Μαρία Διακάκη: Τώρα είναι όσο ποτέ, επιτακτική η ανάγκη της ανατροπής

Η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη απευθύνει τον παρακάτω χαιρετισμό για την παρουσίαση των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών  από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτάκη.



«Η λήψη και εφαρμογή μέτρων, που κατ’ εντολήν της Τρόικα και μέσω των εγχωρίων εντολοδόχων τους, αλλάζουν τη ζωή μας συνεχώς προς το χειρότερο, η απόγνωση αυξάνεται καθημερινά χωρίς διεξόδους ανάκαμψης, έχουν καταστήσει αφόρητη την καθημερινή ζωή των Ελλήνων.

Τώρα είναι όσο ποτέ, επιτακτική η ανάγκη της ανατροπής αυτής της καταστροφικής, για την ελληνική κοινωνία, συγκυβέρνησης.

Η ανατροπή αυτή, δεν θα προέλθει από την κεντρική εξουσία. Θα προέλθει από τους δικούς μας αγώνες, από την αντίσταση όλων των κοινωνικών ομάδων της χώρας που θίγονται κατάφωρα από τα ληστρικά μέτρα, που αυτή η ανάλγητη συγκυβέρνηση, παίρνει σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου πρέπει να είναι η σαφής και αναντίρρητη απάντηση της κοινωνίας, ενάντια στη λιτότητα και την φτωχοποίηση της χώρας μας ανατρέποντας μνημόνια και πολιτικές, που μας θέλουν αποικία χρέους, για τους ισχυρούς της Ευρώπης.

Εμείς πιστεύουμε ότι η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε αυτές τις εκλογές, είναι η μεγαλύτερη και μοναδική ελπίδα που έχει ο Ελληνικός λαός, για να απεγκλωβιστεί από την λαίλαπα της κρίσης και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος που έχει οδηγηθεί η χώρα.

Χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση και την παρουσίαση των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Μ. Κριτσωτάκη , καταθέτοντας την πεποίθηση μου, ότι αυτές οι εκλογές θα σημάνουν και την αρχή του τέλους, μιας καταστροφικής πορείας για τη χώρα και τους πολίτες της.

Η άνοιξη αυτή, είμαι σίγουρη ότι θα σημάνει και την άνοιξη της ζωής, της ελπίδας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους μας!»


Χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην παρουσίαση  της διακήρυξης και των αντιπεριφερειαρχών του συνδυασμού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Μιχάλη Κριτσωτάκη, λόγω απουσίας του στην Αθήνα.

Τα χτυπήματα που καταφέρνει η μνημονιακή κυβέρνηση ενάντια στους πολίτες αυτής της χώρας είναι απανωτά. Δυστυχώς, δίχως να έχουν κανένα ενδοιασμό, κατάφεραν χθες και το τελειωτικό χτύπημα κατά του ελληνικού λαού με το μνημόνιο νούμερο 3, το οποίο ονόμασαν πολυνομοσχέδιο.

Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος την σημασία της απάντησης του λαού στις εκλογές για την περιφέρεια. Ο στόχος είναι διπλός. Πολιτικό μήνυμα για ακύρωση των μνημονίων και περιφερειακό μήνυμα για μια άλλη Κρήτη, αντάξια του πολιτισμού, της γεωγραφίας, της ιστορίας και προπάντων του εκλεκτού ανθρώπινου δυναμικού της. Μένουν 6 εβδομάδες για να οργώσουμε και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Πρέπει λοιπόν να γίνει από όλους μας κατανοητή η ανάγκη επιστράτευσης και δραστηριοποίησης όλων μας.

Το στοίχημα είναι μεγάλο και ο στόχος της ανατροπής δεν θα επιτευχθεί, αν όλοι εμείς, μέλη, ενεργοί πολίτες, κινήματα, δίκτυα και φόρουμ δεν μπούμε στην πρώτη γραμμή. Οι πολιτικές και οι κοινωνικές συμμαχίες με κριτήριο την ηθική, την διαφάνεια και την αντίσταση οφείλουν γρήγορα να γίνουν.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι δεν φτάσαμε εδώ από δικές μας ευθύνες και να συνειδητοποιήσουν,  ότι έχουμε πρόγραμμα και όραμα εφικτό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο.

Χαιρετίζω τον σύντροφο και  υποψήφιο  περιφερειάρχη Κριτσωτάκη Μιχάλη και  τους τέσσερις συντρόφους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Αγοραστάκη, Γιάννη Σταθάκη, Μανόλη Θραψανιώτη και Απόλλωνα Φιλιππή και  δηλώνω παρών στο κάλεσμα της ανατροπής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54