Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2014
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Επτά ακίνητα του Δημοσίου στην Ήπειρο επιχειρεί να ξεπουλήσει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη τουριστικών και άλλων χρήσεων, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epirusonline.gr. Ειδικότερα, στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, του ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, περιλαμβάνονται εκτάσεις στην Κορωνησία, στην Αγία Κυριακή του δήμου Σουλίου, στην περιοχή «Χασομέρι» του δήμου Φιλιατών στη Σαγιάδα, στη θέση «Πυργί» του δήμου Ηγουμενίτσας, στα Σύβοτα του δήμου Ηγουμενίτσας, στο Θέμελο του δήμου Πάργας και στην Παραμυθιά σε συγκρότημα κτηρίων του ελληνικού δημοσίου.

Ακόμη ένα περιστατικό θαλάσσιας χελώνας, που «ξεβράζεται» σε ακτές του Νομού Πρέβεζας, σημειώθηκε στις 18 Μαΐου 2014, στην παραλία του Μονολιθίου. Τη χελώνα πρόσεξε περαστικός, ο οποίος και ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα. Η χελώνα, σύμφωνα με το δελτίο του λιμεναρχείου, δεν έφερε εμφανή τραύματα ενώ όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία πρόκειται για ένα αρσενικό ενήλικο ζώο μήκους 75 και πλάτους 80 εκατοστών.

Στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στρέφεται το ενδιαφέρον καθώς την ερχόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου στους τέσσερις μεγάλους Δήμους της Ηπείρου θα διεξαχθεί εκ νέου εκλογική αναμέτρηση. Στο Δήμο Ιωαννιτών ο Νίκος Γκόντας ο οποίος την πρώτη Κυριακή έλαβε ποσοστό 35% των ψήφων θα αναμετρηθεί με το Θωμά Μπέγκα ο οποίος έλαβε το 33,5% των ψήφων. Στην Άρτα το δημαρχιακό αξίωμα διεκδικούν οι Χρήστος Τσιρογιάννης και Παύλος Στασινός, στην Πρέβεζα ο νυν δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης θα μονομαχήσει με τον Τάκη Παππά, ενώ στην Ηγουμενίτσα Γιάννης Λώλος και Θωμάς Παππάς αναμετρώνται για τη δημαρχία της επόμενης πενταετίας.

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής πραγματοποιεί σήμερα στις 9 το βράδυ το Κομμουνιστικό Κόμμα στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με ομιλητή τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Νίκος Έξαρχο. Αύριο Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα στις 8:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος του Γραφείου Περιοχής βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Σαράντα πέντε μέλη θα έχει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στο οποίο θα εκπροσωπούνται οι έξι από τις επτά παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές της Κυριακής. Οι παρατάξεις του Νίκου Γκόντα και του Θωμά Μπέγκα παίρνουν ήδη από οκτώ έδρες η κάθε μία. Τρεις σύμβουλοι εκλέγονται από την παράταξη του Λάζαρου Νάτση, δύο από την παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα, ο Δημήτρης Τασούλας από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος επανεξελέγη, όπως και ο Στέφανος Σκοπούλης επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ. Στον πρώτο γύρο κατανέμονται συνολικά οι 23 από τις 45 έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι υπόλοιπες 22 θα κατανεμηθούν μετά το δεύτερο γύρο.

Τη θεατρική παράσταση «Ο Μαρξ στο Σόχο», που ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Φάντης μπαστούνι» από την Ξάνθη φιλοξενεί σήμερα στις 8 το απόγευμα ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος (πλατεία νεομάρτυρος Ιωάννη 5, κάτω από το δημοτικό ωδείο). Η σκηνοθεσία είναι το Νίκου Σέργη και παίζει ο Βασίλης Κυριάκου.

Την ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ «Η ωραία της ημέρας» προβάλλει σήμερα στις 10 το βράδυ η Κινηματογραφική Ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η προβολή γίνεται στο Πολυθέαμα με γενική είσοδο 1 ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/05/2014 - 10:20