Έρχεται κούρεμα μισθών συντάξεων κοινωνικών παροχών - Διαψεύδει το υπ. Οικονομικών

Για νέα μέτρα λιτότητας ύψους 6 δισ.Ευρώ έως το 2018 κάνει λόγο με σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα RealNews επισημαίνοντας ότι το μεσοπροθεσμο φέρνει λιτότητα διαρκείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έρχεται νέο «κούρεμα» σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές για να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει η τρόικα ενώ παράλληλα προβλέπονται "επιπλέον φόροι ύψους 2,6 δις ευρώ σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ", αλλά και "μαχαίρι στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την τοπική αυτοδιοίκηση".  Για νέο πακέτο μέτρων και μνημόνιο ύψους ύψους 7,7 δις Ευρώ για το 2015-2017 έκανε λόγο με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι με την έκθεσή της η  Κομισιόν διέψευδε την κυβέρνηση και τον Α. Σαμαρά. Με ανακοίνωση του το υπ. Οικονομικών, επιχειρεί να διαβεβαιώσει για το αντίθετο, λέγοντας ότι πουθενά στην Έκθεση της Κομισιόν, δεν τίθεται ζήτημα επιβολής νέων μέτρων 7,7 δις. ευρώ

Η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών

«Οι ίδιοι κύκλοι που υποστήριζαν ότι η χώρα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, που διαρκώς κινδυνολογούν, που καλλιεργούν κλίμα φόβου και καταστροφής, που μεμψιμοιρούν και μηδενίζουν την εθνική προσπάθεια, τώρα, λίγες ημέρες μετά την παραδοχή, διεθνώς, ότι η χώρα επέτυχε υψηλό, νωρίτερα από τις προβλέψεις, πρωτογενές πλεόνασμα, βλέπουν νέα μέτρα λιτότητας για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε..

Απλώς, ή δεν ξέρουν να διαβάζουν τους πίνακες, συνεχίζει η ανακοίνωση ή είναι «τυφλωμένοι» από την αντιπολιτευτική τους διάθεση.

«Πουθενά στην Έκθεση δεν υπάρχουν 7,7 δισ. ευρώ νέα μέτρα», υπογραμμίζει το υπουργείο και προσθέτει: «Πουθενά δεν προβλέπονται νέοι φόροι ή περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πηγή: RealNews - Ναυτεμπορική

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54