Μανώλης Γλέζος: «Αν η διαφορά με τη ΝΔ είναι μεγάλη τότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές»

Αποφασισμένη εξαρχής ήταν η υποψηφιότητα του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στο «Βήμα». Ξεκαθαρίζει ότι οι ενέργειες του δεν υπαγορεύονται από «πολιτικάντικες πλεκτάνες» και απορρίπτει τη λογική εκείνων που είδαν τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο ως επικοινωνιακή απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από την εσωκομματική ένταση.

Αναφορικά με τις εξελίξεις που διαβλέπει στο πολιτικό τοπίο μετά τις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τον βαθμό που η Αριστερά πετύχει να έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

« Αν η διαφορά με τη ΝΔ είναι μεγάλη - που το εύχομαι και το ελπίζω - τότε θα πάμε σε εθνικές εκλογές, διότι δεν μπορούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κυβερνούν, όταν ο λαός απέδειξε όχι δημοσκοπικά, αλλά με την ψήφο του τη βούλησή του. Γι' αυτό διευκρινίζουμε ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα. Αν δεν κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, αυτό σημαίνει ότι δεν πετύχαμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό και πρέπει εμείς να σκεφθούμε πού κάναμε λάθος».

Ο ίδιος απέδωσε τους χειρισμούς στο θέμα των υποψηφιοτήτων στη Θράκη σε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμό» υποστηρίζοντας πως «η μουσουλμανική μειονότητα δεν είναι ένα συμπαγές πράγμα» και τονίζοντας ότι αποτελείται από Τσιγγάνους, από Πομάκους και τουρκογενείς.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54