Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας




ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  20. 05. 2014



Επαναληπτικές εκλογές σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας

Οκτώ υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, για το αξίωμα του δημάρχου, σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης αντίπαλοι είναι oΔημήτρης Γιαννημάρας και ο Γιάννης Μαραμπέας, στο Δήμο Μεσσήνης ο Στάθης Αναστασόπουλος και ο Γιώργος Τσώνης, στο Δήμο Οιχαλίας ο Αριστείδης Σταθόπουλος και η  Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και στο Δήμο Τριφυλίας ο Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Στάθης Ανδρινόπουλος. Στο Δήμο Καλαμάτας εξελέγη από τον πρώτο γύρο ο Παναγιώτης Νίκας και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ο Δημήτρης Καφαντάρης.
Τα τελικά του πρώτου γύρου στους Δήμους της Μεσσηνίας
Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προχθεσινών εκλογών στους 6 Δήμους της Μεσσηνίας έχουν ως εξής:
  • Στο Δήμο Καλαμάτας: Παναγιώτης Νίκας 54,03%, Μανώλης Μάκαρης 24,05%, Δημήτρης Οικονομάκος 7,18%, Θόδωρος Μπρεδήμας 6,17%, Μιχάλης Αντωνόπουλος 5,50%, Γιώργος Δημητρούλιας 3,05%.
  • Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος: Δημήτρης Καφαντάρης51,63%, Νίκος Καραμπάτσος 23,97%, Ηλίας Κανάκης 16,97%, Σοφία Αποστολοπούλου 7,54%.
  • Στο Δήμο Μεσσήνης: Στάθης Αναστασόπουλος 44,45%, Γιώργος Τσώνης 29,55%, Δημήτρης Σαμπαζιώτης 20,23%, Κώστας Αποστολόπουλος 4,06%, Κώστας Σπυρόπουλος 1,71%.
  • Στο Δήμο Τριφυλίας: Παναγιώτης Κατσίβελας 48,49%, Στάθης Ανδρινόπουλος 31,19%, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος 16,37%, Σαράντος Κουκούμης 3,96%.
  • Στο Δήμο Οιχαλίας: Αριστείδης Σταθόπουλος 32,63%, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου 25,44%, Ηλίας Σακελλαριάδης 21,78%, Κώστας Δημητρακόπουλος 15,52%, Κώστας Ρεϊτζόπουλος 4,63%.
  • Στο Δήμο Δυτικής Μάνης: Δημήτρης Γιαννημάρας 34,62%, Γιάννης Μαραμπέας 34,39%, Παναγιώτης Μπασάκος 26,53%, Παναγιώτης Κουφαλάκος 4,46%.
Επαναληπτικές μεταξύ Τατούλη – Βουδούρη στην Πελοπόννησο

Για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή, ο Πέτρος Τατούλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο κ. Τατούλης ήρθε πρώτος με ποσοστό 43,18% και ο κ. Βουδούρης δεύτερος με ποσοστό 15,70%. Τρίτος είναι ο Γιώργος Δέδες με ποσοστό 15,38% και ακολουθούν ο Δημήτρης Δολτσινιάδης με 9,01%, ο Νίκος Γόντικας με 6,49%, ο Γιάννης Μανώλης με 5,15%, ο Παναγιώτης Κάτσαρης με 2,92% και η Δήμητρα Λυμπεροπούλου με  2,18%.

Πέτρος Τατούλης:«Η σημερινή μας νίκη είναι νίκη του έργου που κάναμε

«Η σημερινή μας νίκη είναι νίκη του έργου που κάναμε, είναι νίκη των Πελοποννησίων πολιτών για τη Νέα Πελοπόννησο της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς», σημειώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε ανακοίνωσή του. Ο κ. Τατούλης ευχαριστεί όλους τους Πελοποννήσιους που ψήφισαν το συνδυασμό του και συνεχίζει:
«Αυτό το μοντέλο που μαζί φτιάξαμε και υιοθετήσαμε πριν 4 χρόνια, είναι πλέον το μοντέλο που αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες αυτής της χώρας. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζουμε αυτό το έργο, υπερασπιζόμαστε το έργο μας, τους κόπους και την προσπάθεια των συμπολιτών μας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την προσεχή Κυριακή οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τη δυνατότητα, μέσα από το μήνυμα που θα στείλουμε, να συνεχίσουμε αυτό το έργο».
«Είμαι βέβαιος, τονίζει ο κ. Τατούλης, ότι στη νέα περίοδο η υπογραφή του νέου κοινωνικού συμβολαίου θα δείξει την ικανότητά μας όχι μόνο στον αναπτυξιακό τομέα, αλλά κυρίως στη δημιουργία της απαραίτητης κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και το πρόσωπο της ανθρωπιάς που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε».
Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης απευθύνεται στους πολίτες και τονίζει: «Σας καλώ την επόμενη Κυριακή για τη δύναμη της μεγάλη νίκης, της νίκης της Νέας Πελοποννήσου, της νίκης της Νέας Ελλάδας των ισχυρών περιφερειών, να στείλουμε ενωτικό μήνυμα για τη δημιουργία ενός ισχυρού ενωτικού κοινωνικού μετώπου»
.
Οδυσσέας Βουδούρης: Μπορεί να ηττηθεί ο Τατούλης

