Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Στο δρόμο προς τη Φυλή τα σκουπίδια του Πύργου

Ενα μεγάλο μέρος του Πύργου άρχισε από χθες το απόγευμα να ανασαίνει από τα βουνά των σκουπιδιών που είχαν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς ξεκίνησε η αποκομιδή και η μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αττική. Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του δήμου Πύργου και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Νομού Αττικής, η μεταφορά και εναπόθεση 2,5 χιλ. τόνων σκουπιδιών, αναμένεται να στοιχίσει στο δήμο το συνολικό ποσό των 320.000 ευρώ περίπου. Ωστόσο, η δημοτική αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη βρει χώρο ο οποίος μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα δεχθεί τα δέματα, έτσι ώστε να διευθετηθεί προσωρινά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μέχρι την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά.

 

Β. Χατζηλάμπρου: «Μια ανατροπή θα διαμορφώσει άλλες συνθήκες»

Ως «κεντρική  πολιτική μάχη» χαρακτήρισε , τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, αλλά και  τις ευρωεκλογές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Β. Χατζηλάμπρου, μιλώντας χθες στο μικρό συνεδριακό της Π. Ε Ηλείας «κηρύσσοντας» ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο κ. Χατζηλάμπρου, πλαισιωμένος από την βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Σαλτάρη-Γεωργοπούλου, μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, τον  επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  στο Δήμο Ήλιδας, Αναστάσιο Σμέρο, αλλά και φίλους και μέλη των  δημοτικών παρατάξεων από όλο το νομό, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει πιο  αυτοδιοικητικό πρόγραμμα, από το να ανατρέψουμε την μνημονιακή  πολιτική, γιατί είναι αυτή που αποστέρησε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 65% των πόρων της», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μια ανατροπή θα διαμορφώσει άλλες συνθήκες και για την ίδια τη λειτουργία της Τ.Α.».  Σχολίασε επίσης ότι  οι τοπικοί άρχοντες στην Ηλεία, δεν κατάφεραν ούτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ούτε με αυτή της συγκυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσουν το Ταμείο Μολυβιάτη για το σκοπό για τον οποίο συστήθηκε, δηλαδή  την ανακούφιση των Ηλείων πυρόπληκτων.

Στην Ηλεία ο Ευθύμιος Σώκος

Στην Ηλεία θα βρίσκεται σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ευθύμιος Σώκος, υποστηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ. Θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού μας και αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ θα προηγηθεί επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Καφύρα.

 

 

Διαμαρτυρίες για τον υπερχειλιστή

 

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν για άλλη μια φορά οι αγρότες της περιοχής Μακρισίων για τις επιπτώσεις που έχει το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΥΔΡΗΛ στις περιουσίες τους. Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο χώρο του φράγματος του Αλφειού στο Φλόκα, ύστερα από έναν ήπιο χειμώνα, παραμένουν απροσπέλαστες οι καλλιέργειές τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε τη συγκομιδή, ούτε τη φροντίδα τους. Την ευθύνη αποδίδουν στη μη λειτουργία του υπερχειλιστή, και, όπως υποστηρίζουν, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που κατασκευάστηκε το έργο. «Εχουμε προσφύγει στα Δικαστήρια , καθώς σε λίγο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Το μισό χωριό έχει καταστραφεί» τόνισαν χαρακτηριστικά.

 

 

Οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

 

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης - δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο.
Την αίτηση - δήλωση πρέπει να συμπληρώσουν οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων που υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό Πανελλαδικά, καθώς και οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και υποβάλλουν την αίτηση - δήλωση στο λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

 

Επίθεση Ρομά σε «σεκιουριτά»

Επίθεση δέχθηκε από τουλάχιστον δύο ΡΟΜΑ,  υπάλληλος ασφαλείας σούπερ μάρκετ στην περιοχή «Χαλικιάτικα» του Πύργου, χθες το απόγευμα. Οι δύο δράστες μπήκαν στο κατάστημα δήθεν για να ψωνίσουν, όταν έγιναν αντιληπτοί από τον υπάλληλο που κινήθηκε προς το μέρος τους για να τους μιλήσει. Αυτοί όμως του επιτέθηκαν και αφού τον χτύπησαν τράπηκαν σε φυγή.

 

«Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου»

Με την ταινία του του Φιλίπ Λε Γκουέ «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου» συνεχίζονται οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ηλείας. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα στις 9:00 το βράδυ στο Θέατρο «Απόλλων» Πύργου.

 

Καιρός

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σήμερα στα Δυτικά.. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 15 με 16oβαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 11 με 12 στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/02/2014 - 13:32