Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Αποφασίζει σήμερα η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για συνέχιση των κινητοποιήσεων

 

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, 25 μέρες πριν τις απολύσεις εκπαιδευτικών, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση των αγώνων.

 

«Πλεόνασμα υποκρισίας από το Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας»

 

Τα πρόσφατα άρθρα του κ. Λάζαρου Μακρή, διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σχετικά με το οικονομικό πλεόνασμα στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς του, και τις κυρώσεις για τους υπεύθυνους υπαλλήλους για τη μη απορρόφησή του, σχολιάζει σήμερα ο κ. Παντελής Απόστολος, τεχνολόγος ακτινολόγος εκ μέρους της Αγωνιστικής Δράσης Νοσοκομειακών Καρδίτσας. Όπως επισημαίνεται σε σημερινό του άρθρο, προφανώς ο κ. Μακρής δεν αναφέρεται σε πραγματικό οικονομικό πλεόνασμα, αλλά στο τι περίσσεψε από τους ήδη κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Το ποσό του φανταστικού πλεονάσματος, σημειώνει, δεν επαρκεί να βουλώσει ούτε τις μικρότερες τρύπες ελλείψεων του νοσοκομείου. Λείπουν βασικά είδη ανάγκης, υπάρχει ελλιπής συντήρηση μηχανημάτων, μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε πολλές κατηγορίες και γενικά μια εικόνα διάλυσης. Πολλοί ασθενείς αναγκάζονται με προσωπική οικονομική επιβάρυνση να απευθυνθούν αλλού, αφού το νοσοκομείο αδυνατεί ή στην καλύτερη περίπτωση αργεί να τους εξυπηρετήσει. Προμηθευτές και εταιρείες που συντηρούν μηχανήματα είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα να πολλά τμήματα να λειτουργούν οριακά. Κάπως έτσι περιγράφει την κατάσταση ο κ. Παντελής Απόστολος και καλεί τον κ. Μακρή αν αναζητά υπεύθυνους, να απευθυνθεί πρώτα στον εαυτό του, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας και όχι να εκτοξεύει απειλές προς τους υπαλλήλους που πολλές φορές κάνουν προσωπικές υπερβάσεις προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας και άνωθεν πιέσεων για συμπίεση των δαπανών.

 

Μοίρασαν μπουκάλια με το νερό στο Φύλλο κάτοικοι που διαμαρτύρονται

 

Η ομάδα «Καθαρό νερό στο Φύλλο» χθες το απόγευμα μοίρασε μπουκάλια με το ακατάλληλο νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους σε κατοίκους του Παλαμά και αμέσως μετά εκπρόσωποί της παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο, σε μια μάταιη, όπως αναφέρουν, προσπάθεια να ακούσουν κάποια σοβαρή απάντηση στο πρόβλημα που τους απασχολεί. Οι κάτοικοι του Φύλλου απαιτούν να μάθουν γιατί καθυστερεί τόσο η νέα γεώτρηση, και τι γίνεται με το θέμα της χρηματοδότησης του νέου αγωγού.

 

Στην Καρδίτσα αύριο η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηρώ Διώτη

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη θα δώσει αύριο, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας την πρώτη συνέντευξη τύπου ως υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Η κ. Διώτη θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές της περιφερειακής παράταξης καθώς και τους κύριους προγραμματικούς άξονες, αναφερόμενη ιδιαίτερα στα προβλήματα αλλά και στις δυνατότητες του νομού Καρδίτσας. Στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο καφέ «Καστέλο».

 

«Ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές»

 

Την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και τη συμπόρευση μαζί του στις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια και στους δήμους, ζήτησε από την Καρδίτσα το μέλος της ΚΕ επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της επιτροπής Θεσσαλίας του κόμματος κ. Γιώργος Χαρίτος σε εκδήλωση που έγινε χθες στο Παυσίλυπο, όπου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημάρχων στο νομό με τη Λαϊκή Συσπείρωση: Βασίλης Κρανιάς στο δήμο Καρδίτσας, Άρης Πολυγένης στο δήμο Παλαμά, Βασίλης Ελευθερίου στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, Σωτήρης Στουρνάρας στο δήμο Σοφάδων, και Λάμπρος Γιώτης στο δήμο Μουζακίου. Να υπενθυμιστεί ότι για την περιφέρεια Θεσσαλίας υποψήφιος θα είναι ο κ. Βαγγέλης Μπούτας.

 

Δημόσιο ντιμπέιτ των υποψήφιων δημάρχων Καρδίτσας ζήτησε ο Στ. Κατσάρας

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Καρδίτσα μας», υποψήφιος δήμαρχος κ. Στέφανος Κατσάρας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, περιέγραψε το όραμα της δημοτικής κίνησης και αναφέρθηκε στις προτάσεις οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, καθώς και στις προτάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της αισθητικής της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Τέλος κάλεσε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους σε δημόσια συζήτηση (ντιμπέιτ) ενώπιον των δημοσιογράφων προκειμένου οι Δημότες να έχουν την δυνατότητα να κρίνουν αντικειμενικά και ουσιαστικά όλες τις προτάσεις των συνδυασμών για το συμφέρον της Καρδίτσας.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54