Φωτογραφία REUTERS/REBECCA NADEN

Άνεμοι και πλημμύρες σαρώνουν τη νοτιοδυτική Βρετανία

Προβλήματα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πλημμύρες που σαρώνουν την Τετάρτη την περιοχή. Οι κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους θα συνεχιστούν έως το Σάββατο, όπως προειδοποιούν οι αρχές.

 

Πάνω από 200 κατοικίες έχουν εκκενωθεί λόγω των πλημμυρών στην περιοχή του Σόμερσετ και του Ντέβον, ενώ για δεκάδες άλλες περιοχές στα κεντρικά, τα νότια και στην Ουαλία, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κατά τόπους πολύ επικίνδυνες. Σε αρκετά σημεία έχουν στηθεί κέντρα για την προσωρινή φιλοξενία των κατοίκων.

Προειδοποίηση έχει εκδώσει για το νότιο τμήμα της χώρας η μετεωρολογική υπηρεσία, ότι το απόγευμα της Τετάρτης οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 110 χλμ/ώρα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν λόγω των ανέμων χιλιάδες πολίτες στις πληγείσες περιοχές νωρίς την Τετάρτη, αν και η ηλεκτροδότηση έχει πλέον αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Στο Μπράιτον, μέρος της προκυμαίας έχει καταστραφεί, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές λόγω των κυμάτων και στο Ντόλις, στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Η βρετανική κυβέρνηση .για την αποκατάσταση των προβλημάτων συγκάλεσε την επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που αποφάσισε να διαθέσει κονδύλι 100 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα με τον Guardian, ειδικοί επισημαίνουν ότι τα χρήματα είναι μεν ευπρόσδεκτα αλλά όχι αρκετά και επικρίνουν την κυβέρνηση του κ. Κάμερον για ελλείψεις σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική πολιτική.

Πηγή: REUTERS

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54