Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 88,2 στα FM


Το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο υπόσχεται για τα επόμενα χρόνια 550.000 θέσεις εργασίας, ενώ η μνημονιακή πολιτική έχει δημιουργήσει 1,5 εκατομμύρια ανέργους, αναμένεται να προπαγανδίσει σήμερα από τα Γιάννενα στην ομιλία του στις 7 το απόγευμα στο Grand Serai ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταφτάσει αεροπορικώς το μεσημέρι και να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και το αστυνομικό μέγαρο.

Με διακοπή χρηματοδότησης των γιγαντιαίων έργων για τη διαχείριση των σκουπιδιών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, λόγω βαρύτατων παραβάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας, απειλεί η Ευρωπαική Ένωση τη χώρα μας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» οι συμβάσεις καρμπόν που υπογράφει το δημόσιο με τους ιδιώτες μεταξύ άλλων προβλέπουν την επιβολή προστίμων στο Ελληνικό δημόσιο εφόσον δεν παρέχει στα εργοστάσια αυτά το προβλεπόμενο όγκο σκουπιδιών που έχει συμφωνηθεί για τα επόμενα 28 έως 30 χρόνια.

Μειωμένη είναι η κίνηση στην Εγνατία σύμφωνα με τα στοιχεία του «Παρατηρητηρίου». Η κυκλοφορία εμφανίζεται πεσμένη κατά 30%, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με το 2010. Ανάμεσα στα πλέον «πληγέντα» τμήματα είναι αυτά που βρίσκονται στην Ήπειρο, Βασιλικό-Νεοχώρι και Μέτσοβο-Ανήλιο.Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος έχει πέσει σε επίπεδο χαμηλότερο των ετών 2004-2005, οπότε και δόθηκαν αρκετά από τα «δύσκολα» τμήματα της Εγνατίας σε κυκλοφορία.

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ της αλυσίδας καφετεριών «MIKEL» απευθύνει η συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά. Με 94 καταστήματα σε ελλάδα και κύπρο η συγκεκριμένη αλυσίδα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό – ρήτρα με την οποία αξιώνουν απ` τους εργαζόμενους την αποζημίωση 10.000 ευρώ εάν για 1 χρόνο μετά την απόλυση ή αποχώρησή τους εργαστούν σε άλλη επισιτιστική επιχείρηση ή εάν συγγενής τους α’ βαθμού εργάζεται σε άλλη εταιρία του είδους.

Αναπόφευκτες θεωρεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα η Σοφία Σακοράφα εάν στις επικείμενες ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την εκλογική μάχη. Μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων η υποψήφια ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το νικηφόρο για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτέλεσμα θα απονομιμοποιήσει αυτομάτως τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει των ευρωεκλογών, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων η υποψήφια για την Ευρωβουλή Αργυρή Ερωτοκρίτου. Ανέφερε, ακόμη, ότι το κόμμα της θέλει «πρωταγωνιστή το λαό, τα κινήματα και την εργατική τάξη» στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, λόγω των σκληρών πολιτικών λιτότητας.

«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, με το καυγά μεταξύ τους που είναι για το πάπλωμα της κυβέρνησης-εξουσίας, θέλουν να ξεχάσει ο εργάτης, ο αγρότης, ο νέος, ο αυτοαπασχολούμενος ότι όλα τα βάσανα του έχουν τη ρίζα τους στο καπιταλιστικό σύστημα, την Ε.Ε. που επιδιώκει να κάνει πιο ανταγωνιστικό το κεφάλαιο στην Ευρώπη χρεοκοπώντας τους λαούς» ανέφερε ο Νίκος Έξαρχος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του κομματος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στα Γιάννενα.

Το έργο του Νηλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι» ανεβάζει σήμερα στις 8.30 το απόγευμα στο Καμπέρειο Θέατρο η θεατρική ομάδα του 5ου Λυκείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το συντονισμό της παράστασης έχουν οι καθηγήτριες Αναστασία Μπαφατάκη και Μαρία Μπίκα. Είσοδος ελεύθερη.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/05/2014 - 10:22