Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

Τοπικές ειδήσεις 2-4-2014

Θέματα υγείας

«Πρεμιέρα» με σοβαρές ελλείψεις στο ΠΕΔΥ…του Άδωνι    

«Πρεμιέρα» με ελλείψεις και προβλήματα για το ΠΕΔΥ…του Άδωνι, και στη Ζάκυνθο, δεδομένου ότι η έναρξη της λειτουργίας του νεοσύστατου φορέα στο κτίριο του ΙΚΑ, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν στον τομέα της υγείας οι «μεταρρυθμίσεις», του αρμόδιου υπουργού. Σύμφωνα με την πρόεδρο των γιατρών του ΠΕΔΥ στη Ζάκυνθο, την πνευμονολόγο, Νάντη Σωληναραίου, με το μισό προσωπικό και με ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, αρχίζει τη λειτουργία του, ο νέος φορέας, μετά τον «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ. «Από τους 22 γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ, έχουμε μείνει οι μισοί. Ελλείψεις έχουμε και στο μικροβιολογικό εργαστήριο, μιας και δεν υπάρχει τεχνολόγος να το λειτουργήσει, ενώ, δεν έχουμε κανέναν διοικητικό υπάλληλο και το ρόλο αυτό παίζει, όσο καλύτερα μπορεί και με μεγάλη προσπάθεια, το νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε μεταξύ άλλων, η κ. Σωληναραίου.     

Απεργιακό μέτωπο

«Δεμένα» για τρίτη ημέρα τα πλοία στο λιμάνι

Στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, τις οποίες προκήρυξε η ΠΝΟ, συμμετέχουν και τα πληρώματα των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων της κοινοπραξίας πλοίων Ζακύνθου, αντιδρώντας στη ρύθμιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση στη βουλή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την οποία προβλέπεται ότι οι συλλογικές συμβάσεις στη ναυτική εργασία, μπορούν να αντικατασταθούν και με την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ναυτεργάτες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί ναυτεργάτες στη Ζάκυνθο, είτε άνεργοι, είτε απλήρωτοι, με τα προβλήματα που υπάρχουν να μην βγαίνουν εύκολα προς τα έξω

Πολιτικές εκδηλώσεις

Η κοινωνική και ταξική διάσταση του σεισμικού φαινομένου

Ημερίδα για την κοινωνική και ταξική διάσταση του σεισμικού φαινομένου, πραγματοποίησε πρόσφατα η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού γυμνασίου, με ομιλητή το σεισμολόγο, Σταύρο Τάσσο. Μεταξύ άλλων, ο κ. Τάσσος, τόνισε ότι στο βωμό του κέρδους ατόνησε η ισχύς του αντισεισμικού κανονισμού και επομένως, σε συνθήκες καπιταλισμού, τα όποια λαϊκά μέτρα λαμβάνονται, είναι υπό αίρεση, εάν αυτά δεν υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι και οι μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά». Πρέπει εδώ να τονιστεί ότι το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, τόσο κεντρικά και περιφερειακά, όσο και τοπικά, έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα, σε θέματα πολιτικής προστασίας, αντισεισμικής, αντιπλημμυρική και αντιπυρικής θωράκισης, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις.    

Τουρισμός

Με κατολισθήσεις δρόμων και άλλα «ωραία», αρχίζει και φέτος το «τουριστικό θαύμα» 

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι του Αγίου Σώστη, στην ευρύτερη τουριστική περιοχή του Λαγανά, λόγω της κατολίσθησης που έχουν υποστεί πολλά σημεία μπροστά από την παραλία και ενώ, οι πρώτοι τουρίστες ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή, με το πρόβλημα, μέχρι στιγμής, να παραμένει άλυτο. Επίσης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του Αγόυ Σώστη, διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παραλία, η οποία είναι γεμάτη φύκια, καλάμια και πέτρες και από την άλλη, η δημοτική αρχή, τονίζει ότι γνωρίζει το πρόβλημα, όμως, απαιτεί έγκριση της κτηματικής υπηρεσίας, για να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Κατά τα άλλα, ο αντιδήμαρχος Λαγανά και υπεύθυνος του τουρισμού του δήμου Ζακύνθου, μιλούσε για στρατηγικά πλάνα για την ανάπτυξη του νησιού με χρονικό ορίζοντα το 2020.   

«Επίσημη πρώτη», για την τουριστική περίοδο, με την άφιξη της Easy jet

«Επίσημη πρώτη», το μεσημέρι της Κυριακής 30 Μαρτίου, για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Ζάκυνθο, με την πρώτη άφιξη της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Easyjet, στο διεθνές αεροδρόμιο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», από το Γκάτγουικ του Λονδίνου, με την οποία ήρθαν στο νησί 139 τουρίστες, κατά κύριο, Άγγλοι. Για τη φετινή περίοδο, θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και Πέμπτη, από το Λονδίνο, με αεροσκάφη 160 θέσεων, ενώ, με τη συγκεκριμένη εταιρία, μπορούν, όχι μόνο οι τουρίστες, αλλά και οι Ζακυνθινοί, να ταξιδεύουν απευθείας από τη Ζάκυνθο στην Βρετανική πρωτεύουσα και αντίστροφα.

Αθλητικά

Έμεινε άνετα στη Β΄ κατηγορία η ομάδα της Ζακύνθου   

Στην ένατη θέση με 31 βαθμούς, στο βόρειο όμιλο της Β΄ εθνικής κατηγορίας, κατέληξε η ομάδα της Ζακύνθου, μετά την τελευταία αγωνιστική στις 29 Μαρτίου, όπου και γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον «Γηραιό», την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, στο Καυταντζόγλειο  Πάντως, η ομάδα της Ζακύνθου, είχε μια αξιοπρεπέστατη πορεία στην «παρθενική» της εμφάνιση στη Β΄ εθνική και πραγματοποίησε τον πρωταρχικό της στόχο, παρά τα όποια προβλήματα, οικονομικά-και όχι μόνο-να παραμείνει στη συγκεκριμένη κατηγορία, κοιτάζοντας το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/04/2014 - 12:51