Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου



Στο Νοσοκομείο οι αγρότες

Στο Γενικό νοσοκομείο Ηλείας στον Πύργο, βρέθηκαν χθες οι αγρότες του Νομού μας,  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν, διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαϊκά μέτρα και την βαριά φορολογία που επιβάλει η Κυβέρνηση, στους ρυθμούς της Τρόικας και του Μνημονίου. Οι αγρότες της Ηλείας, έδωσαν δυναμικό «παρών» στο χώρο της Υγείας, και απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του νοσοκομείου, παρέχοντας  για μερικές ώρες τη δυνατότητα στους πολίτες που επισκέφθηκαν χθες το Νοσοκομείο να μην καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ που ισχύει προκειμένου να εξεταστούν. Οι αγρότες επισκέφθηκαν και τον διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Δημόπουλο, όπου του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

 
Συμβολική κατάληψη στο φράγμα Αλφειού


Συμβολικό αποκλεισμό στο Φράγμα του Αλφειού πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι των Μακρισίων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην έναρξη του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στον Αλφειό, καθώς το ποτάμι έχει ήδη πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών της περιοχής. Οι κάτοικοι θεωρούν ότι  το έργο της ΥΔΡΗΛ τους καταστρέφει χρόνο με τον χρόνο και τονίζουν ότι δημιουργήθηκε για να αρδεύει τις καλλιέργειες και να μειώνει τον κίνδυνο της υπερχείλισης του ποταμού κατά την διάρκεια του χειμώνα, και όχι να αφήνει εκτεθειμένα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
 
Στα δύο ο δρόμος στα Πετράλωνα

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών  στην Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας, κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, στα δύο έχει κοπεί από χθες ο οδικός άξονας που ενώνει τα Πετράλωνα με τα Περιβόλια, το Στόμιο, την Αρχαία Φιγαλεία αλλά και με το Δραγώγι και το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, εξαιτίας μεγάλης καθίζησης του οδοστρώματος. Αποτέλεσμα είναι η κίνηση να γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η διέλευση βαρέων οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δρόμου και πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Κατολισθήσεις σε Περιστέρι - Γεράκι

Ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, δέχθηκαν τα δημοτικά διαμερίσματα Περιστέρι και Γεράκι του δήμου Ήλιδας, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, προκάλεσαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα αγροτικοί δρόμοι να υποχωρήσουν. Για άλλη μία φορά αποκλείστηκε ο δρόμος Περιστέρι- Οινόη, αφού κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του βουνού στη θέση «Λεσσά». Στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα χωράφια και τις στάνες τους ζητώντας άμεσα λύση. Σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στο δρόμο Γερακίου- Περιστερίου, αφού φερτά υλικά κατέλαβαν το οδόστρωμα εμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των οχημάτων, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στα πρανή της Σοχιάς στο δημοτικό διαμέρισμα Γερακίου.

Η «μισή» λαϊκή στο Οινοποιείο

Για τελευταία φορά διεξάγεται σήμερα στο χώρο του παλιού οινοποιείου η λαϊκή αγορά για τους μικροπωλητές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου μικροπωλητών βιομηχανικών προϊόντων Ν. Ηλείας «ο Άγιος Χαράλαμπος», η μεταφορά των πάγκων των βιομηχανικών προϊόντων θα ισχύσει από την επόμενη Τετάρτη, ενώ οι θέσεις θα δοθούν από την Περιφέρεια, χωρίς να ισχύουν τα νούμερα που έχουν δοθεί μέχρι τώρα.


Ηλεκτρονικό σύστημα προστασίας στο λιμάνι Κυλλήνης

Σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης λειτουργεί πλέον στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθιστώντας το ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια της χώρας. Το κέντρο ελέγχου του συστήματος φιλοξενείται σε ειδικό χώρο στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όλες οι κάμερες είναι ορατές, δεν καταγράφουν ήχο και δεν «ζουμάρουν» σε οχήματα και ταξιδιώτες, ενώ λειτουργούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων σε πρωτόκολλο περιπολίας. Οι καταγραφές των καμερών θα φυλάσσονται για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα καταστρέφονται.

 

Πρότυπο Μαιευτήριο Ηλείας

Ταύτιση απόψεων για τη δημιουργία του πρότυπου Μαιευτηρίου Ηλείας, που θα προκύψει με τη συγχώνευση των κλινικών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, υπήρξε στη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Βας. Δημόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Λέανδρος Καλογεράκος και οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι των νοσηλευτικών μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας. Πλέον, σε 20 ημέρες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρότυπο Μαιευτήριο στον 3ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

 

«Εφυγε» ο Ανδρέας Μπαρτζόπουλος

Σε ηλικία 65 χρονών έφυγε από τη ζωή ο σιδηροδρομικός και συνδικαλιστής Ανδρέας Μπαρτζόπουλος. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Μπαρτζόπουλος βρέθηκε νεκρός από διερχόμενους σε κεντρικό σημείο της Αθήνας όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια. Επαγγελματικά ο Ανδρέας Μπαρτζόπουλος για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον Πύργο όπου και προήχθη σε κεντρικό σταθμάρχη. Είχε μεγάλη συμμετοχή σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες και ήταν μέλος του Συμβουλίου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Η κηδεία του θα γίνει στη Λαμία, όπου ζει ο αδελφός του.

Καιρός

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 14 με 15βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 8 με 9 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54