Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσοχοϊδη για τους αυτοκινητόδρομους στην Πελοπόννησο

Η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων στην Πελοπόννησο ήταν το αντικείμενο συνάντησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδη με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι η δημοπράτηση της κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος της 'Ολυμπίας Οδού θα γίνει μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες.

Για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα, μέχρι τέλος Ιουνίου, θα προχωρήσει η δημοπράτηση των μελετών των τεχνικών έργων και των υποστηρικτικών μελετών που λείπουν.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται ότι οι δύο βουλευτές επέκριναν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία, όπως δήλωσαν, “συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο, γεγονός που έχει ως συνέπια την διακοπή των εργασιών στον περιμετρικό της Καλαμάτας και στο Λεύκτρο – Σπάρτη, παρότι έχει ολοκληρωθεί το 92% του συνολικού έργου του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη”.

Ζήτησαν δε από την κυβέρνηση “να επανακινήσουν οι εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το σύνολο του έργου, χωρίς να υποκύψει στους εκβιασμούς, ούτε της ΕΤΕΠ,” ούτε του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή”.

 

Υποψήφια περιφερειάρχης με τους Οικολόγους Πράσινους η Δ. Λυμπεροπούλου

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου θα διεκδικήσει το αξίωμα της περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Την υποψηφιότητα της κας Λυμπεροπούλου στηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

Με Βακαλόπουλο η ΔΗΜΑΡ στην Πελοπόννησο

Το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα διεκδικήσει, στις εκλογές του Μαΐου, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος. Τον κ. Βακαλόπουλο, ο οποίος είναι γραμματέας της περιοχής Πελοποννήσου του κόμματος, στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

 

Στη Σπάρτη Ο Οδυσσέας Βουδούρης

Τη Σπάρτη επισκέπτεται σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Στις 7:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «SpartaInn» θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους πολίτες για τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις προτάσεις του συνδυασμού του.

 

Συνέντευξη Σαμπαζιώτη

Συνέντευξη Τύπου θα δώσεις σήμερα στις 5:45 το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, ο επικεφαλής της κίνησης “Συμμαχία των πολιτών” και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Στη συνέντευξη ο κ. Σαμπαζιώτης θα παρουσιάσει τη διακήρυξη αρχών και θέσεων του συνδυασμού του για το Δήμο Μεσσήνης.

 

Νέοι γιατροί σύντομα στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Δέκα γιατροί του ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, αναμένεται να αναλάβουν σύντομα καθήκοντα στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας.  Όπως έγινε γνωστό οι νέοι γιατροί θα καλύψουν 6 θέσεις στο Νοσοκομείο  Καλαμάτας (από μία στις ειδικότητες Καρδιολογίας, Χειρουργικής, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Παθολογίας και Μαιευτικής - Γυναικολογίας), 3 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (από μία στις ειδικότητες Αναισθησιολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Παθολογίας) και μια θέση Γενικής Ιατρικής στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.

 

«Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Συνέδριο με γενικό θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 4 Απριλίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Το συνέδριο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης. Προσκεκλημένοι ως ομιλητές είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικά στελέχη.

 

Τσιγγάνοι πιάστηκαν με ηρωίνη

Πάνω από 110 γραμμάρια ηρωίνης είχαν στην κατοχή τους δυο τσιγγάνοι, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. 

 

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης αρχίζει σήμερα στις 10 το πρωί, το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που οργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και θα δώσουν παραστάσεις 18 θεατρικές ομάδες μαθητών και φοιτητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Κίνα. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Απριλίου.

 

Συνεχίζει η «Θεατρική Διαδρομή»

Συνεχίζονται μέχρι τις 14 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι παραστάσεις της Θεατρικής Διαδρομής με το έργο του Πίτερ Βάις «Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι παραστάσεις αρχίζουν καθημερινά στις 9 το βράδυ.

 

Η Άννα Βαγενά στην Καλαμάτα

Δυο παραστάσεις με το έργο του Ρομάν Γκαρί «Η ζωή μπροστά σου» θα δώσει σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας η Άννα Βαγενά. Οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ.

 

«Μελωδίας Μονοπάτια»,  στην Καλαμάτα

Εκδήλωση με παραδοσιακούς μουσικούς ήχους από τη Μεσόγειο και τη Μικρά Ασία, οργανώνει σήμερα η δημοτική επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις του Νίκου Παλαιολόγου και του Ταξιάρχη Κούτρη και τραγούδια από την Πόλη και την Μικρά Ασία , από την Κατερίνα Παλαιολόγου και τον Κώστα Σιάχο.

 

Ο Νότης Μαυρουδής στην Καλαμάτα

Το βιβλίο του, "Περί ελληνικού τραγουδιού το ανάγνωσμα. Με δανεικά ιδανικά", θα παρουσιάσει σήμερα στην Καλαμάτα ο Νότης Μαυρουδής. Η παρουσίαση θα γίνει στην ταβέρνα Καννά, στη Μαρίνα Καλαμάτας (Ποσειδώνος 12), στις 8:30 το βράδυ.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι γυναίκες του Ολυμπιακού κέρδισαν το κύπελλο στο βόλεϊ

Με 3 – 0 σετ η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού νίκησε χθες την αντίστοιχη ομάδα του Πανναξιακού και κέρδισε το κύπελλο. Ο τελικός έγινε στην Πύλο.

 

HΚαλαμάτα 4 - 0 τον Αστέρα Αμαλιάδας

Με 4 – 0 η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας νίκησε χθες εκτός έδρας τον Αστέρα Αμαλιάδας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

 

Έχασε στην Κόρινθο ο Μεσσηνιακός

Ο Μεσσηνιακός αγωνίστηκε εκτός έδρας εναντίον της Κορίνθου και έχασε με 4 - 0.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31/03/2014 - 12:06