Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Υπογράφεται το διμερές πρωτόκολλο για το έργο κατασκευής της νέας οδικής γέφυρας Κήπων-Υψάλων

Το διμερές πρωτόκολλο για το έργο κατασκευής της νέας οδικής γέφυρας στην περιοχή της διόδου Κήπων-Υψάλων υπογράφεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των εκπροσώπων της Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης. Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 810 μέτρα , δύο λωρίδες κυκλοφορίας, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές. Από τα 810 μέτρα, τα 344 βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος και τα υπόλοιπα στο τουρκικό. Από ελληνικής πλευράς το έργο θα υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτο Σιμόπουλο και από τουρκικής πλευράς από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χαμπίπ Σολούκ.    

 

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για την έλλειψη συμβεβλημένων με ασφαλιστικά ταμεία οδοντιάτρων

Το πρόβλημα έλλειψης συμβεβλημένων οδοντιάτρων στο νομό Έβρου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Έβρου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, Μαρίνος Ουζουνίδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας. «Στον  Έβρο δεν υπάρχει οδοντίατρος συμβεβλημένος με ασφαλιστικό ταμείο για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους πολίτες» σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, τονίζοντας ότι οι ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται ιατρεία ιδιωτών οδοντιάτρων και να πληρώνουν για να εξυπηρετηθούν. Ο κ. Ουζουνίδης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης συμβεβλημένων με τα ασφαλιστικά ταμεία οδοντιάτρων στο νομό Έβρου και εάν προτίθεται να συνομιλήσει δημόσια με τους οδοντιατρικούς συλλόγους της χώρας, σχετικά με τις προτεινόμενες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.   

 

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει στις 7/4 το δημοτικό συμβούλιο

Είκοσι ένα θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 6 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η 4η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, η έγκριση του τρόπου εκτέλεσης του έργου για την «αντικατάσταση αλεξικέραυνων σχολικών κτιρίων» και η παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στην ΤΙΕΔΑ  Α. Ε. του δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Ορεστιάδα: Ημερίδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

«Μάθηση πέρα από τα όρια-πραγματικότητα και προοπτικές» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Ορεστιάδας την επόμενη Παρασκευή, 11 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο. Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

Ορεστιάδα: Ανακοινώθηκε ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος και η Επαγγελματική Ένωση Ορεστιάδας. Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα είναι ανοιχτή μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Αργίες είναι η Κυριακή και η δεύτερη ημέρα του Πάσχα.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54