Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 4  Μαρτίου
 
 
Κλείνουν τα μαγαζιά τους οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής
 
Κλείνουν σήμερα τα καταστήματά τους οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής του νομού Καρδίτσας, έπειτα από απόφαση της Ένωσής τους, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση που γιγαντώνεται με τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, όπως είναι τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά, ο νέος νόμος εμπορικών μισθώσεων που προβλέπει τριετή μισθωτήρια,  και ο πρόσφατος αντικαπνιστικός νόμος. Στις 11 το πρωί θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία και ακολούθως θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στους φορείς του νομού. Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Καρδίτσας.
 
Συμμετοχή της ΕΛΜΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο
 
Την Πέμπτη διοργανώνεται στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτό, και για να διευκολυνθούν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν, κήρυξε στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ενώ  θα μισθώσει λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει στις 6.30 το πρωί της Πέμπτης από το άγαλμα Καραϊσκάκη.
 
Υπογράφεται η σύμβαση της β’ φάσης των αντιπλημμυρικών έργων στο Μέγα
 
Μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του έργου που αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Μέγα, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση συμβασιοποίησης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.670.000 ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Μαραθέας, Πεδινού, Καλογριανών και Ριζοβουνίου.
 
Σύσκεψη για τα αδέσποτα
 
Σύσκεψη για το πρόβλημα που υπάρχει στην Καρδίτσα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως σκύλους, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Καρδίτσας, του Προέδρου της Κτηνιατρικής, του υποδιευθυντή της Αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας, εκπροσώπων του Φιλοζωικού Ομίλου, του ΚΠΕ Μουζακίου, της Οικόσφαιρας, διευθυντών των σχολείων και γονέων. Έπειτα από εκτενή συζήτηση αποφασίστηκε: να απομακρυνθούν τα επιθετικά ζώα, ιδίως από χώρους κοντά σε σχολεία, πάρκα και αθλητισμού, να ενταθούν οι εμβολιασμοί των ζώων, να προταθεί στο δήμο να ενισχύσει το φιλοζωικό όμιλο, δημιουργώντας χώρο φιλοξενίας για τα ζώα που θα απομακρυνθούν αλλά και να ξεκινήσει πρόγραμμα στειρώσεων και τροφών, να γίνει ενημέρωση σε μαθητές για την αντιμετώπιση των επιθετικών ζώων, να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από την αστυνομία για την τήρηση του σχετικού νόμου και να επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες που δε συμμορφώνονται με αυτόν, και τέλος, να συνεχιστεί η συνεργασία ανάμεσα στους φορείς που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Το 1ο Influence art & expression festival στην Καρδίτσα
 
Στη δημοτική αγορά Καρδίτσας, στις 8 και 9 του Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Influence art & expression festival, το οποίο θα έχει ως θέμα το ποδήλατο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια μοναδική έκθεση αναπαλαιωμένων ποδηλάτων, ενώ πολλοί καλλιτέχνες από το χώρο της ζωγραφικής, του κόμικ, του video art, του graffiti, του χορού θα παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ερμηνείες τους. Το φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Καρδίτσας και την υποστήριξη της Ενεργειακής Κάμπου, και διοργανώνεται από μια ομάδα νέων ανθρώπων, με τη Χαρά Ευδαίμων στην παραγωγή, τη Σοφία Μπουτανιώτη στο συντονισμό, τη Ρίτα Στυλογιάννη στην υποστήριξη, και τις δημιουργικές εργασίες του Δημήτρη Κατσαρή και του Χάρη Κανελλόπουλου.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/03/2014 - 11:27