Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Στην Κόμπελο κατασκευάζεται το πρώτο συνεταιριστικό μεταποιητήριο στέβιας

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το φιλόδοξο σχέδιό του για δημιουργία μεταποιητηρίου στον Κόμπελο του δήμου Μουζακίου. Το επενδυτικό σχέδιο και ο φάκελος τεκμηρίωσης που το συνόδευε, με τον τίτλο «Ίδρυση μονάδας παραγωγής γλυκοζιτών στεβιόλης», κατατέθηκε προς αξιολόγηση στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader με προϋπολογισμό 260.000 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 50%. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ Γιώργος Κολοσούσας, βασική προτεραιότητα είναι η παραγωγή πιστοποιημένων και ποιοτικών προϊόντων. Προϋπόθεση γι’αυτό είναι η παρακολούθηση και η τεκμηρίωση όλων των φάσεων της παραγωγικής διαδικασίας. Γι’αυτό ο συνεταιρισμός απέστειλε δείγματα αποξηραμένων φύλλων για τις απαραίτητες αναλύσεις σε εξειδικευμένο και διαπιστευμένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία για τη δυνατότητα αποδοτικής καλλιέργειας του φυτού στο Νομό Καρδίτσας, καθώς και για τη μεταποίηση και την παραγωγή τελικού προϊόντος υψηλής ποιότητας.


Ερώτηση Τσιάρα για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Υ/Σ Πλαστήρα

Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης νερού και της προστασίας του οικοσυστήματος της Λίμνης Πλαστήρα, ενόψει πιθανής ιδιωτικοποίησης του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Μανιάτη, ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας. Με βάση σχετική επιστολή του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρη Τσιαντή, ο κ. Τσιάρας ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος να πληροφορηθεί εάν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης του σταθμού και προτείνει, πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης, την πρόσκληση σε διάλογο με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να αναδειχθούν όλες οι σχετικές  με τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό παράμετροι.

Καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη Λίμνη Πλαστήρα ούτε πουθενά, λέει η Λαϊκή Συσπείρωση

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που θέλουν την ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού σταθμού Πλαστήρα. Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Βασίλης Ελευθερίου σε σημερινό του άρθρο σημειώνει ότι θα ήταν τουλάχιστον πολιτική αφέλεια αν οι οποιοιδήποτε έχουν βάλει πλάτη σε μια πολιτική η οποία συνολικά ιδιωτικοποιεί κομβικούς τομείς,  είτε μέσω των κομμάτων που στήριζαν και τους στήριζαν, είτε μέσω στελεχικών θέσεων που κατείχαν ή εξακολουθούν να κατέχουν σε κεντρικό επίπεδο, θεωρούν πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Επισημαίνει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις της απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση και σε ο,τιδήποτε αφορά το ξεπούλημα και την υποβάθμιση της περιοχής. Παράλληλα, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο ξεπούλημα του «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας-ΑΔΜΗΕ».

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο Επιμελητήριο Καρδίτσας

Για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας χαρακτηρίστηκε από τις εντάσεις μεταξύ των συμβούλων, και όλα δείχνουν πώς η διοικητική κρίση συνεχίζει και δυναμώνει με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον επιχειρηματικό κόσμο ο οποίος, λόγω της κρίσης, οδηγείται σε αδιέξοδο. Για τέταρτη φορά καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός σε μια συνεδρίαση που κυριάρχησαν οι αντεγκλήσεις, οι ειρωνικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί μεταξύ των συμβούλων.

Συνέντευξη τύπου από την ΕΛΜΕ ενόψει του συλλαλητηρίου της Παρασκευής

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει στις 12.30 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, με θέματα τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της υγείας και της παιδείας, ενόψει και του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες τεσσάρων προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε «εγκληματική ομάδα η οποία εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους, με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων». Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε εννέα συνολικά περιπτώσεις απάτης στους νομούς Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας και Δράμας. Ειδικότερα, με χθεσινή της ανακοίνωση η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται στη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 54, 29 και 49 ετών, οι οποίοι μαζί με 40χρνο συνεργό τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρήματα. Πρόκειται για τους: Κίτσα Πασχάλη του Βασιλείου και της Ευδοκίας, γεν. 10-01-1960 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Κίτσα Αθανάσιο του Πασχάλη και της Πασχαλιάς, γεν. 21-01-1985, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Λαμπρόπουλο Χαρίσιο του Ιωάννη και της Στεργιανής, γεν.14-03-1965 στα Σέρβια Κοζάνης, και Φλώρο Αλέξανδρο του Τριανταφύλου και της Ελευθερίας, γεν.25-08-1974 στην Αθήνα (μη συλληφθείς).
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29/01/2014 - 11:12