Ειδήσεις από την Κέρκυρα

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τον Περιφερειάρχη

Με τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, είχε σήμερα συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος  Σπύρου, προκειμένου να τον ενημερώσει για  το αίτημα των μαθητών της Γ' τάξης του Λυκείου Ληξουρίου για ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  από τους σεισμούς.

Ο κ. Σπύρου επέδωσε στον κ. Αρβανιτόπουλο και το σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον έκανε κοινωνό της κατάστασης, υπερθεμάτισε για το δίκαιο του αιτήματος των μαθητών, τονίζοντας ότι με την ένταξή τους σε ειδική κατηγορία θα μπορέσουν να διαγωνιστούν ισότιμα με τα παιδιά των άλλων σχολείων στη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Τέλος, ο κ. Σπύρου ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση λειτουργία του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που από την ημερομηνία της ίδρυσής του ουδέποτε έχει τεθεί σε λειτουργία.

 

ΣΥΡΙΖΑ – Ταξιδιωτικοί Πράκτορες

Συνάντηση με κλιμάκιο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) είχε την Τετάρτη, στη Βουλή, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, καθώς και μέλη του τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον ΗΑΤΤΑ εκπροσώπησαν τα στελέχη Νίκος Κελαϊδίτης και Φρύνη Αλεξίου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του κ. Σαμοΐλη, στη συζήτηση τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία και συνολικά, οι χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές  επιχειρήσεις, λόγω της δυσβάστακτης φορολογίας εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, της συρρίκνωσης του εσωτερικού τουρισμού, του  ελέγχου  της αγοράς από πολύ λίγους, με αποτέλεσμα την αδυναμία επιβίωσης χιλιάδων μικρών επαγγελματιών, εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και τις πολλαπλασιαστικές αρνητικές επιδράσεις σε όλη την οικονομία της χώρας.

Βασικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν η επιτακτική ανάγκη συμμετοχής, ισότιμης εκπροσώπησης και συνεργασίας όλων των παραγωγικών δυνάμεων του ελληνικού τουρισμού, με κύριους άξονες την προώθησησυνεργατικών πολυκλαδικώνσχημάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα και κυρίως, τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου, με αυξημένες αρμοδιότητες που διασφαλίζουν ουσιαστικά την εναρμόνιση με τις κρατικές πολιτικές και τους όρους παραγωγής στον τουρισμό.

 

ΑΝΕΛ για Καλλικράτη

«Το θέμα μπλοκαρίστηκε αποκλειστικά και μόνο, από το ομόφωνο ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα διάσπασης 5 μεγάλων νησιωτικών δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος της Κέρκυρας. Το θέμα δε συζητήθηκε, τελικά, χθες  στη Βουλή, αφού ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δε δέχθηκε την ένταξη της σχετικής τροπολογίας (που είχε καταθέσει ο Νίκος Σηφουνάκης) σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Υπουργείου του. 

«Το ΠΑΣΟΚ» προσθέτει ο κ. Κουίκ «επέβαλε στη ΝΔ να μην προχωρήσει με αλλαγές στον Καλλικράτη.
Το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν την ευθύτητα να καταγγείλουν δημόσια, καθαρά και ξάστερα, ούτε ο Νίκος Σηφουνάκης, ούτε η ΝΟΔΕ Λέσβου.
Το ΠΑΣΟΚ που καταδικάζει τη Λέσβο, τη Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Κεφαλονιά και τη Σάμο, να εξακολουθούν να  βιώνουν τον αυτοδιοικητικό εφιάλτη που τους επέβαλε ο νόμος του Γιάννη Ραγκούση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου».

 

ΑΝΕΛ για το Φυλάκιο Ερημίτη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τη μεταφορά του φυλακίου του Πολεμικού Ναυτικού του Ερημίτη (της βόρειας Κέρκυρας) κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., Τέρενς Κουίκ, υπό την κοινοβουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται τα Ιόνια Νησιά.

Σύμφωνα με το βουλευτή, «για χάρη του ΤΑΙΠΕΔ το μετατρέπουν σε τουριστική ατραξιόν, όταν στα στενά με την Αλβανία κινούνται ναρκωτικά, λαθρομετανάστες και λαθρέμποροι.

Ο κ. Κουίκ κάνει λόγο για «παράδοση άνευ όρων της ασφάλειας των συνόρων μας και  άγριο ξεπούλημα των «φιλέτων» της ελληνικής γης σε ξένους  επενδυτές, προκειμένου να προκύψουν έσοδα για την αποπληρωμή των τοκογλύφων δανειστών μας.

Με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια» προσθέτει «το υφιστάμενο παρατηρητήριο του Πολεμικού Ναυτικού στη κορυφή της θέσης «Ερημίτης» της Κέρκυρας ακυρώνεται και... κατεβαίνει στα χαμηλά, με αποτέλεσμα την πλημμελή εποπτεία των στενών Ελλάδας – Αλβανίας ... Κι όλα αυτά, για να διευκολυνθεί η ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος από αμερικανική εταιρεία!!!».

