Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 
Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη και ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ΕΡΑ Καλαμάτας
 
Το Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΑ Καλαμάτας επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Αλεξάνδρα Χριστακάκη (απολυμένη από την ΕΡΤ) και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος. Η κα Χριστακάκη μετέφερε στους απολυμένους της τοπικής ΕΡΑ τον χαιρετισμό των συναδέλφων της “ERT Open”, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της υποψηφιότητάς της και τόνισε ότι όταν ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. αναλάβει την κυβερνητική εξουσία θα φύγει το «μαύρο» και η ΕΡΤ θα ανοίξει και πάλι. Οι συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι δυο υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα μεταδοθούν από την ΕΡΑ Καλαμάτας αύριο το απόγευμα.
 
Οι εκλογές θα φέρουν την ανατροπή, τόνισε στην Καλαμάτα ο Γ. Δραγασάκης
 
Τη βεβαιότητα ότι οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν την ανατροπή εξέφρασε από την Καλαμάτα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, κεντρικός ομιλητής μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη, στην εκδήλωση που οργάνωσε η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» με θέμα «Ανάπτυξη και Περιφέρεια σε περίοδο κρίσης», στο αμφιθέατρο «Αλεξ. Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο της πόλης.
«Θα νικήσουμε, θα ανατρέψουμε το “Σύστημα Τατούλη - Φούχτελ” και θα γυρίσουμε σελίδα στην Πελοπόννησο, δίδοντας το σήμα για την ριζική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δέχονται οι πολίτες όλης της χώρας» τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο Γιάννης Δραγασάκης έθεσε το δίλλημα των εκλογών: «Το δίλλημα είναι είτε νομιμοποιούμε αυτό το καθεστώς, είτε ψηφίζουμε για την ανατροπή του. Αποδεχόμαστε με την ψήφο μας τα τετελεσμένα στη χώρα και στην περιφέρεια, ή ψηφίζουμε για ένα εφαλτήριο νέας πορείας και δημιουργίας».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέλυσε τον κρίσιμο ρόλο της Περιφέρειας για την αναγκαία ανασυγκρότηση της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος θα ευτυχήσει να «έχει πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν, όπως τα στελέχη της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” και τον επικεφαλής της Οδυσσέα Βουδούρη».
Στην εκδήλωση μίλησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Θανάσης Πετράκος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η διοίκηση Τατούλη το μόνο που έκανε ήταν να δημιουργήσει την “Τατούλης ΑΕ” και να λειτουργήσει ως «Ταλιμπάν» του νεοφιλελευθερισμού. Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική βρήκε τον απόλυτο εκφραστή της στη διοίκηση Τατούλη».
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος αναφέρθηκε στον αυταρχισμό, τον συγκεντρωτισμό, την αλαζονεία και την ιδιοτέλεια, με την οποία πολιτεύθηκε η απερχόμενη διοίκηση, τονίζοντας ότι «σε μια περίοδο ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης λειτούργησε πιο μνημονικά από τους συντάκτες των μνημονίων».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Γιώργος Κατρούγκαλος και Αλεξάνδρα Χριστακάκη.
 
«Υβριστής και συκοφάντης» ο Τατούλης, καταγγέλλει ο Βουδούρης
 
Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, εναντίον του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Σε ανακοίνωση του συνδυασμού που ηγείται ο κ. Βουδούρης – «Πελοπόννησος Πρώτα» - αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, που μόλις πριν δυο μήνες θεωρούσε δεδομένη την επανεκλογή του, νοιώθοντας το εκλογικό έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του, επέλεξε την ύβρη ως σανίδα σωτηρίας. Έτσι δεν δίστασε πρόσφατα να εξομοιώσει τον κύριο αντίπαλό του, Οδυσσέα Βουδούρη, με Ναζί εγκληματία και να τον αποκαλέσει ''αριστούχο Γκέμπελ'' και ''Γκεμπελίσκο''. Αντιλαμβανόμενος ότι η ύβρις αδυνατεί να του επιφέρει εκλογική ανάκαμψη, προχώρησε πρόσφατα και σε συκοφαντική δυσφήμιση, ''αποκαλύπτοντας'' ανύπαρκτες ''7 δικαστικές κακουργηματικές υποθέσεις'' που δήθεν εκκρεμούν κατά του Οδυσσέα Βουδούρη.
Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η πρόσκλησή προς τον κ. Τατούλη για δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο, για θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όπως τονίζεται: «Ο Οδυσσέας Βουδούρης έχει καλέσει σε δημόσιο διάλογο τον απερχόμενο περιφερειάρχη. Έγκυροι δημοσιογράφοι έχουν προσφερθεί να οργανώσουν έναν δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Ο κ. Τατούλης κωφεύει στις προσκλήσεις αυτές, επιλέγοντας ως απάντηση την ύβρη και την συκοφαντία. Πρόκειται για πολιτική δειλία, την οποία θα αξιολογήσουν δεόντως οι Πελοποννήσιοι».
 
