Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  29/5/2014


Εκτροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ στην περιμετρική της Πάτρας – Επέστρεφε από την Αμαλιάδα

Τουλάχιστον 21 τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου με λεωφορείο που συνέβη στον κόμβο της Οβρυάς λίγο μετά τις 9 το πρωί. Το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαίας, με 25 επιβάτες, έπεσε από την Ν.Ε.Ο. σε πλαϊνό παράδορμο και ανετράπη. Το λεωφορείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά την ανατροπή του σύρθηκε για αρκετά μέτρα (πάνω από 200) στο πρανές και αυτό απεδείχθη σωτήριο. Το λεωφορείο επέστρεφε στην Πάτρα από την Αμαλιάδα. Οι τραυματίες μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και εκτός από το σοκ που έχουν υποστεί από το ατύχημα δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο. ωστόσο πιθανολογείται ότι έσκασε το ένα από τα δυο μπροστινά λάστιχα,.

Δέσμευση Κατσιφάρα για ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού

Την πρώτη του πολιτική δέσμευση μετά την επανεκλογή του, ότι η Ολυμπία Οδός θα ολοκληρωθεί μέχρι το τελευταίο της χιλιόμετρο, ανέλαβε από την Ηλεία, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που χθες μαζί με τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, επισκέφθηκαν τον Πύργο όπου μίλησαν για τους στόχους που θέτουν και τις βασικές προτεραιότητες της θητείας τους. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, στόχος είναι η Ηλεία να γίνει πρωτοπόρος στον πολιτισμό και στον τουρισμό, ηγέτης στον πρωτογενή τομέα. «Αυτά είναι τα δύο μεγάλα στοιχήματα, αυτές είναι οι δύο μεγάλες αναμετρήσεις μας, με την ευθύνη μας και την ιστορία που έχουμε ως μια πολιτική και κοινωνική διαδρομή. Θέλω επίσης να επαναφέρω στο προσκήνιο, την ισχυρή πολιτική μας βούληση, ότι δεν θα ησυχάσουμε αν δεν ολοκληρωθεί ακόμα και το τελευταίο χιλιόμετρο της Ολυμπίας Οδού. Όλα τα δείγματα που έχουμε από την ψήφιση της νέας σύμβασης μέχρι τώρα είναι θετικά. Εμείς θα πιέζουμε κάθε μέρα, να μην χαθεί ούτε ένα χιλιόμετρο από το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο», είπε χαρακτηριστικά. Στη1.30 το μεσημέρι χθες ο κ. Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους νεοεκλεγέντες Ηλείους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, επισκέφθηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όπου είχαν μια πρώτη συνάντηση μετά τις εκλογές, με τους διευθυντές των Υπηρεσιών και προϊσταμένους τμημάτων της Π.Ε. Ηλείας.

Ο εφιάλτης των σκουπιδιών

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο Πύργου, και η μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάκη Παρασκευόπουλο.
Τα σκουπίδια άρχισαν και πάλι να ξεχειλίζουν από τους κάδους και να γίνονται ξανά βουνά στο κέντρο της πόλης αλλά και σε γειτονιές και χωριά, καθώς το τελευταίο τουλάχιστον τριήμερο δεν έγινε αποκομιδή σε κανένα σημείο του δήμου Πύργου, με αποτέλεσμα η άνοδος της θερμοκρασίας να δημιουργήσει προβλήματα έντονης δυσοσμίας και βέβαια τη δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών. Πάντως, ο εφιάλτης των σκουπιδιών είναι εδώ και δεν θα τελειώσει οριστικά αν δεν βρεθεί οριστική λύση.

Με βυθομέτρηση ξεκίνησαν τα λιμενικά Κατακόλου

Με τη βυθομέτρηση στο λιμάνι του Κατακόλου ξεκίνησαν χθες τα λιμενικά έργα. Θα ακολουθήσει η περίφραξη του χώρου της παλιάς μαρίνας, όπου θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος για την εναπόθεση των υλικών, ενώ με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου και μετά από συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία, δεν θα εκτελούνται έργα τις ημέρες και τις ώρες υποδοχής των κρουαζερόπλοιων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Με τη λήξη της κρουαζιέρας θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου μπροστά από τα καταστήματα και για την κατασκευή των νησίδων πρόσδεσης στον προβλήτα.

Αντιδράσεις για σφράγισμα κοινόχρηστων παροχών ύδρευσης

Την αντίδραση των περιοίκων προκάλεσε το σφράγισμα των παροχών ύδρευσης σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης του Πύργου την Τρίτη. Όπως αναφέρουν, συνεργεία της ΔΕΥΑ Πύργου σφράγισαν τις κοινόχρηστες παροχές νερού σε διάφορα σημεία, των εργατικών κυρίως κατοικιών, χωρίς προηγουμένως η Δημοτική Επιχείρηση να έχει ενημερώσει τους πολίτες, οι οποίοι τονίζουν πως από τις συγκεκριμένες παροχές, ποτίζονταν μόνο οι κοινόχρηστοι χώροι. Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΠ διατείνεται ότι το σφράγισμα των παροχών έγινε με σκοπό να περιορισθεί η σπατάλη του νερού στον δήμο του Πύργου, λόγω της έλλειψης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από την ανεξέλεγκτη χρήση του, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα είναι προσωρινό.

Πανελλαδικές για τα ΕΠΑΛ και πρεμιέρα της τράπεζας θεμάτων

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και για τους υποψηφίους που φοίτησαν σε ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σήμερα η έναρξη και για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α' λυκείου, όπου για πρώτη φορά φέτος εφαρμόζεται το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, από την οποία θα αντληθεί το 50% των θεμάτων. Η επιλογή τους γίνεται με κλήρωση από το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου την ημέρα των εξετάσεων.

Αλλαγή σκυτάλης στον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και από προχθές το βράδυ στο τιμόνι του εν λόγω Συλλόγου βρίσκεται ο Γιώργος Μαραγκός, μετά την παραίτηση του Πέτρου Παπαδάτου. Ο κ. Παπαδάτος, όπως είχε δεσμευθεί από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του, προχώρησε σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου στο μέσον της θητείας του προκειμένου να αναλάβει τα ηνία η νεότερη γενιά.

Σύλληψη για μαστροπεία απόστρατου της  Π.Α.

Από την αστυνομία συνελήφθη ένας 69χρονος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, με την κατηγορία της μαστροπείας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 69χρονος εξέδιδε στην περιοχή του Πύργου 27χρονη έναντι αμοιβής 100 ευρώ. Αστυνομικός προσποιήθηκε τον πελάτη και έτσι η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη και των δύο.

«Τέχνη με ανακυκλώσιμα υλικά» στην Ωλενα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το εικαστικό πρόγραμμα «Τέχνη με ανακυκλώσιμα υλικά» που υλοποιήθηκε από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη» στο Πνευματικό Κέντρο της Ωλένης. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότεροι από 40 μαθητές ηλικίας από 4-14 ετών και η δράση είχε ως στόχο την έκφραση, με ερέθισμα τα ανακυκλώσιμα υλικά ώστε μέσα από τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές, τα παιδιά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, και να αναπτύσσουν όλες τις αισθήσεις τους. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια ,παλιά κεραμίδια από χαλάσματα χωμάτινων σπιτιών, ξύλα από υπολείμματα κατασκευών αλλά και κλωστές κεντήματος.

Καιρός

Αστατος καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σήμερα στην Ηλεία. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 28 με 29oC στα πεδινά, 23 με 24oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29/05/2014 - 13:01