 

Επι ποδός οι γιατροί 

Σε επικαιροποίηση του διεκδικητικού πλαισίου του προχώρησε, στην τελευταία συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος απαιτεί :

- την καθιέρωση ενός ενιαίου εξωνοσοκομειακού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο θα εξυπηρετεί ισότιμα όλους τους πολίτες και θα αξιοποιεί το σύνολο του εξωνοσοκομειακού δυναμικού και την υφιστάμενη ιατροτεχνολογική υποδομή,

- τη θεσμοθέτηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ (και κατ’ ακολουθία και με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους), με ελεύθερη ένταξη όλων των επιθυμούντων, αξιοπρεπή αμοιβή και τη διατήρηση του δικαιώματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση όλων των πιστοποιημένων γιατρών. Όσοι ιατροί επιθυμούν την ένταξή τους στο νέο σύστημα να διοριστούν σε προσωποπαγείς θέσεις εντός νομού, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, ώστε να αποφευχθεί η μετανάστευση,

- τη διασφάλιση της νοσοκομειακής υποδομής σε κάθε νομό με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση με προσωπικό και διασφάλιση αξιόπιστων και ασφαλών προτύπων και προγραμμάτων ενημέρωσης, τα οποία θα χρηματοδοτούνται εξολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό,

- την παρέμβαση σε ζητήματα που αφορούν τον Τομέα Υγειονομικών (ΤΣΑΥ), το ΕΤΑΑ, τον Υγειονομικό Χάρτη της χώρας, την υπηρεσιακή και ασφαλιστική υπόσταση των υπηρετούντων στον ΕΟΠΥΥ, τις ανεξόφλητες οφειλές προς τους ιατρούς των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, τον ιατρικό πληθωρισμό, την ανεργία με αποτέλεσμα τη μετανάστευση, την επαχθή ιατρική φορολόγηση, τη δυσφήμιση – συκοφάντηση του ιατρικού σώματος και την διαρκή επιμόρφωση – εκπαίδευση των ιατρών.

 

Αλλαγή στο τιμόνι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος

Με τη συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκλογοαπολογιστικής και καταστατικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος Αριστοτέλης Κοσκινάς, Αντιπρόεδρος Βέρα Κορωνάκη, Γραμματέας Βούλα Μπούκα, Ταμίας Ναταλία Βλάχου, Μέλη Λένα Κούστα, Παύλος Μεταλληνός και Γεράσιμος Δημουλάς και Αναπληρωματικά μέλη Μάχη Κατσάνου και Ανδρέας Καψοκαβάδης.

 

Η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας για τις 8 Μάρτη

Με ανακοίνωσή της για την Ημέρα της Γυναίκας, η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας τονίζει πως «η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής! Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα! ...

Για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους είναι μέρα σκέψης και δράσης γιατί δεν είναι ούτε το φύλο ούτε το χρώμα ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!

Για τα κορίτσια και τα αγόρια είναι μέρα ερωτήσεων, γνώσης, συζήτησης και πλησιάσματος μεταξύ τους γιατί θα είναι η επόμενη γενιά αγωνιστών».

 

Λιτανεία της Αγίας Θεοδώρας

Την Κυριακή 9 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια, στις 11.30 το πρωί,  θα ξεκινήσει η λιτανεία του λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας, η οποία αναστήλωσε τις ιερές εικόνες και το σκήνωμα της οποίας είναι τεθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.

 

Απολογισμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων

Σε 194 συλλήψεις και στην εξιχνίαση 85 υποθέσεων,  που αφορούσαν στην διακίνησης ναρκωτικών, την εξιχνίαση ληστειών και κλοπών και άλλων αδικημάτων, προχώρησε τον τελευταίο μήνα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Από τις συλλήψεις, οι 115 έγιναν στην Κέρκυρα, 32 στη Ζάκυνθο, 30 στην Κεφαλονιά και 17 στη Λευκάδα.
Από τις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν στην Κέρκυρα, οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων αφορούσαν Ιερούς Ναούς και περίπτερα, καθώς 
και άλλες πέντε σε εμπορικές επιχειρήσεις και οικίες σε διάφορες 
περιοχές της Κέρκυρας.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία των κατασχέσεων που ακολούθησαν τις  συλλήψεις και τις εξιχνιάσεις υποθέσεων καθώς μέσα σε ένα μήνα 
κατασχέθηκαν 441 γραμμάρια ηρωίνης.

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου στην Κέρκυρα

Μετά την Αθήνα και την Κύπρο, η Νατάσσα  Μποφίλιου παρουσιάζει την παράσταση «Πάμε ξανά» το Σάββατο στην Κέρκυρα.

Η επιμέλεια του προγράμματος είναι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και οι ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη.

 

Συναυλίες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί μια σειρά τεσσάρων συναυλιών για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών, με στόχο την ανταπόκρισή τους σε ποικιλία ρεπερτορίου και την ενεργό συμμετοχή τους σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 8, 15, 23 και 29 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο.

 

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας και Ρούμελης παρουσιάζουν - σε συμπαραγωγή - το έργο της αγαπημένης των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο Κουρέας της Σεβίλλης».

Η πρεμιέρα της Κέρκυρας θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο, ενώ θα ακολουθήσουν πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού μας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή - σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά - κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, κίνηση –χ χορογραφία-φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, στίχους τραγουδιών του Ανδρέα Κουλουμπή, μουσική διασκευή των Σάκη Βλαχόπουλου και Ρεντόνας Κόλλα, και διδασκαλία των τραγουδιών της Αναστασίας Τζιλιάνου.   

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Βλάχος, Κατερίνα Γεωργάκη, Νότα Δαρμανή, Κώστας Δαμάκης, Βασίλης Μαμωνάς, Εύη Μητσοπούλου, Αντώνης Παπαδάκης, Διονύσης Στραβοράβδης. 

Την μουσική ερμηνεύουν ζωντανά οι:Ρεντόνα Κόλα, Βιολί Α΄, Έλενα Μπίλλα, Βιολί Β΄, Σπύρος Γρηγορόπουλος, Βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Βιολοντσέλο, με ηχολήπτη το Κώστα Βλάχο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54