Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού και δυο Αντιδήμαρχοι

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος του Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, καθώς και δύο αντιδήμαρχοι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα αυτοβούλως στην αστυνομία προκειμένου να καταθέσουν για τη χθεσινή οργισμένη αντίδραση των κατοίκων στα διόδια της Μαλακάσας ενάντια στην αύξηση της τιμής των διοδίων αλλά και στη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής  οδού. Σημειώνεται πως σύμφωνα με υπολογισμούς, η επιβολή διοδίων στους δρόμους που διασχίζουν τον καλλικρατικό δήμο Ωρωπού αντιστοιχούν σε επιβάρυνση ως και 50€  μηνιαίως για τους κατοίκους της περιοχής!

Σημειώνεται πως σύμφωνα με υπολογισμούς, η επιβολή διοδίων στους δρόμους που διασχίζουν τον καλλικρατικό δήμο Ωρωπού αντιστοιχούν σε επιβάρυνση ως και 50€  μηνιαίως για τους κατοίκους της περιοχής! - See more at: http://left.gr/news/anapsan-foties-oi-ayxiseis-sta-diodia-kai-ta-dora-stoys-ergolavoys#sthash.udaMPfFU.dpuf

Υπενθυμίζεται ότι από την Πέμπτη,  μπήκαν σε εφαρμογή οι νέες αυξήσεις διοδίων και πήρε φωτιά το κόστος μετακινήσεων στους ημιτελείς αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας.

Στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα διόδια μετ'επιστροφής από 44,30 αυξάνονται σε 56 ευρώ, ενώ στο ταξίδι Αθήνα-Λαμία δεν φτάνουν 22 ευρώ για διόδια.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι αυξήσεις ήρθαν μετά τις νέες αναθεωρημένες συμβάσεις, που «προικίζουν» τις εργολαβικές κοινοπραξίες με επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ χωρίς να έχει γίνει ακόμη η περιβόητη επανεκκίνηση των οδικών έργων, ενώ ήδη έχουν εισπράξει 1,3 δισ.χωρίς ...έργα.

Αναφορικά με την περίπτωση των κατοίκων του Ωρωπού, ο Δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ έλεγε ότι οι πολίτες είναι περικυκλωμένοι και όμηροι σε έναν δήμο με οκτώ διόδια.

Ακόμα και τα απορριμματοφόρα του Δήμου, όπως τόνιζε για να κυκλοφορήσουν χρειάζεται να πληρώνουν διόδια.

Πηγή : Ναυτεμπορική - enet.gr

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μπήκαν σε εφαρμογή οι νέες αυξήσεις διοδίων και πήρε φωτιά το κόστος μετακινήσεων στους ημιτελείς αυτοκινητόδρομους όλης της χώρας. Στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα διόδια μετ'επιστροφής από 44,30 αυξάνονται σε 56 ευρώ, ενώ στο ταξίδι Αθήνα-Λαμία δεν φτάνουν 22 ευρώ για διόδια. Οι αυξήσεις ήρθαν μετά τις νέες αναθεωρημένες συμβάσεις, που «προικίζουν» τις εργολαβικές κοινοπραξίες με επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ χωρίς να έχει γίνει ακόμη η περιβόητη επανεκκίνηση των οδικών έργων, ενώ ήδη έχουν εισπράξει 1,3 δισ.χωρίς ...έργα (πηγή: enet.gr). - See more at: http://left.gr/news/anapsan-foties-oi-ayxiseis-sta-diodia-kai-ta-dora-stoys-ergolavoys#sthash.udaMPfFU.dpuf
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10/02/2014 - 11:49