Η Άλκηστις Τσουλάκου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
 
Η 29χρονη Καλαματιανή Άλκηστις Τσουλάκου, θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Η κα Τσουλάκου είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη «Nokia». Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε χθες από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα στις 7 Μαΐου
 
Την Τετάρτη 7 Μαΐου θα επισκεφθεί τελικά την Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για τις ευρωεκλογές.
 
Στη Μεσσηνία η γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ.
Διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποιεί από χθες η γενική γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ. Ελισάβετ Τσάρου – Σωτηροπούλου. Χθες η κα Τσάρου – Σωτηροπούλου σήμερα επισκέφθηκε την αγορά της Καλαμάτας, την παλιά πόλη, το κέντρο και την Παραλία και μίλησε με τους πολίτες για τις ευρωεκλογές. Το σημερινό  πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Αρφαρά, τον Μελιγαλά, το Κοπανάκι, Την Κυπαρισσία,  τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και τη Χώρα.
 
Προαστιακό στη Μεσσηνία ζητούν Πετράκος και Ουζουνίδου
 
Την άμεση λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου στη Μεσσηνία, στη διαδρομή Καλαμάτα – ΤΕΙ – Μεσσήνη, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου. Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους οι δυο βουλευτές:
«Επειδή τίποτα δεν έχει γίνει παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τόσο δικές μας αλλά και των συλλόγων φίλων του σιδηροδρόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε με νέα ερώτηση επικεντρώνοντας στο ελάχιστο των ελαχίστων που μπορεί και πρέπει να γίνει, δηλαδή την άμεση επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου Μεσσηνίας». Και καταλήγουν:
«Πότε θα επαναλειτουργήσει η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμάτας - ΤΕΙ -  Μεσσήνης, με τακτικά πυκνά δρομολόγια που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των χρηστών του μέσου». Ερωτούν επίσης αν «θα αξιοποιηθούν και θα προστατευθούν από το πλιάτσικο υπαρκτές, πρόσφατα ανακαινισμένες και ακριβοπληρωμένες, σύγχρονες υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις».
 
«Για κατεβάτε στο χορό …» Τρίτη και Τετάρτη στην Καλαμάτα
 
«Για κατεβάτε στο χορό … ν’ ακούσετε πώς πιάνεται η αγάπη», είναι το γενικό θέμα των παραστάσεων που θα δώσουν την Τρίτη και την Τετάρτη στις 9.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι. Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας "Ο Θάμυρις", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διαβολιτσίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας "Ο Άγιος Αθανάσιος". 
Θεματικός άξονας της παράστασης είναι η αγάπη, καθώς αυτή είναι ο λόγος που οι άνθρωποι πιάνονται σε κύκλο και χορεύουν. Μέσα από την ιστορία ενός κοριτσιού που συναντά διάφορες μορφές αγάπης κατά τη διάρκεια της ζωής της, το κοινό θα ταξιδέψει χορευτικά σε πολλά από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και θα δει τους χορευτές όλων των συλλόγων να ζωντανεύουν την παράδοση και να δείχνουν «πώς πιάνεται η αγάπη».
Η επιμέλεια και η διδασκαλία των χορών είναι του Νίκου Χιώτη και της Τόνιας Ηλιοπούλου, τα κείμενα και η σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, η θεατρική χορογραφία της Μαρίας Λαδά.
Η είσοδος κοστίζει 9 ευρώ και 6 για μαθητές, φοιτητές και ανέργους.
 
Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη
 
Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου. 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Έχασε από το Βέλγιο η εθνική βόλεϊ των νεανίδων
 
Στη δεύτερη θέση του ομίλου της τερμάτισε η εθνική βόλεϊ νεανίδων, μετά την χθεσινή ήττα της από την ομάδα του Βελγίου, στο τουρνουά για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμάτα. Μετά τη χθεσινή ήτα της (με 3 – 0 σετ) η εθνική νεανίδων θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους τελικούς, σε αγώνα μπαράζ.
 
Είκοσι χώρες στην 22η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής
 
Από 2 – 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η φετινή 22η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και ο τοπικός Φιλογυμναστικός Όμιλος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν πάνω από 100 αθλήτριες από 20 χώρες.  Οι αποστολές αναμένεται να φθάσουν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Τετάρτη (30 Απριλίου) για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Λετονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Η.Π.Α., Ουζμπεκιστάν
 
Με Αχαϊκή εκτός η Καλαμάτα
 
Με την Αχαϊκή, εκτός έδρας, θα αγωνιστεί σήμερα το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας
 
Με Αστέρα Αμαλιάδας εντός ο Μεσσηνιακός.
 
Τον Αστέρα Αμαλιάδας θα υποδεχτεί σήμερα στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27/04/2014 - 11:26