Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας




ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ      22. 05. 2014




Οι εκπαιδευτικοί απέτρεψαν σεμινάριο για την αξιολόγηση στην Καλαμάτα

Η κινητοποίηση των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απέτρεψε την διεξαγωγή του προγραμματισμένου για χθες σεμιναρίου αξιολόγησης στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ο Σύλλογος έχει κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας και αρκετοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται από το πρωί στο χώρο που είναι να γίνει το σεμινάριο. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει επίσης «παρωδία» την όλη διαδικασία και επικρίνει για μεθοδεύσεις και αυταρχική συμπεριφορά τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Ν. Πατσαρίνος: Σκανδαλώδης ο διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Αδιαφανείς και σκανδαλώδεις, χαρακτήρισε τις διαδικασίες και το διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη, Νίκος Πατσαρίνος. Επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ο κ. Πατσαρίνος ανέφερε ότι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η Περιφέρεια προκάλεσε παρέμβαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάγωμα της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος να πάνε χαμένα τρία χρόνια και να χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Κάλεσε ακόμη τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη να δώσουν απαντήσεις στα ζητήματα που έχουν προκύψει.
  • Σε δηλώσεις του χθες στην Τρίπολη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης καταγγέλλει «διαπλοκή μεταξύ της Περιφέρειας, των εργολάβων και της Κυβέρνησης», στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων
«Χαλκευμένα τα δημοσιεύματα» λέει ο Π. Τατούλης

«Χαλκευμένα» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα για το διαγωνισμό διαχείρισης των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε χθεσινή του δήλωση. Επιτίθεται μάλιστα στον κ Βουδούρη για τον οποίο λέει ότι «συνεχίζει να θεωρεί, παρά την ετυμηγορία των πολιτών της Πελοποννήσου, ότι ένας τόπος μπορεί να κυβερνηθεί με χαλκευμάνα δημοσιεύματα» και καταλήγει: «Εμείς είμαστε διαχρονικά παρόντες με το σχέδιο και το έργο μας να εγγυηθούμε τη διέξοδο του τόπου μας και των συμπολιτών μας από τη δαιδαλώδη κρίση της χώρας».

Κανένα πρόβλημα, απαντά το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις υπόλοιπες Περιφέρειες και οι διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς να έχουν «παγώσει» οι χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντά το
Υπουργείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας».
Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι οι διαγωνισμοί  για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα τηρώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο σχεδιασμός των έργων δίνει έμφαση στην ανακύκλωση, τόσο μέσω της διαλογής στην πηγή, όσο και μέσω των μονάδων διαχείρισης, επιτυγχάνοντας συνολικά αυξημένους στόχους ανακύκλωσης. Τα έργα αυτά αποτελούν προτεραιότητα σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο και για την ΕΕ και η διαδικασία δημοπράτησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης διασφαλίζει την τήρηση όλων των απαιτήσεων γι’ αυτό και χρηματοδοτούνται μέσω και του ΕΣΠΑ.

Ευχαριστεί τους πολίτες η Ελένη Αλειφέρη

Τις θερμές ευχαριστίες της προς τους πολίτες της Μεσσηνίας εκφράζει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, με το συνδυασμό Τατούλη, Ελένη Αλειφέρη. Σε μήνυμά της η κα Αλειφέρη τονίζει μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ από βάθους καρδίας όλες και όλους τους Μεσσήνιους συμπολίτες μας, για την επιβράβευση της προσπάθειας της ¨Νέας Πελοποννήσου¨ στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Η εμπιστοσύνη με την οποία μας τιμήσατε και μας αναδείξατε σε πρώτη δύναμη στην Πελοπόννησο, συνεπάγεται την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ακόμη πιο δυνατά. Σας καλώ την επόμενη Κυριακή να σφραγίσετε με την ψήφο σας την εκλογή του συνδυασμού μας. Για τη Μεσσηνία της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης».

Τατούλης – Βουδούρης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, θα αναμετρηθούν την ερχόμενη Κυριακή, ο Πέτρος Τατούλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο κ. Τατούλης ήρθε πρώτος με ποσοστό 43,18% και ο κ. Βουδούρης δεύτερος με ποσοστό 15,70%.

Επαναληπτικές σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας

Οκτώ υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, για το αξίωμα του δημάρχου, σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης αντίπαλοι είναι oΔημήτρης Γιαννημάρας και ο Γιάννης Μαραμπέας, στο Δήμο Μεσσήνης ο Στάθης Αναστασόπουλος και ο Γιώργος Τσώνης, στο Δήμο Οιχαλίας ο Αριστείδης Σταθόπουλος και η  Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και στο Δήμο Τριφυλίας ο Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Στάθης Ανδρινόπουλος.

Διεθνές συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα

«Κοινωνικές αξίες στην Ελληνική Γραμματεία, από την Αρχαϊκή ως τη Βυζαντινή περίοδο» είναι τα θέμα Διεθνούς Συνεδρίου, που οργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από 27 μέχρι 31 Μαΐου, με ομιλητές πολλούς Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου. Η ειδική τιμητική εκδήλωση για την κα Ξανθάκη – Καραμάνου θα γίνει στις 30 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα.

Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN λειτουργεί μέχρι τις 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην τρίτη θέση η Καλαμάτα

Στην τρίτη θέση του ομίλου της, στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, τερμάτισε για φέτος η Καλαμάτα. Στην κορυφή με 71 βαθμούς βρέθηκε η ΑΕ Ερμιονίδας και ακολουθούν ο Παναργειακός με 62 και η Καλαμάτα με 61 βαθμούς. Χθες στον τελευταίο για φέτος αγώνα, η Καλαμάτα νίκησε εκτός έδρας τον Εθνικό Σαγέικων με 5 – 2.

Υποβιβάζεται ο Μεσσηνιακός

Στη Δ΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου υποβιβάζεται ο Μεσσηνιακός. Στον χθεσινό τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τη Δόξα Μανωλάδας, το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο με σκορ 2 – 2.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα

Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/05/2014 - 09:52