Οργή στις ΗΠΑ για την αθώωση του Ζίμερμαν

Η απαλλαγή του Τζορτζ Ζιμερμαν στις ΗΠΑ από την κατηγορία για τη δολοφονία του νεαρού Τρέιβον Μάρτιν, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Χθες το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Τimes Square της Ν. Υόρκης ενώ ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον, την Ατλάντα και το Λος Αντζελες από όπου μάλιστα δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι ένορκοι, έξι γυναίκες (μάλιστα, μητέρες) - οι 5 από αυτές λευκές) έκριναν ότι ο Ζίμερμαν βρισκόταν σε αυτοάμυνα και τον αθώωσαν. Η απόφαση έφερε στην επιφάνεια το θέμα των φυλετικών διακρίσεων και μεγάλη μερίδα  της αμερικανικής κοινής γνώμης θεωρεί ότι το νεαρό θύμα πλήρωσε τελικά για το χρώμα του δέρματος του.

Στην Times Square οι διαδηλωτές μεταξύ τους μαύροι, αλλά και μεγάλος αριθμός λευκών και ισπανόφωνων φώναζαν «ο λαός λέει ένοχος».

Πολλοί από αυτούς κρατούσαν πλακάτ« Όλοι Είμαστε Τρέιβον. Το σύστημα είναι ένοχο»

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν ότι το πέραν του σοβαρού φυλετικού προβλήματος το οποίο όπως τονίζουν δεν ξεπεράστηκε με την εκλογή του Προέδρου Ομπάμα, υπάρχει και το πρόβλημα της οπλοκατοχής.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα νέας παραπομπής του Τζορτζ Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, για τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15/07/2013 - 16:11