πύργου

 Την ΔΟΥ Πύργου αποκλείουν σήμερα στις 11 το πρωί, οι αγρότες της Ηλείας, στη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεών τους ενάντια σε νέα μέτρα που ανακοίνωσε σε βάρος τους η Κυβέρνηση. Χθες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση με τρακτέρ στον κόμβο της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στη Μαραθιά. Οι επικεφαλής των συλλόγων απηύθυναν κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν δυναμικά καθώς τα περιθώρια στενεύουν με την Κυβέρνηση να εφαρμόζει συνέχεια νέα μέτρα. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπία των εργαζομένων της ΕΡΤ στην Ηλεία, όπου εξέφρασαν την συμπαράστασή στο δίκαιο αγώνα τους και κάλεσαν μαζί τον κόσμο να ενωθεί σε έναν κοινό αγώνα.

 

Στους δρόμους οι καθαρίστριες των σχολείων  

Διαμαρτυρήθηκαν χθες  καθαρίστριες των σχολείων του Πύργου στον αντιδήμαρχο Παιδείας Γ. Παναγόπουλο παρουσία των Γ. Σεφερλή και Θ. Καραμπέτσου, καθώς έχουν μείνει απλήρωτες επί μήνες και δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην κατάληψη του Λάτσειου Δημοτικού μεγάρου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους απέχοντας ταυτόχρονα και από την εργασία τους. 

Οι 42 συνολικά καθαρίστριες, μέλη του Σωματείου, δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ο μισθός που λαμβάνουν ξεκινά από 50 ευρώ και δεν ξεπερνά τα 320 το μήνα (!).

 

Κλείνουν το φαρμακείο στην Αμαλιάδα

Από την Βάρδα στον Πύργο αναγκάζονται να προστρέξουν για την προμήθεια φαρμάκων οι ασφαλισμένοι στο ΕΟΠΥΥ λόγω της οριστικής παύσης λειτουργίας του φαρμακείου του οργανισμού στην Αμαλιάδα, αποτέλεσμα των μνημονιακών επιταγών που με εξαιρετικό ζήλο εφαρμόζει ο κ. Γεωργιάδης.

 

Στάση εργασίας από τους γιατρούς

Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται την ερχόμενη Πέμπτη οι Ομοσπονδίες των ιατρών ΟΕΝΤΕ,ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ και άλλοι Υγειονομικοί φορείς με αίτημα την μη διάλυση  της δημόσιας πρωτοβάθμιας  φροντίδας Υγείας,να παύσουν  οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στην λειτουργία των ιατρών με τα απαράδεκτα πλαφόν σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις και να σταματήσει το χαράτσι στους ασθενείς.

 

Αντιδράσεις για τα πρόστιμα

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος εξέφρασε την δριμεία αντίθεση  του για την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για το μέγεθος των επαπειλούμενων προστίμων για την μη καταβολή εγκαίρως του ΦΠΑ και αποφάσισε μαζί με τα άλλα επιμελητήρια να εκφράσει άμεσα προς το Υπουργείο τις αντιρρήσεις του για τα εξωφρενικά πρόστιμα .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54