Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Νέα πολιτική πραγματικότητα στα Ιόνια Νησιά, σύμφωνα με τον Θοδωρή Γαλιατσάτο, με τον Σπύρο Σπύρου, να δηλώνει ότι του παραδίδει τον σταυρό του Γολγοθά!

Νίκη των αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων, χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Ζακύνθου, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ», Θοδωρής Γαλιατσάτος, ο οποίος στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ-και όχι μόνο-σημειώνοντας ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα του συνδυασμού του. Για νέα πολιτική πραγματικότητα στα Ιόνια Νησιά, μίλησε ο κ. Γαλιατσάτος, δεδομένου ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει σε ακριβώς αντίθεση κατεύθυνση από την απερχόμενη του κ. Σπύρου (ΝΔ), αντιπαλεύοντας, όπως είπε, στο βαθμό που μπορεί να το κάνει, τις μνηνονιακκές πολιτικές και τις επιταγές του «Καλλικράτη» και εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της, την καθημερινότητα των πολιτών και την ικανοποίηση των βασικών κοινωνικών αναγκών, με παράλληλη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με την Περιφέρεια μας, να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά στην απορροφητικότητα. Επίσης, ο κ. Γαλιατσάτος, τόνισε ότι από το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλα τα Ιόνια Νησιά και ειδικότερα στην Κέρκυρα, προκύπτει ότι οι Επτανήσιοι δεν ψήφισαν με τοπικιστικά κριτήρια, αν σκεφτεί κανείς, ότι ο απερχόμενος και ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Σπύρου, είναι Κερκυραίος, ενώ, πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών να συνδέεται με αυτό των δημοτικών, καθώς και ότι δεν υπήρξαν υπόγειες διαδρομές. Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρου, δήλωσε ότι παραδίδει στον κ. Γαλιατσάτο, τον σταυρό του Γολγοθά, αλλά θα είναι δίπλα του!  

Πρώτη μετεκλογική πρωτοβουλία του νέου δημάρχου, να ζητήσει την ευλογία του Αγίου Διονυσίου…

Την…ευλογία του Αγίου Διονυσίου ζήτησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό της τοπική εφημερίδα, η οποία, όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζε απροσχημάτιστα και προκλητικά τον απερχόμενο δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη και τώρα «γυρίζει το χαρτί», αναφέροντας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, ότι ο κ. Κολοκοτσάς, πιστός στις παραδόσεις και τα έθιμα, συνοδεία στενών συνεργατών του και μελών του συνδυασμού του, την επόμενη ημέρα των εκλογών, επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου του νησιού, όπου και προσκύνησε το σκήνωμα του! Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι τον νέο δήμαρχο και τη συνοδεία του, υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη…μετεκλογική πρωτοβουλία του νικητή των εκλογών στο δήμο του νησιού, που μπορεί να εξηγηθεί σε καθαρά προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο, γιατί εδώ στη Ζάκυνθο, πολλοί που έχουν μια επιθυμία και μόλις αυτή ικανοποιηθεί, λένε ότι είχαν «τάξει τάμα στον Άγιο» και σαν ανταπόδοση προσκυνούν το σκήνωμά του, όμως, σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το επικοινωνιακό «παιχνίδι» το οποίο απευθύνεται σε συγκεκριμένο ακροατήριο!

Συνάντηση χαμένων και κερδισμένων των εκλογών σε φιλικό κλίμα, πριν αρχίσουν τα πιο δύσκολα!

Συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν οι χαμένοι των εκλογών στη Ζάκυνθο, ο απερχόμενος αντι-περιφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς και ο απερχόμενος δήμαρχος, Στέλιος Μποζίκης, με τους κερδισμένους της κάλπης, τον νέο αντι-περιφερειάρχη, Λευτέρη Νιοτόπουλο και τον νέο δήμαρχο, Παύλο Κολοκοτσά. Η πρωτοβουλία ανήκει στους δύο πρώτους και βρήκε την άμεση ανταπόκριση των άλλων δύο, με τον κ. Κολοκτσά, να συνοδεύεται από δύο νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του και τον κ. Νιοτόπουλο, να προσέρχεται μόνος του στην εν λόγω συνάντηση, όπου και ενημερώθηκε από τον κ.Μυλωνά, για το ΕΣΠΑ. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κολοκοτσάς, ζήτησε μια σύντομη ενημέρωση για το δήμο, με τον κ. Μποζίκη να δεσμεύεται ότι θα παρέχει οποιαδήποτε ενημέρωση και για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη θητεία του. Επρόκειτο, για μια πρώτη φιλική και χαλαρή συνάντηση και βέβαια κλείστηκε και νέο ραντεβού, για να συζητηθούν εκτενέστερα όλα τα εκκρεμή θέματα που απασχολούν το δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα, πριν αναλάβουν καθήκοντα οι νικητές των εκλογών την 1η Σεπτεμβρίου, τότε που αρχίζουν τα πιο…δύσκολα και θα φανεί αν το καλό μετεκλογικό κλίμα, συνεχίσει να υπάρχει, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους, (οικονομικοί έλεγχοι, πόρισμα για το τμήμα αλλοδαπών του πρώην δήμου Αρκαδίων κ.α.).  

Προς ολοκλήρωση η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπους, που είχε μετατραπεί σε «γιοφύρι της Άρτας»

Μέσα σε είκοσι περίπου ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί από τα συνεργεία των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οι παρεμβάσεις στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου της αποκατάστασης της γέφυρας, διαβεβαίωσε με δηλώσεις του, ο απερχόμενος, πλέον, αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς. Να σημειωθεί πρόκειται για μια…πολύπαθη, αλλά σημαντική-και με ιστορική αξία-γέφυρα, η οποία ενώνει την πόλη και όχι μόνο, με το νότιο κομμάτι της Ζακύνθου και η οποία έχει περάσει από «σαράντα κύματα», ώστε να προχωρήσει η απόλυτα αναγκαία αποκατάστασή της, για λόγους, κυρίως ασφάλειας και δευτερευόντως, για το θέμα της αισθητικής. Πρόκειται για ένα έργο που έχει αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των τοπικών παραγόντων, ενώ, τα σχέδια για νέα σύγχρονη γέφυρα, μάλλον θα μείνουν στα «χαρτιά», όπως πολλά ακόμα έργα σε αυτό το νησί, για παράδειγμα, η μαρίνα, μια κανονική προβλήτα κρουαζιεροπλοιων και ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι!  

Μέτρα δήμου για την αποτροπή πυρκαγιών και εγρήγορση πυροσβεστικής, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Άμεση αποδείχτηκε, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποτροπή πυρκαγιών, που έλαβε ο δήμος Ζακύνθου, δεδομένου, ότι, ανάλογη υπήρξε η ανταπόκριση και των ιδιοκτητών οικοπέδων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού (κοπή ξερόχορτων) και άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις, όπως απομάκρυνση απορριμμάτων και τυχών εύφλεκτων υλικών. Για όσους ακόμη παραμένουν «απείθαρχοι», ο δήμος, όπως έχει υποχρέωση θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό και θα επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αν βέβαια, η απερχόμενη δημοτική αρχή, έχει πλέον τη διάθεση να ασχοληθεί και στη συνέχεια με το συγκεκριμένο θέμα…Πάντως, η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού, έχει ανακοινώσει τα ισχύοντα από το νόμο, για την αντιπυρική περίοδο, από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο και σε κάθε περίπτωση επιλαμβάνεται του όλου θέματος, που αφορά και την προστασία των εναπομεινάντων δασών του νησιού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54