Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΒΕ ο Βύρων Παππάς

 

Ο κ. Βύρων Παππάς και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του με κοινή επιστολή γνωστοποιούν την παραίτησή τους από τη διοικητική επιτροπή και από όλες τις επιτροπές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, δρομολογώντας ουσιαστικά τη διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης και βάζοντας τέλος με αυτόν τον τρόπο στην πολύμηνη διοικητική κρίση. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο συνδυασμός του κ. Ντενίση απέσυρε τη στήριξή του στον κ. Παππά, ο οποίος στην επιστολή του παραθέτει τα γεγονότα που προηγήθηκαν από τη δική του πλευρά. Μεταξύ άλλων, επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Ντενίση, ο οποίος, όπως αναφέρει, συμμάχησε με το συνδυασμό του κ. Αντωνίου, απορρίπτοντας προτάσεις και ενέργειες προς όφελος των επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα της διοικητικής κρίσης ήταν η μη ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία προκάλεσε δυσλειτουργία στο επιμελητήριο. Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε το αίτημα για παραίτηση του κ. Παππά από την προεδρεία του επιμελητηρίου, προκειμένου να δρομολογηθούν εκλογές.

 

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν τη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καταγγέλλει την πολιτική του υπουργείου υγείας και της κυβέρνησης που θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας τους οδηγούς ασθενοφόρων των νοσοκομείων. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, καταργείται μια από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους. Η απομάκρυνση των οδηγών θα έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων, όπως στην ομαλή διεκπεραίωση των εξιτηρίων και των διακομιδών, στη μεταφορά υγειονομικών υλικών, φαρμάκων, εξορμήσεις αιμοδοσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Ο σύλλογος θεωρεί ότι η επιχειρούμενη μετακίνησή τους προς το ΕΚΑΒ και οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα απολυθεί κανείς οδηγός είναι προσχηματική και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Υγείας. Αναμένονται δε κινητοποιήσεις.

 

Σύσκεψη σωματείων και συλλόγων ενόψει της απεργίας της 9ης Απριλίου

 

Σύσκεψη των πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συλλόγων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα θα γίνει αύριο στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του εργατικού κέντρου. Θέμα της σύσκεψης είναι η καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Απριλίου και η περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία.

 

Συμψηφισμός οφειλών αγροτών προς τον ΟΓΑ με επιστροφές φόρων

 

Τον τρόπο για την είσπραξη των οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ βρήκε η διοίκηση του οργανισμού, καθώς συμπεριλήφθηκε στο νέο πολυνόμο σχετική διάταξη η οποία του επιτρέπει να κάνει συμψηφισμούς από επιστροφές φόρων και από άλλες πληρωμές του δημοσίου προς τους αγρότες, με τα χρέη προς τον οργανισμό. Η συγκεκριμένη διάταξη δεν αφορά παρακρατήσεις κοινοτικών επιδοτήσεων, όμως αφορά επιστροφές φόρων και κρατικών επιδοτήσεων, όπως για παράδειγμα τις επιστροφές ΕΦΚ πετρελαίου και του ΦΠΑ.

 

Σε κανονική χρήση από σήμερα οι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Καρδίτσας

 

Κανονικά θα μπορούν από σήμερα οι δημότες να χρησιμοποιούν τους υπογειοποιημένους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μετά την τοποθέτηση των κάδων. Από τη χρήση των δύο κάδων που βρίσκονται επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία τους έγινε χωρίς προβλήματα τόσο από την υπηρεσία καθαριότητας όσο και τους δημότες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο τρόπος χρήσης των κάδων ανακύκλωσης επειδή οι επαγγελματίες, κυρίως, δεν «έσπαζαν» α χαρτοκιβώτια με αποτέλεσμα να μη χωράνε λόγω του μεγέθους τους στο στόμιο των κάδων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54