Ειδήσεις από ΕΡΑ Κομοτηνής

Πάταξη του παρεμπορίου

Η Διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου Οπωροπωλών και Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας εκφράζουν την αγωνία τους για τις εκρηκτικές διαστάσεις που θα λάβει το παρεμπόριο με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.  «Η Δημοτική Αστυνομία παρά τις αδυναμίες σε προσωπικό και υποδομή είναι το μόνο όπλο κατά του παρεμπορίου και ο άμεσος συνεργάτης του Σωματείου μας για την καταπολέμησή του. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι Υπεύθυνοι των Υπουργείων παίρνουν αποφάσεις που δεν έχουν κανένα  δημοσιονομικό όφελος και το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της παραοικονομίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόθεση  της Κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας και την καλούμε να άρει την απόφασή της.»

 

Θράκη: Ο  Χατζηοσμάν, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του στο Υπουργείο ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν. Πρόκειται για την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη του βουλευτή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν ευχές για αρμονική συνεργασία. Ακολούθησε διάλογος σχετικά με ζητήματα της περιοχής μας που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου. Η συνάντηση έληξε με την από κοινού δέσμευση για διαρκή επικοινωνία με στόχο την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

 

Θράκη: Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με την Πρέσβη της Αυστραλίας

Την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, κ. Jenny Bloomfield υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, στο Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων και επενδύσεων.  «Χαίρομαι ιδιαίτερα που επισκέπτομαι για πρώτη φορά την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή για να συμμετάσχω σε συνέδριο στη Σαμοθράκη επί τη ευκαιρία των 150 χρόνων από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης. Υπάρχουν πολλοί Θρακιώτες που διαπρέπουν στην Αυστραλία, υπάρχουν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, η ομογένεια αγαπά την Ελλάδα και συνεργαζόμαστε ανταλλάσσοντας εμπειρίες, από την τεχνογνωσία της Αυστραλίας, αλλά επίσης ενισχύοντας το εμπόριο και τις επενδύσεις όσο περισσότερο μπορούμε για να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας», σχολίασε στις δηλώσεις της η Αυστραλή Πρέσβης, ενώ αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων, επεσήμανε την πρόσφατη σύσταση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Αυστραλίας, το οποίο θα λειτουργεί ως Επιμελητήριο και μέσω αυτού θα διερευνούνται οι επιχειρηματικές προοπτικές μεταξύ των δύο χωρών.   Την ικανοποίηση του για τη συνάντηση εξέφρασε από πλευράς του και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την κ. Πρέσβη και αποδείχτηκε πολύ καλός δέκτης των αιτημάτων μας προκειμένου να βρεθούν επενδυτές, είτε φυσικά πρόσωπα είτε εταιρείες, από την Αυστραλία που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε όλα τα αντικείμενα τα οποία της παρέθεσα, δηλαδή στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, της γεωθερμίας, των αιολικών πεδίων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και του τουρισμού».

 

Από την Αυστραλία με αγάπη

 Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, θα δεχθεί στο γραφείο του, αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, την πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Πολυξένη Μπλούμφιλντ.
 

Θράκη:  Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Φερών

Αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου στις  10:00 θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή της σύμβασης του έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Φερών», μεταξύ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του αναδόχου του έργου, εκπροσώπου της Κοινοπραξίας «Καρυπίδης Νικόλαος – Ρεκαλίδης Δημήτριος»
 

Πανμηχανική συγκέντρωση 

Την  Παρασκευή  19 Ιουλίου  στις  6:00 μμ   στο  ξενοδοχείο   Elisso στην Ξάνθη, θα πραγματοποιηθεί Πανμηχανική Συγκέντρωση-Συζήτηση, με θέμα: «Εξελίξεις στο χώρο των Μηχανικών». Την Συγκέντρωση διοργανώνουν το ΤΕΕ-Θράκης, η Ν.Ε. ΤΕΕ Ξάνθης, ο Σύλλογος  Μηχανικών (Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε.) και ο Σύνδεσμος Εργοληπτών (Σ.Π.Ε.Δ.Ε.). Στην εκδήλωση κλήθηκε και θα παραστεί ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε   κ. Χρήστος Σπίρτζης.

 

Κατασχέθηκαν 530 πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθη σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ευλάλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 51χρονος ημεδαπός, για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο σε χώρο διεξαγωγής λαϊκής αγοράς, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση, 530 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
 

Σύλληψη για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 48χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.  Συγκεκριμένα, σε βάρος του 48χρονου, ιδιοκτήτη επιχείρησης, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 64.572,94 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.


Ενισχύεται ο Πανθρακικός

Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή DINO SEREMET. Ο νέος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού θα βρίσκεται το βράδυ της Πέμπτης στο Μπάνσκο και θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.  Ο Dino Seremet γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1980 στην Λιουμπλιάνα. Η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η NK Maribor από το 2002 έως το 2004. Την ίδια χρονιά μετακόμισε στην Αγγλία όπου έμεινε για τα επόμενα 2 χρόνια αγωνιζόμενος σε 3 ομάδες Luton, Doncaster και Tranmere.  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ήρθε το 2006 για λογαριασμό της Κέρκυρας. Από εκείνο το χρονικό σημείο έως και την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 συμμετείχε σε 92 αγώνες πρωταθλήματος (23 για την Super League, 69 για την Football League) με τις ομάδες Καλλιθέα, ΑΕΛ και Δόξα Δράμας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54