Δ. Κουτσούμπας για τη «λαϊκή συμμαχία»: Η πρόταση του ΚΚΕ ρεαλιστική απάντηση για το σήμερα

Την εκτίμηση πως η ανάκαμψη, όποτε και αν επιτευχθεί, θα είναι αναιμική και θα δώσει τη θέση της σε νέα πιο βαθειά κρίση, σημειώνει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κύριος Κουτσούμπας επισημαίνει, πως η προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη και πως αν και αυτή τη στιγμή το βασικό χαρακτηριστικό θα είναι η διαμόρφωση του διπόλου με Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι γύρω από το δίπολο, ακριβώς για να το στηρίξουν, θα αξιοποιηθούν και άλλες δυνάμεις.

Ασκεί δριμύτατη κριτική στην πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για συνεχείς κολοτούμπες από αρχικές θέσεις, κάλπικη, φωνακλάδικη αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, σημειώνει πως η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή συμμαχία δεν απευθύνεται σε κόμματα, αλλά στους ίδιους τους εργαζόμενους, γιατί βασικό αίτημα της κοινωνίας παραμένει να σταματήσει ο κατήφορος, να αλλάξει η ζωή μας.

Η πρόταση του ΚΚΕ τονίζει ο κύριος Κουτσούμπας δεν είναι όπως υποστηρίζουν κάποιοι για το αύριο, αλλά αποτελεί ρεαλιστική πρόταση για το σήμερα.

Πηγή: ΝΕΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/07/2013 - 18:30