Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αόριστες δεσμεύσεις Α. Γεωργιάδη για «ευνοϊκή αντιμετώπιση» του αιτήματος αυτοτέλειας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου 

Τις 30.000 υπογραφές κατοίκων του βορείου Έβρου, οι οποίες συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου για τη διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρέδωσε η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας του την ικανοποίηση του αιτήματος. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, την διοικήτρια του νοσοκομείου, Αθανασία Κακαλή, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Κωνσταντίνο Βαφειάδη και τον πρόεδρο των εργαζομένων, Στάθη Στάμου. «Ένα χρόνο μετά τη διοικητική συνένωση του νοσοκομείου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, παρατηρούνται πολλαπλές ελλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται το κοινό», επεσήμανε η αντιπροσωπεία στον υπουργό, από τον οποίο εισέπραξε τη δέσμευση ότι το αίτημα θα αντιμετωπιστεί ευνοϊκά, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για το πώς και πότε θα μπορούσε το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου να επιστρέψει στη διοικητική του αυτοτέλεια.    

 

Ορεστιάδα: Εγκαινιάστηκε το παράρτημα Ν. Ορεστιάδας του Επιμελητηρίου Έβρου

Για περαιτέρω επέκταση των αρμοδιοτήτων και του αναπτυξιακού ρόλου του Επιμελητηρίου Έβρου, δεσμεύτηκε ο πρόεδρός του, Χριστόδουλος Τοψίδης, κατά τα χθεσινά εγκαίνια του παραρτήματος του φορέα, που θα λειτουργεί στο εξής στη Νέα Ορεστιάδα και θα συστεγάζεται με την τοπική Επαγγελματική Ένωση. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας, Πασχάλης Σταυρίδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του επαγγελματικού κόσμου της περιοχής, καθώς, όπως είπε, μετά από δεκαετίες αδράνειας, υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα για την ίδρυση παραρτήματος του Επιμελητηρίου στην Ορεστιάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του στην περιοχή του βορείου Έβρου.      

 

Όρους για τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΠΥ θέτουν οι οδοντίατροι του Έβρου

Τους δικούς τους όρους για τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ θέτουν οι οδοντίατροι του Έβρου, που συζήτησαν το θέμα στη χθεσινή γενική τους συνέλευση. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος του νομού απαιτεί συμβάσεις που θα προσφέρουν ουσιαστική οδοντιατρική περίθαλψη στους ασφαλισμένους και θα εξασφαλίζουν την αναγκαία χρηματοδότηση για την παροχή επαρκών υπηρεσιών, που θα σέβονται την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Οδοντιάτρων, που θα εξασφαλίζουν την απόλυτα ανεμπόδιστη επιλογή οδοντιάτρου από τον ασθενή και δε θα θέτουν πλαφόν και τιμές οδοντιατρικών πράξεων. Τέλος, οι οδοντίατροι του Έβρου ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δεχθεί έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο με τον κλάδο και «να μην προσπαθήσει να εκβιάσει και να επιβάλλει τους όρους του».

 

Απαγόρευση αλιείας από 1/4 στον ποταμό Έβρο και σε κάθε υδάτινο σχηματισμό του

Την απαγόρευση της αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στον ποταμό Έβρο, στις τεχνητές λίμνες, σε ρέματα χείμαρρους, κανάλια, διώρυγες και κάθε υδάτινο σχηματισμό της περιοχής αρμοδιότητάς του, ανακοίνωσε το τμήμα αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου. Η απαγόρευση θα ισχύσει από αύριο και θα λήξει στις 15 Μαϊου. Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των υδρόβιων οργανισμών του ποταμού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54