Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Αγρυπνία και Συναυλία στο Δήμο Κομοτηνής

Τριήμερο λουκέτο από σήμερα  και στα τέσσερα κεντρικά καταστήματα των Δήμων στη Ροδόπη, με εξαίρεση τις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα, όπου οι υπηρεσίες εκεί θα λειτουργούν κανονικά.
Συγκεκριμένα στο Δήμο Κομοτηναίων μετά την λήξη της βάρδιας το απόγευμα, οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στο Δημαρχιακό κατάστημα και θα πραγματοποιήσουν Αγρυπνία. Την πρωτόγνωρη αυτή κινητοποιήσή τους, θα την συνοδεύσουν και με μουσικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Λευτέρη Ανέστη, και άλλο δημοσίευμα Αθηναϊκής Εφημερίδας (σ.σ. το Έθνος) κάνει λόγο για δεύτερη λίστα 6.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα τεθούν σε ‘δεξαμενή’ διαθεσιμότητας.

«Όλως παραδόξως οι δεξαμενές για τις διαθεσιμότητες-κινητικότητες-απολύσεις,  είναι εκτός των ημετέρων, των υπουργείων και των Βουλευτικών γραφείων. Είναι στην Αυτοδιοίκηση, στην ΕΡΤ, στους Εκπαιδευτικούς. Ως εδώ και μη παρέκει», σημείωσε με νόημα ο κ. Ανέστης.

 

Απολύσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Τα χαρτιά των απολύσεων πήραν στα χέρια τους και καθηγητές του πρώτου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, την περασμένη εβδομάδα, καθώς καταργούνται οι ειδικότητες Νοσηλευτικής, Αισθητικής, Γραφικών τεχνών και Βρεφονηπιοκόμων, από την Τεχνική Εκπαίδευση.

«Η Τεχνική Εκπαίδευση ήταν πάντα στο στόχαστρο και στο περιθώριο της Πολιτείας τα τελευταία χρόνια, αδιαφορώντας για την πολλή καλή δουλειά που γίνεται, για τα προγράμματα που υλοποιούνται και για τα βραβεία που έχουν δοθεί σε μαθητές και καθηγητές για τις εφευρέσεις τους», τόνισε μιλλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου.

 

Αναζητούνται αιμοδότες της Β(Ρέζους Αρνητικό) και ΑΒ(Ρέζους Αρνητικό)

«Αναζητούνται εθελοντές αιμοδότες των ομάδων αίματος Β ρέζους Αρνητικό και ΑΒ ρέζους αρνητικό, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις στις ποσότητες αίματος των συγκεκριμένων ομάδων, ειδικά το καλοκαίρι».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής στην ειδική στήλη για την Αιμοδοσία και τον Εθελοντισμό του σταθμού, -η οποία μεταδίδεται από το 2006, κάθε δεύτερη Παρασκευή-, ο πρόεδρος του σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών, Κώστας Δημητρακόπουλος.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την επόμενη Πέμπτη θα αιμοδοτεί στον Σταθμό της Αιμοδοσίας, ο  Μορφωτικός όμιλος Ποντίων Θρυλορίου, η Κερασούντα και το Γαρς, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του εκδηλώσεων για την Αγία Μαρίνα.

Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Θράκη δίνει το 1/3 του εθελοντικού αίματος στην Ελλάδα και κάλεσε και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σκύψει στα πολύ σημαντικά προβλήματα, που δεν είναι άλλο από το ότι το Εθελοντικό Ελληνικό αίμα κοστίζει 350 με 400 ευρώ, ενώ το εισαγόμενο κοστίζει στο μισό και ακόμα λιγότερο…σε ότι αφορά τους ελέγχους.

«Δεν μπορεί τα σημεία υπεραγοράς-σούπερ μάρκετ- έχουν επιγραμμική-ον λάιν- σύνδεση μεταξύ τους στα διάφορα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να βλέπουν και να ελέγχουν τις αποθήκες και τις ελλείψεις τους. Δυστυχώς εδώ και τόσα χρόνια το λέμε ότι και στα  Νοσοκομεία δεν υπάρχει κατάλληλο πρόγραμμα που να  επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να βλέπουμε που είναι οι ελλείψεις του αίματος και τι ποσότητες αίματος  έχουμε στις  αποθήκες, για να τις καλύψουμε. Ζητάμε από τον νέο υπουργό να δει και αυτό το μείζον θέμα», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

Ο Δημήτρης Μπουραντάς στη Θράκη

Σε πολιτικό φορέα μετατρέπεται η Κίνηση Προβληματισμού και Αφύπνισης της «Κοινωνίας των Αξιών», όπου συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ισοπεδωθούν τα πάντα.

«Μπορούμε με ένα έλεγχο των στοιχείων τα περασμένα 10 χρόνια, να διαπιστώσουμε ποιοι φοροδιέφευγαν, έχουμε τον τρόπο και μπορούμε να βρούμε τα στοιχεία, να συγκεντρωθούν τα 5 ή 6  δισ ευρώ, προκειμένου να μην γίνονταν  οι περικοπές στις συντάξεις. Συνεπώς αυτά τα χρήματα δεν θα αφαιρούνταν και από την αγορά.

Λένε ότι θα έχουμε αύξηση στον τουρισμό, αλλά τα χρήματα δυστυχώς δεν καταλήγουν στο Ελληνικό κράτος μια και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι Ξενοδόχοι δεν είναι Ελληνικά. Λένε ότι ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στην παραγωγή και στην καλλιέργεια της γης, δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένη δομή από την Πολιτεία για να τους βοηθήσει και να βοηθηθεί το κράτος από την αύξηση της παραγωγής. Δυστυχώς οι μέχρι τώρα κυβερνώντες απέδειξαν ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι ο κάθε τρόπος που θα κρατηθούν στην εξουσία, αυτοί και ο περίγυρός τους και όχι η προοπτική και το μέλλον της χώρας», σημείωσε το ιδρυτικό μέλος της Κοινωνίας των Αξιών, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και  Συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς.

Τέλος ο κ. Μπουραντάς δήλωσε ότι θα ξαναέλθει στη Θράκη το φθινόπωρο, για νέο κύκλο ομιλιών, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εδώ και καιρό πραγματοποιεί ομιλίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54