Με τη συμμαχία των δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων και με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής, ο Πέτρος Τατούλης μπορεί να ηττηθεί, πιστεύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης.
Σε χθεσινή δήλωσή του ο κ. Βουδούρης ευχαριστεί τους πολίτες της Πελοποννήσου, που με την ψήφο τους ανέδειξαν την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», ως την δύναμη που καλείται να συνεχίσει τον αγώνα στο δεύτερο γύρο για «να ανατρέψει τα άνομα συμφέροντα και να φέρει την αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειας».
Η «Πελοπόννησος Πρώτα», συνεπής στις δεσμεύσεις της και στην πολιτική της, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα συσπειρώσει όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές, οικολογικές δυνάμεις της Πελοποννήσου για να ανατρέψει το «σύστημα Τατούλη – Φούχτελ», διότι ο κ. Τατούλης έχει εισπράξει το «πλαφόν» των ψήφων που μπορεί να συγκεντρώσει και θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία του, υπό το βάρος των ατασθαλιών του και της ακραίας μνημονιακής πολιτικής που επιβάλει στον τόπο μας.
Η «Πελοπόννησος Πρώτα», επισημαίνει η ανακοίνωση, συγκροτεί μια συμμαχία, κοινωνική και πατριωτική, για την αλλαγή, για «να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας. Το διακύβευμα της αντιπαράθεσης στην Πελοπόννησο είναι πλέον ξεκάθαρο: ή ο κ. Φούχτελ ή η «Πελοπόννησος Πρώτα», ή με τη μνημονιακή πολιτική ή με την ελπίδα».
«Στο δεύτερο γύρο, καταλήγει η ανακοίνωση, ψηφίζουμε με γνώμονα το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Να μη λείψει κάνεις από αυτή τη μάχη. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές της "Ελιάς" σήμερα στην Καλαμάτα

Ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και ιδρυτής της ΝΕΡΙΤ(!) Παντελής Καψής, είναι μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της «Ελιάς», που θα επισκεφθούν σήμερα την Καλαμάτα. Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν επίσης οι Μαρία Παπαϊωάννου - Σφαέλου, Έφη Χαλάτση και Θανάσης Χειμωνάς. Όπως ανακοινώθηκε θα επισκεφθούν το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της νεολαίας. Στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Rex».

Εκδηλώσεις για τη μάχη στο Μανιάκι

Την επέτειο της μάχης του Μανιακίου και της θυσίας του ήρωα της Επανάστασης Παπαφλέσσα και των παλικαριών του, τιμά σήμερα η Μεσσηνία. Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί με δοξολογία και τρισάγιο στο ναό της Αγίας Τριάδας στα Ταμπούρια. Στις 10:45 θα γίνει έπαρση της σημαίας στο χώρο που βρίσκεται ο ανδριάντας του ήρωα στο Μανιάκι και θα τελεστεί  επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος Δήμητρα Χαντζή και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με απαγγελίες ποιημάτων, παραδοσιακούς χορούς και τον Εθνικό Ύμνο.

Διεθνές συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα

«Κοινωνικές αξίες στην Ελληνική Γραμματεία, από την Αρχαϊκή ως τη Βυζαντινή περίοδο» είναι τα θέμα Διεθνούς Συνεδρίου, που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από 27 μέχρι 31 Μαΐου, με ομιλητές πολλούς Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου.

Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN λειτουργεί μέχρι τις 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές τοπικές νεφώσεις

Αραιές τοπικές νεφώσεις προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/05/2014 - 10:06