Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του δήμου

Aπεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στον Δήμο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς. «Αυτό που συμβαίνει τελευταία, το έχουμε ξαναδεί. Το έργο είναι επανάληψη», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Απόστολος Γκιγκούδης, υπογραμμίζοντας ότι «τις απολύσεις τις ονομάζουν κινητικότητα ή διαθεσιμότητακαιτη μείωση μισθών εσωτερική υποτίμηση». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η δικομματική κυβέρνηση ντρέπεται να πει ότι θα απολύσει ακόμη 12.000 εργαζόμενους»και την κάλεσε «να αλλάξει στάση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι καλό να σωθεί η Ελλάδα, αρκεί να υπάρχουν και πολίτες σε αυτή τη χώρα».

 

Ορεστιάδα: Ο Γ. Ντόλιος εισηγητής από το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για τη «ΝΕΡΙΤ»

«Το σχέδιο κινείται στο πλαίσιο της αξιοκρατίας και στη δημιουργία μίας δημόσιας και όχι κυβερνητικής Ραδιοτηλεόρασης», υποστήριξε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, μιλώντας στη Βουλή ως εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Ο κ. Ντόλιος τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει η σύσταση του νέου φορέα, γιατί «υπάρχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημιούργησε νέα δεδομένα», ενώ επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ να μην κυρώσει τη συγκεκριμένη Πράξη. Πρότεινε επίσης την αλλαγή του τίτλου ΝΕΡΙΤ και επεσήμανε ότι «η πεμπτουσία του νομοσχεδίου είναι το σχέδιο Μόσιαλου, όπως διαμορφώθηκε από την επιτροπή Αλεβιζάτου και έγινε σχέδιο νόμου επί κυβέρνησης Παπαδήμου από το νυν υφυπουργό, Παντελή Καψή».

 

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Γεροντόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και τη Συρία κυριάρχησαν στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα Εκκλησιών, βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Γεροντόπουλοςμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. 

 

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση βιβλίου

Το 1οτης παιδικό βιβλίο θα παρουσιάσει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΠΑΚΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης η Δήμητρα Συνοδινού. Η Δήμητρα Συνοδινού γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είναι πτυχιούχος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Βρεφοκομίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

 

Αλεξανδρούπολη : Επιτυχίες αθλητών Ν.Ο.Α

Ένα χρυσό μετάλλιο, δύο ασημένια και 4 χάλκινα κατέκτησαν οι επτά από τους συνολικά 11 μικρούς αθλητές του ''ΝΗΡΕΑ'' Ορεστιάδας, που συμμετείχαν στο θερινό πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγοριών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το οποίο διεξήχθη στην Καβάλα. Στους ίδιους αγώνες, διακρίθηκαν και πήραν μετάλλια και 26 από τους 29 αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, οι αθλητές του Ν. Ο. Α. κατέκτησαν 6 χρυσά, 6 ασημένια και 14 χάλκινα μετάλλια.
 

Ορεστιάδα:Επανασυνδέονται τα 28 νοικοκυριά της Αγριάννης με το ηλεκτρικό ρεύμα

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να επανασυνδεθούν με το ηλεκτρικό ρεύμα τα 28 νοικοκυριά στην Αγριάννη του δήμου Σουφλίου και να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών βάση των νέων κριτηρίων περί ευπαθών ομάδων, ανέργων και πολύτεκνων οικογενειών. Τα νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περίπου δύο εβδομάδες μετά από απόφαση της ΔΕΗ, καθώς εκκρεμούσαν ανεξόφλητοι λογαριασμοί των τελευταίων μηνών. Οι κάτοικοι του χωριού πραγματοποίησαν το πρωϊ παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη διευθύντρια. «Δεν ζητάμε να μας χαριστούν τα χρέη αλλά να υπάρξουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις σταδιακά, όταν θα συγκεντρώσουμε χρήματα από την παράδοση των αγροτικών μας προϊόντων» είπε σε δηλώσεις του στην Ε.ΡΑ. Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος των 28 οικογενειών, Αλή Σελήογλου. Ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε όλες αυτές  τις ημέρες χωρίς ρευματοδότηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η συντήρηση των τροφίμων σε κάθε σπίτι, ήταν αδύνατη.

 

Ορεστιάδα:Στις 19 και 20 του μηνός το Αντάμωμα των Γκαγκαβούζηδων

 

Στην Ορεστιάδα, θα γίνει το Αντάμωμα των Γκαγκαβούζηδων της περιοχής, με Γκαγκαβούζηδες από τη Μολδαβία και τη Βουλγαρία, στις 19 και 20 Ιουλίου. Το Αντάμωμα διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Παράδοσης και Δημιουργίας «Οι Γκαγκαβούζηδες» Ορεστιάδας και το διήμερο της συνάντησης περιλαμβάνει θρησκευτικές εκδηλώσεις και παρουσίαση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και δρώμενων, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Προφήτη Ηλία. «Τα τελευταία χρόνια είμαστε σε τακτική επαφή με τους αντίστοιχους συλλόγους των δύο αυτών χωρών, ώστε να μην χάσουμε την επαφή και με αυτό το στοιχείο του Ελληνισμού. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ιστορία που μας ενώνει» είπε μιλώντας στην Ε.ΡΑ. ο πρόεδρος της Ένωσης και εφημέριος του ιερού ναού, Αντώνιος Τσομπανίδης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/07/2013 - 13:16