Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας  29/5/2014


Πρωτότυπη δράση από το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας με τίτλο «Μπορείς να έρθεις στη θέση μου;»

Με το σύνθημα «Μπορείς να έρθεις στη θέση μου;» το ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας σε συνεργασία με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Φλώρινας διοργάνωσαν μια πρωτότυπη δράση στο κέντρο της πόλης κλείνοντας συμβολικά για λίγο το δρόμο και μοιράζοντας ένα φυλλάδιο τύπου κλήσης στους διερχόμενους οδηγούς με το οποίο δήλωναν την κραυγή διαμαρτυρίας προς όλους όσοι δεν σέβονται τους νόμους και τα άτομα με αναπηρία αφού παρκάρουν όπου βρουν ακόμα και πάνω στα πεζοδρομία, στις ράμπες και στις διαβάσεις δυσκολεύοντας έτσι την ζωή των ατόμων με κινητική αναπηρία . Όπως είπε σε δήλωση της στην ΕΡΑ Φλώρινας η υπεύθυνη προγραμμάτων του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας κ. Ξένια Καιμάρα «η δράση αυτή αφορούσε στην προσβασιμότητα και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση, ώστε οι πολίτες να σεβαστούν το νόμο και το δικαίωμα όλοι να κυκλοφορούμε ελεύθερα στην πόλη μας»
.
9η Πανελλήνια συνάντηση Δικτύου Πρακτικών Ασκήσεων Παιδαγωγικών τμημάτων

Την 9η Πανελλήνια συνάντηση του Δικτύου Πρακτικών Ασκήσεων των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης της χώρας φιλοξενεί φέτος το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής το τμήμα Νηπιαγωγών διοργανώνει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής, επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στην Προσχολική Εκπαίδευση». Η ημερίδα είναι αφιερωμένη σε όλες τις νηπιαγωγούς που έχουν συνεργαστεί με το τμήμα Νηπιαγωγών της Φλώρινας στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών από την ίδρυση του έως σήμερα, ως ελάχιστη τιμή για την πολύτιμη προσφορά τους στην αρχική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά μετανάστη και παράβαση του νόμου περι όπλων

Έναν 54χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας για παράνομη μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος στο 150χλμ της Εθνικής Οδού Κρυσταλλοπηγής – Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν της προβλεπόμενης από το νόμο άδεια οδήγησης ενώ μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας 24χρονο ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη, που κατείχε Αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου και που προγενέστερα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Σε έρευνα δε που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 8 εκατοστά. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα μαχαίρι 8 εκατοστών, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29/05/2014 - 12:00