Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου



Εγκαταλείπει την «κούρσα» για το δήμο Πύργου ο Μάκης


Τα πάνω κάτω έχει φέρει στην παράταξη «Πύργος – Νέα Πορεία» η απόφαση του επικεφαλής της, δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα, προσανατολιζόμενος στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, δίπλα στο Θύμιο Σώκο.

Σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν τον Μάκη Παρασκευόπουλο να δώσει τη μάχη για τρίτη θητεία στο δήμο Πύργου, στελέχη της παράταξης συναντήθηκαν χθες το βράδυ με τον δήμαρχο, όπου  παρά τα επιχειρήματα που τέθηκαν δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν το ήδη βαρύ κλίμα και να κάνουν τον κ. Παρασκευόπουλο να αλλάξει την απόφασή του, αν και ο ίδιος είχε ανακοινώσει πρόσφατα την διεκδίκηση και τρίτης θητείας στο δήμο Πύργου.  Μια ανακοίνωση που έγινε με «κρύα καρδιά», στιγματισμένη από την πολιτική ευθύνη που ο ίδιος αναλάμβανε για όσα είχαν συμβεί, κυρίως τους τελευταίους μήνες, όπως για παράδειγμα με το θέμα των απορριμμάτων και την επέμβαση των ΜΑΤ.

Στη χθεσινή συνάντηση της παράταξης με το Μάκη Παρασκευόπουλο, τέθηκε ξεκάθαρα και το θέμα της συνέχειας, με εμφανή την απροθυμία πολλών να μπουν μπροστά. Ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του δημάρχου αναμένονται σύντομα ακόμα και σήμερα.

 
Στην ΕΡΑ Πύργου αύριο ο Βασ. Χατζηλάμπρου


Στο Πύργο θα βρεθεί αύριο Τρίτη 1Απριλίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης της  παράταξης "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας", βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου, όπου θα επισκεφθεί  την ΕΡΑ Πύργου, σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ,  τον ΟΑΕΔ, με έμφαση στον εφιάλτη της ανεργίας που οι μνημονιακές πολιτικές εκτόξευσαν σε πρωτοφανή επίπεδα,  τον ΓΟΕΒ, εστιάζοντας στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το αρδευτικό δίκτυο του νομού μας,  την Περιφερειακή Ενότητα και ειδικότερα τις κρίσιμες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνκών Υπηρεσιών.
Το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση με συλλογικότητες και κινήματα αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί το βράδυ με επίσκεψη στο Καράτουλα, όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση με τους κατοίκους.

 
Στις κάλπες οι εργαζόμενοι Π.Ε. Ηλείας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα μέλη τους Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για το νομαρχιακό και περιφερειακό όργανο, αλλά και την ομοσπονδία. Η κάλπη άνοιξε στις 10 το πρωί και θα κλείσει στις 4 το απόγευμα, ενώ αναμένεται να ψηφίσουν 170 μέλη.


 
Σε εκλογική τροχιά το Ε.Κ. Πύργου


Πραγματοποιήθηκαν χθες οι προεργασίες της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πύργου, για την προετοιμασία των αρχαιρεσιών που θα λάβουν χώρα την προσεχή Κυριακή 6 Απριλίου. Στη διαδικασία συμμετείχαν 40 από τους 69 αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου., ενώ ο πρόεδρος Ν. Ορφανός και μέλη της διοίκησης έκαναν απολογισμό πεπραγμένων και παρουσίασαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και ακολούθησε η ανάδειξη της εφορευτικής επιτροπής που θα αναλάβει τη διενέργεια των εκλογών..

 
 
Νήπια εν δράσει στο πάρκο ΣΠΚ



Δεκάδες νήπια βρέθηκαν χθες το πρωί, στο πάρκο ΣΠΚ όπου με πρωτοβουλία των τριών δημοτικών παιδικών σταθμών του Πύργου,  φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια και πέρασαν ένα όμορφο και δημιουργικό πρωϊνό. Τα παιδιά, που συνοδεύονταν από τους γονείς και τους νηπιαγωγούς τους, φορώντας λευκά μπλουζάκια με την ένδειξη «Αγαπώ την πόλη μου»,  με τα σκαλιστήρια τους, μετέτρεψαν τα κενά παρτέρια του πάρκου, σε έναν μεγάλο όμορφο ανθόκηπο! «Αυτά τα παιδάκια θέλουν να δείξουν και σε εμάς τους μεγαλύτερους, ότι θέλουν να έχουμε την πόλη καθαρή και φροντισμένη, για να παίζουν σε έναν όμορφο χώρο»ανάφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κώστας Μποσμής.
 
 
Νέο ωράριο στην αγορά του Πύργου


 
Νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στον Πύργο θα ισχύσει από αύριο Τρίτη 1η Απριλίου, το οποίο ενδέχεται να μεταβληθεί μερικώς μόνο για Ιούλιο και Αύγουστο (να είναι δηλαδή κλειστά κάθε Τρίτη απόγευμα), μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης.

 
Καιρός


Αραιές νεφώσεις σήμερα στα δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο Νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ, θερμοκρασία το μεσημέρι μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54