Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Λέσβος: Στη Μυτιλήνη ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ

Πολιτική ομιλία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στη Μυτιλήνη ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ το απόγευμα της Πέμπτης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του σταθμού Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας όπου θα συναντηθεί με τους εργαζομένους ενώ στις 8:00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στην πλατεία Σαπφούς.

Σύνταξη: Μυρσίνη Τζινέλλη

 

Χίος: 21 παράνομοι μετανάστες στην Παναγιά Οινουσσών

21 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής στη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, οι οποίοι με το πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης

 

Χίος: Tαχυδρόμησε στον εαυτό του σακίδιο με 3 κιλά χασίς

Τρία κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης βρίσκονταν μέσα σε σακίδιο που είχε αποστείλει με μεταφορική εταιρεία Χιώτης κάτοικος Αθηνών στο νησί, την ίδια ώρα που και ο ίδιος ταξίδευε με το ίδιο πλοίο για Χίο.

Δεν υπολόγισε όμως ότι είναι πλέον τακτικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας, με εκπαιδευμένο σκύλο, στις μεταφορικές εταιρείες. Έτσι εντοπίστηκε το ύποπτο σακίδιο και όταν πήγε να το παραλάβει ο 44χρονος αποστολέας- παραλήπτης συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, ο οποίος και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης

 

Λέσβος: Κατάληψη στη Δευτεροβάθμια οι Εκπαιδευτικοί

Σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου προχώρησαν από σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ προκειμένου να αποτραπεί η αποστολή στο Υπουργείο στοιχείων για τους εκπαιδευτικούς που προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ διαμαρτυρήθηκαν στον προϊστάμενο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την παράνομη ενέργεια της συλλογής και αποστολής στοιχείων πριν ακόμα ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, τον προειδοποίησαν για τις πολιτικές και ποινικές του ευθύνες και έκλεισαν τα γραφεία.

Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στη Διεύθυνση και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους σε συνέλευση στον ίδιο χώρο. Οι εκπαιδευτικοί απευθύνουν κάλεσμα τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, κανένα κλείσιμο σχολείου, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς   
 

Χίος: Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών- συναυλία διαμαρτυρίας το βράδυ της Τρίτης

Με διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου συνεχίζουν από το πρωί τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, με αίτημα να μην αποσταλεί η λίστα με τους εκπαιδευτικούς που τίθονται σε διαθεσιμότητα.
Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας και πορεία στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους εργαζόμενους στην τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Για αύριο ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο απέναντι από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στις 11.00 το πρωί ενώ το βράδυ της Τρίτης στις 9.00, η ΕΛΜΕ, μαζί με την Ένωση Γονέων διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο των 1ου ΕΠΑΛ - 1ης ΕΠΑΣ Χίου.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης


Χίος: Kάλεσμα ΣΕΣΝΟΧ στην απεργία και με αιτήματα για την υγεία

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και για το θέμα του Νομαρχιακού νοσοκομείου απηύθυνε η διοίκηση του ΣΕΣΝΟΧ, όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.
Οι προτεινόμενες αλλαγές στον οργανισμό του Νοσοκομείου, φέρνει προ του κλεισίματος την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, όπου καταργούνται οι 3 από τις 4 οργανικές θέσεις. Με την αλλαγή αυτή δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ούτε για πρόσληψη επικουρικών γιατρών, όπως το ίδιο συμβαίνει με τη μονάδα του τεχνητού νεφρού, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Μαρής.
Σε ότι αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό, από τις 220 οργανικές θέσεις οι 95 είναι κενές, με κλινικές σαν την παθολογική να είναι στην πρωινή βάρδια 3 μόλις εργαζόμενοι.
Επίσης ενώ με τη νέα πτέρυγα το Νοσοκομείο έχει 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι νοσηλευτές είναι μόλις 5 αντί για 15 που θα έπρεπε να έχει για να λειτουργεί πλήρως.
Το σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο κατήγγειλε επίσης τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου, όπως τα μαγειρεία και το θυρωρείο, αλλά και τη μείωση του προϋπολογισμού που δημιουργεί προβλήματα στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών.
«Δεν φωνάζουμε για τις καρέκλες μας, αλλά για να καταλάβουν όλοι ότι το Νοσοκομείο είναι το τελευταίο κάστρο της υγείας στο νησί», τόνισαν οι εργαζόμενοι και επισημαίνοντας ότι αναγκάζονται πλέον να καλύπτουν και περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αντί να παρέχει το νοσοκομείο υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας με νοσηλεία- θεραπεία των ασθενών.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης
 

Χίος: Ατυχήματα στο λιμάνι της Χίου

Δύο ατυχήματα σημειώθηκαν το Σάββατο στην προκυμαία της Χίου. Πρωινές ώρες Σαββάτου έπεσε από άγνωστη αιτία ΙΧ αυτοκίνητο στο λιμάνι, από το οποίο κατάφερε να απεγκλωβιστεί ο 25χονος οδηγός και κολυμπώντας να βγει στη στεριά.
Μεσημέρι της ίδια μέρας, σημειώθηκε εξάλλου τροχαίο ατύχημα όταν 49χονη φρενάροντας απότομα το δίκυκλό της στη συμβολή των οδών Κανάρη και Λεωφόρου Αιγαίου, βρέθηκε στο οδόστρωμα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου.

Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54