Ειδήσεις από ΕΡΑ Πάτρας

Σε διαρκή κορύφωση βρίσκεται ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε μεγάλη εποχούμενη πορεία, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνεχή κορναρίσματα, και με προορισμό τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο, όπου ακολούθησε συναυλία, με το μουσικό συγκρότημα «Απόλλωνες».

Το βράδυ του Σαββάτου, έγινε προβολή ταινίας και ντοκιμαντέρ, από τις πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, η παραγωγή και μετάδοση προγράμματος (Ενημερωτικού-Ψυχαγωγικού).

Αύριο Τρίτη, εκτός από τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Πάτρας που θα πραγματοποιούν βάρδια, οι υπόλοιποι συνάδελφοι, θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις,  οι οποίες θα γίνουν, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης Απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αύριο στις  9.30 μμ. στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο, θα δοθεί συναυλία με δυο κιθάρες και με τη συμμετοχή του Λευτέρη Αραμπατζή και του συναδέλφου Διονυσίου Μπονέλη.

 

«Νεκρώνει» αύριο και στην Πάτρα, ο Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σήμερα στη 13.00 το μεσημέρι, δόθηκε συνέντευξη τύπου στο εργατικό κέντρο της Πάτρας, ενώ αύριο στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Πρώην πλατεία Όλγας). Το ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιήσει ξεχωριστό συλλαλητήριο αύριο στις 10.00 το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου του Α΄.

Σε κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, προχώρησαν σήμερα το πρωί, οι εκπαιδευτικοί της Αχαΐας, διαμαρτυρόμενοι για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις συναδέλφων τους.

Στις 11.00 το πρωί, η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, διοργάνωσε μότο-πορεία από το σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα» προς τις γειτονιές της πόλης, ενώ το απόγευμα, προγραμματίζουν συνάντηση σωματείων και φορέων για το συντονισμό της παραπέρα δράσης τους.

Κλειστός θα παραμείνει από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Σήμερα και την Τετάρτη,  θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές του Δήμου ενώ αύριο θα υπάρχει γενική απεργία.

Ρολά κατεβάζουν αύριο Τρίτη, τα καταστήματα της Πάτρας, σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου. Στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτήριο του συλλόγου, στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα καταγγελθεί, η προσπάθεια της κυβέρνησης, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οι απολύσεις και το νέο καθεστώς είσπραξης των χρεών.

Ενώπιον του Ανακριτή Πατρών, θα οδηγηθούν αύριο Τρίτη, ο 35χρονος Πατρινός και η  45χρονη φίλη του από το Ηράκλειο Κρήτης που κατηγορούνται για την δολοφονία της 81χρονης Ρεγγίνας Παπανδρέου και της 84χρονης Κωνσταντίνας Κουλούρη. Οι δυο δολοφονίες, τελέστηκαν το 2012 και είχαν κίνητρο τη ληστεία. Στο μεταξύ, αναμένεται η αποφυλάκιση ενός άλλου νεαρού ζευγαριού, που είχε κατηγορηθεί άδικα για τις δολοφονίες των δυο ηλικιωμένων γυναικών.

Στις φυλακές Θηβών, κρατείται η 31χρονη από το Αλεποχώρι Αχαΐας, η οποία σκότωσε το μόλις τριών μηνών βρέφος της και στη συνέχεια το έβαλε στην κατάψυξη του ψυγείου του σπιτιού της. Στην απολογία της, ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το παιδί της, αλλά όπως είπε βρέθηκε σε αμόκ, όταν έπρεπε να φροντίσει μόνη και αβοήθητη τα τρία παιδιά της.

Σήμερα (Δευτέρα) στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, θα παρουσιαστεί ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Την σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54