Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ

Κλειστός παραμένει ο Δήμος της Κέρκυρας λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων μέχρι και αύριο Τρίτη. Το Σάββατο έγινε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου επισημάνθηκε «ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο Δήμο και ότι ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ». Επίσης,  το σώμα αποφάσισε να μην υπάρξουν σε αυτή τη φάση παραιτήσεις αλλά να αποτελέσουν το ύστατο όπλο αντίστασης στην κυβερνητική πρόθεση αποδυνάμωσης της λειτουργίας των Δήμων.

Στο ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων,  «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση  αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες καθώς και στη θέση σε διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζομένων σε αυτές».

Σύμφωνα με το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, σήμερα το πρωί  προγραμματίστηκε συγκέντρωση  έξω από το Μαράσλειο Μέγαρο, ενώ το βράδυ θα γίνει μουσική εκδήλωση στο προαύλιο της ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Αύριο Τρίτη, οι εργαζόμενοι  θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Σαρόκου.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας τονίζει ότι το Υπουργείο «όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας.

Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες.

Ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας».

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Σε ολιγόωρη κατάληψη των γραφείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησαν το πρωί οι καθηγητές της Κέρκυρας, προκειμένου να εμποδίσουν την αποστολή των στοιχείων των υπό απόλυση συναδέλφων τους πριν ακόμη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην γενική πανεργατική απεργία της Τρίτης 16 Ιουνίου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζοντας ότι «Κυβέρνηση και εργοδοσία, ολοκληρώνουν ανενόχλητοι την καταστροφική επέλαση, κατά των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων που απέμειναν! Οι εργαζόμενοι θεωρούνται παράπλευρη απώλεια σε κάθε κίνηση τους. Άλλωστε το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, είτε με όπλο την Π.Ν.Π. είτε με τις διαθεσιμότητες, να πιάσουν το στόχο των 12.500 απολύσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα!».  Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει στις 10.00 το πρωί, έξω από το Μαράσλειο.

Πρόσκληση συμμετοχής στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ που οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Σαρόκο.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Τρίτης απευθύνει και  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τη συμμετοχή του στην αυριανή κινητοποίηση δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος, που προσθέτει ότι θα απεργήσει και στις 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.

Όπως τονίζουν οι γιατροί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου  λαμβάνοντας υπόψη την αναγγελία διαθεσιμότητας 2.500 εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ καθώς επίσης και τις πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα νοσοκομεία της χώρας που κατάργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις συμπέρανε πως οι κατ’ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις. Αυτές θα αποβούν ολέθριες για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι συμβασιούχοι που απασχολούνται στον τομέα του πολιτισμού της Κέρκυρας μέσω της ΜΚΟ «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ».

Όπως τονίζουν, προσελήφθησαν από τη ΜΚΟ την 1η Απριλίου, με επτάμηνη σύμβαση,  και στελεχώνουν την 21η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την Η΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Μον Ρεπό.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι διανύουν τον τέταρτο μήνα εργασίας δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα τους.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι  εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Αχιλλείου με στόχο την αναβάθμιση και αποκατάστασή του.

Οι εργασίες αφορούν στα τέσσερα κτίρια του συγκροτήματος: το κτίριο του Ανακτόρου, που θα έχει μουσειακή χρήση, το κτίριο Στρατώνων, όπου θα στεγαστούν χώροι πολλαπλών χρήσεων και γραφεία, το κτίριο Βαρώνου, που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, και το κτίριο του Θυρωρείου που προορίζεται για γραφείο πληροφόρησης και εξυπηρέτησης κοινού, εκδοτήρια εισιτηρίων και βοηθητικούς χώρους.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Αρχίζουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Όπως τονίζουν οι έμποροι, οι  εκπτώσεις θα είναι μεγάλες, προσδοκώντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων τους.

Ο Κώστας Μουζακίτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

• Συνελήφθη χθες  το απόγευμα στην περιοχή Τρουμπέτα Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη κατοχή ηρωίνης. Σε στοχευμένο έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε ο 28χρονος και διαπιστώθηκε να κατέχει δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων περίπου. Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον   Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

• Συνελήφθησαν το Σάββατο  το βράδυ στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 53χρονη διακινήτρια υπήκοος Βουλγαρίας, 20χρονου Σύριου μη νόμιμου μετανάστη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 53χρονη Βουλγάρα διακινήτρια προσποιούμενη την μητέρα του 20χρονου μη νόμιμου μετανάστη, πραγματοποίησε σειρά προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την διευκόλυνση της παράνομης εξόδου του από τη χώρα, μέσω του Αεροδρομίου της Κέρκυρας σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον   Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

• Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ναταλία Καποδίστρια παρουσιάζουν: το έργο «ΑΚΟΛΑΣΤΕΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ»  του Ανδρέα Στάικου   σήμερα, στις 9.00 το βράδυ,  στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό

•  Ακολουθεί αύριο η παράσταση του έργου «Σ’ αγαπάω, αλλά …» των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Πρωταγωνιστούν, Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Ιωσήφ Μαρινάκης 

Συναυλία στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ θα δώσουν μέλη της ομάδας  Edimpro, που είναι ομάδα αυτοσχεδιασμού του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Πρόκειται για τους Michael Edwards - πνευστά (UK), Christos Michalakos - drums / live electronics (GR), Karin Schistek - πλήκτρα (AUT). Οι Edimpro έχουν δώσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού και ζωντανής ηλεκτροακουστικής μουσικής σε Ευρώπη και Αμερική, με τελευταία εμφάνιση στο Glasgow Jazz Festival τον Ιούνιο '13. Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη (17 του μηνός) στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15/07/2013 - 15:17