Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πώλησης παραλιακής έκτασης 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, οργανώνει αύριο η τοπική Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στην πώληση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7:30 το βράδυ στα γήπεδα τένις που λειτουργούν εντός της προς πώληση έκτασης και θα ακολουθήσει συναυλία. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε την απόφασή μας και την θέλησή μας να αντισταθούμε στην πώληση – ξεπούλημα των 48 στρεμμάτων της παραλίας Γουλιμίδες – Κορδία από το ΤΑΙΠΕΔ. Ζητάμε την έκδοση διυπουργικής απόφασης με την οποία θα αποχαρακτηρίζεται η παραλία Γουλιμίδες – Κορδία και την απόδοσή της στο λαό της Καλαμάτας. Αυτή η περιοχή πρέπει να παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού των κατοίκων της πόλης μας». Η Επιτροπή έχει ζητήσει από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. -  Κατά της πώλησης των 48 στρεμμάτων σε ιδιώτες, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

 

Αντίθετος στο ξεπούλημα παραλιών ο Οδυσσέας Βουδούρης

Αντίθετος στο ξεπούλημα παραλιακών εκτάσεων σε ιδιώτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Καταλογίζει μάλιστα ευθύνες για το ξεπούλημα και στον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Σε ανακοίνωσή του ο Κ. Βουδούρης αποκαλύπτει ότι η έκταση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, δεν είναι η μόνη που πρόκειται να ξεπουληθεί. Υπάρχουν και άλλες παραλίες που το ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει στο «σφυρί», όπως:

- 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα.

- 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα - Διβάρι.

- 220 στρ. παραλίας στην Μπούκα - Βελίκα Μεσσήνης.

- 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης.

Χιλιάδες ακόμα στρέμματα στους άλλους Νομούς της Πελοποννήσου, έχουν πάρει το δρόμο του ξεπουλήματος.

Και ο κ. Βουδούρης καταλήγει:

«Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο τόπος τους. Θα ανατρέψουν τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του «Συστήματος-Τατούλη». Στις 18 Μαΐου θα γυρίσουν σελίδα, για να ζήσουν οι νέοι στον τόπο μας».

Αισιόδοξος για την περιφέρεια ο Γ. Δέδες

Την αισιοδοξία του ότι ο συνδυασμός του («Πελοποννησιακή συνεργασία, Πρόταση Ανάπτυξης») μπορεί να κερδίσει τις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξέφρασε χθες στην Τρίπολη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες. Σε συγκέντρωση στην Τρίπολη ο κ. Δέδες ανέπτυξε τις αρχές και τις προτάσεις του συνδυασμού του και άσκησε κριτική στον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Μαζί του στο βήμα ήταν ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος και οι πρώην αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς και Ανδρέας Πουλάς, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό Τατούλη και λόγω διαφωνιών διαχώρισαν τη θέση τους και παραιτήθηκαν.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Mε 66 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι δυο επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη, με θέματα: «Προκλητική ασυδοσία των καπιταλιστών στον τουρισμό στην Πελοπόννησο» και «Για την επικείμενη καταστροφική δραστηριότητα στην Ελαία Τριφυλίας».

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα ενημερώσει το Σώμα για την θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της φτώχιας.

Θα συζητηθούν επίσης μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκτέλεση έργων και την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και άλλα θέματα.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Παναγιώτη Νίκα

Το εκλογικό του κέντρο στην Καλαμάτα εγκαινίασε χθες το βράδυ ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας. Στην ομιλία του ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο έργο της δημοτικής αρχής στη διάρκεια της θητείας του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ζήτησε και πάλι την ψήφο των δημοτών, για να ολοκληρωθούν μια σειρά από έργα, όπως η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, με εκτεταμένες αναπλάσεις από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τον Πάμισο, παρεμβάσεις στην Ηρώων και την Αύρας, και το κέντρο της Καλαμάτας, για να κατασκευασθούν οι αγωγοί ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νέδοντα και νότια της Ευριπίδου και για να γίνει η Καλαμάτα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Η προτεραιότητα του κόστισε τη ζωή

Η προτεραιότητα της κίνησης οχημάτων στον κόμβο των οδών Λυκούργου και Ψαρών στην Καλαμάτα, ήταν η αφορμή του καυγά μεταξύ ενός 73χρονου οδηγού μοτοσικλέτας και ενός 28χρονου οδηγού αυτοκινήτου, χθες το μεσημέρι. Το επεισόδιο κόστισε τη ζωή του 73χρονου, από «επιπλακείσα υπερτασική - ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια», σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως έγινε γνωστό,  στη 1.10 μετά το μεσημέρι χθες, ο 73χρονος οδηγός μηχανής επέστρεφε στο σπίτι του, όταν διαφώνησε με τον οδηγό του αυτοκινήτου για την προτεραιότητα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 28χρονος και ο ηλικιωμένος καβγάδισαν και ο νεαρός χειροδίκησε κατά του ηλικιωμένου, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του. Ο καβγάς λειτούργησε «ως στρεσογόνος παράγοντας» και ο 73χρονος κατέληξε. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε όταν λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο οδηγός του αυτοκινήτου παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και συνελήφθη. Σήμερα αναμένεται να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο.

 «Παζάρι Αλληλεγγύης» στην Καλαμάτα

«Παζάρι Αλληλεγγύης» οργανώνει σήμερα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ο Σύλλογος Φίλων  του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας, που είναι οι ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών.

Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής

Η 20ή φέτος, Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου, στις 8 το βράδυ στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και την συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» και ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς».

Θα συμμετέχουν η μικτή χορωδία «Αρμονία» Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Γαργαλιώνη, η μικτή χορωδία «Musica sacra» Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παρασκευόπουλου, το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Μελίφωνο» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, η μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «Ορφεύς» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, το σύνολο εγχόρδων «Flex» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήμη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου (Τάσσου Αλεβίζου) διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε γεννηθεί στη Λευκοχώρα (Χάστεμι) Μεσσηνίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Μαΐου. (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 το πρωί έως 2 μετά το μεσημέρι και 6 έως 8 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί μέχρι 2 μετά το μεσημέρι. Τρίτη κλειστά).

Τελευταίες παραστάσεις από τη «Θεατρική Διαδρομή»

Δυο τελευταίες παραστάσεις θα δώσει σήμερα και αύριο, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η «Θεατρική Διαδρομή», με το έργο του Πέτερ Βάις «Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9 το βράδυ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον Παναργειακό υποδέχεται η Καλαμάτα

Τον Παναργειακό θα υποδεχθεί αύριο στις 5 το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Με τον Ατρόμητο Αχαΐας ο Μεσσηνιακός

Τον Ατρόμητο Αχαΐας θα αντιμετωπίσει αύριο στην Πάτρα ο Μεσσηνιακός.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54