Την έξοδο στις αγορές ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Την επίσημη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου «στο άμεσο μέλλον» ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. «Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες το δημόσιο θα επιχειρήσει να αντλήσει 2,5 δισ.ευρώ μέσα από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου.  Όπως ανακοινώθηκε οι προεγγραφές ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη και η αποδοχή των προσφορών θα εκκαθαριστεί την Πέμπτη. Ανάδοχοι θα είναι η Bank of America Merill Lynch, η Goldman Sachs, η HSBC, η Deutsche Banκ, η JP Morgan και Morgan Stanley. Αναλόγως της προσφοράς και της ζήτησης, την οποία θα διαχειριστεί η JP Morgan, θα οριστεί το επιτόκιo, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις προ ημερών στην ΕΡΤ3 από τον εκδότη της εφημερίδας «ΤΟ ΧΩΝΙ» (δείτε εδώ)

Σχετική είδηση: Προσυμφωνημένη έξοδος στις αγορές με την JP Morgan – Αποκάλυψη στην ΕΡΤ3 και τον Απαγορευμένο Λαβύρινθο (video)

Αξιωματούχος του υπουργείου μιλώντας στο Reuters είπε ότι η επιστροφή στις αγορές θα γίνει την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η  Ελλάδα είχε δανειστεί τελευταία φορά από τις αγορές τον Φεβρουάριο του 2010 με πενταετή ομόλογα και επιτόκιο 6,10%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09/04/2014 - 16:58