Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Συγκλονίζει το Ηράκλειο η αυτοκτονία μέσα σε ένα 24ωρο δύο επιχειρηματιών, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην οδό Κορωναίου του Ηρακλείου ο 63χρονος Τάκης Παυλάκης, ενώ χθες το πρωί βρέθηκε νεκρός στη Χερσόνησο 56χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίων και καφετεριών. Και οι δύο είχαν αυτοπυροβοληθεί. 

Χιλιάδες πολίτες από κάθε περιοχή της Κρήτης διατράνωσαν χθες την αντίθεσή τους στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, δυτικά του νησιού, σε μια μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο λιμάνι της Σούδας. Η επόμενη συγκέντρωση θα γίνει στο Αρκάδι στο τέλος του μήνα.

Εννιά μήνες συμπληρώνονται από το κλείσιμο της ΕΡΤ, που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό και προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις. Εννιά μήνες μετά, και παρά τις όποιες σκοπιμότητες με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να επηρεαστούν οι εξελίξεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων – απολυμένων, ο αγώνας συνεχίζεται για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, πολυφωνική και ποιοτική δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Χώρα.

Έτσι κρατώντας ανοιχτή την συζήτηση οι εργαζόμενοι Ηρακλείου της ΕΡΤ, σήμερα στις 7.30 το βράδυ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση, στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου, με θέμα: «Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ή Ραδιοτηλεόραση του Δημοσίου; Μορφή άμεσης Δημοκρατίας στο πολιτικό εποικοδόμημα». Κεντρικός ομιλητής θα είναι, ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος.


Συνάντηση για τη δημιουργία νέα συνδικαλιστικής παράταξης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξι το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Ομιλητής θα είναι ο Ζώης Πεπές, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΓΣΕΕ.

Με τον Ηρακλειώτη δικηγόρο και τον γεωπόνο απο τη Μεσαρά συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη φάση των απολογιών για την εγκληματική οργάνωση των εκβιαστών και των τοκογλύφων.

Σημειώνεται ότι χτες μετά από μια μαραθώνια διαδικασία κρίθηκαν προφυλακιστέοι δυο από τους τέσσερις κατηγορούμενους ενώ οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι κρίθηκαν  ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης και ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ενώ η σύζυγος του πρώτου και ο εργαζόμενος στην μεταφορική εταιρεία αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Στην περιοχή του Σκαλανίου βρέθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών», ο οποίος ανέλυσε στους κατοίκους την πρόταση του για την εφαρμογή σχεδίου τοπικής ανάπτυξης, με επίκεντρο την  κοινότητά τους.


Την πρώτη του ομιλία ως υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο Ηλία Λυγερός, παρουσιάζοντας και τη νέα δημοτική κίνηση με την ονομασία «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες». Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι οι δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο είναι μια δύσκολη και κρίσιμη μάχη, γιατί αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο, τονίζοντας ότι αντίπαλοι γι’ αυτόν είναι τα προβλήματα των δημοτών, τα προβλήματα της πόλης και ότι στέκεται εμπόδιο στην επίλυση τους.

Τη δημοτική κίνηση «Φαιστού Πολιτεία» με υποψήφιο δήμαρχο το Νίκο Λενακάκη, θα στηρίξει στο δήμο Φαιστού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο και να στηρίξουν την παράταξη.

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στο νοσοκομείο ένας πενηντάχρονος άνδρας, άστεγος, που είχε βρεθεί νωρίτερα λιπόθυμος στην πλατεία Κορνάρου του Ηρακλείου.

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο. Η Κρητική ομάδα προηγήθηκε με γκολ του Νιούνεζ στο 84 για να ισοφαρίσει για τη φιλοξενούμενη ομάδα ο Τσάβες στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ήττα για τον Εργοτέλη στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Μπεν στο 20 και Καθάριου στο 65, για να μειώσει ο Μπουχαλάκης στο 74.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Πλατανιά Χανίων μετά και τη νέα ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 3-1. Για τον Απόλλωνα δύο γκολ σημείωσε ο Αμπρόουζ και ένα ο Σέντεμπεργκ, ενώ το μοναδικό γκολ του Πλατανιά σημείωσε ο Τετέ.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54