Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-23-6-2014

«Εμφύλιος» για την…πίτα του τουρισμού


Συμπλοκή επαγγελματιών και τραυματισμοί με αφορμή…την άγρα πελατών στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών

Σοβαρές αντιπαραθέσεις φαίνεται να υπάρχουν και φέτος-γιατί δεν είναι η πρώτη φορά-μεταξύ των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη τουριστική περιοχή του λιμανιού του Αγίου Νικολάου Βολιμών στη δημοτική ενότητα Ελατίων. Οι αντιπαραθέσεις αφορούν κυρίως τους επαγγελματίες που κάνουν με τα σκάφη τους θαλάσσιες εκδρομές στους τουρίστες τόσο στο πασίγνωστο Ναυάγιο, όσο και σε άλλες φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, πιάστηκαν στα χέρια και έγινε κανονική…συμπλοκή και με τραυματίες, αφού προηγήθηκαν αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες για την…άγρα πελατών που παρατηρείται στο λιμάνι, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της αστυνομίας, του λιμεναρχείου και άλλων υπηρεσιών για την διενέργεια ελέγχων και την επιβολή του νόμου!  

Το…νερό νεράκι

Σοβαρό το πρόβλημα υδροδότησης στις ορεινές περιοχές, σύμφωνα με εκλεγμένο, με τη νέα δημοτική αρχή, δημοτικό σύμβουλο

Μεγάλο πρόβλημα με την υδροδότηση υπάρχει στις ορεινές περιοχές (Εξωχώρα, Αναφωνήτρια, Μαριές, Βολίμες, Άνω Βολίμες και Ορθονιές), επισημαίνεται σε ανακοίνωση του εκλεγμένου με τη νέα δημοτική αρχή Ζακύνθου, δημοτικού συμβούλου, στη δημοτική ενότητα Ελατίων, Αναστασίου Μαρίνου (Ντούνου). Όπως γίνεται γνωστό, από την επομένη των εκλογών της 25ης Μαΐου έως και σήμερα, οι κάτοικοι λένε το νερό... νεράκι και είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, αφού δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Επειδή, η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Σεπτεμβρίου, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, καλεί τον απερχόμενο δήμαρχο, να πράξει το αυτονόητο, μέχρι το τέλος της θητείας του και να δώσει νερό στους δημότες των ορεινών περιοχών, προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας!  

Έργα «γιοφύρια της Άρτας»

Επαφών και συσκέψεων…συνέχεια, για δημοτικό θέατρο, δημοτικό σχολείο «Δερματούσας», διαχείριση απορριμμάτων και γέφυρα Αγίου Χαραλάμπους

Ενημέρωση του νέου δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά για το έργο του δημοτικού θεάτρου, στην πόλη του νησιού, υπήρξε πρόσφατα, τόσο από την απερχόμενη δημοτική αρχή, όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη. Τον Ιούλιο αναμένεται η ένταξη της εργολαβίας των 2,5εκατ.ευρώ, που δεν λέει…να τελειώσει, ενώ, υπάρχουν και οφειλές στον ανάδοχο! Επίσης, συνεχίζεται η συζήτηση και για την περιβόητη και…άλυτη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και για το έργο «γιοφύρι της Άρτας», το δημοτικό σχολείο της «Δερματούσας» στη δημοτική ενότητα Αρκαδίων. Για το άλλο «γιοφύρι της Άρτας», τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, στην πόλη, που απασχόλησε σύσκεψη τοπικών παραγόντων, ελήφθη η απόφαση για δύο εβδομάδες να διακοπεί η κυκλοφορία για να ολοκληρωθεί άμεσα μέρος των εργασιών αποκατάστασης, με τον αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, να δίνει εντολή για αυτοψία στο ποτάμι που υπάρχει εκεί και με τους…θιγόμενους, από το κλείσιμο της γέφυρας, τουριστικούς επιχειρηματίες και φορείς των περιοχών του Αργασίου και του Βασιλικού, να ετοιμάζουν «αντάρτικο»!          

Όπου αγρότης και η μοίρα του!

Διαμαρτυρίες αγροτών για τα χρήματα που πληρώνουν-διπλάσια φέτος-για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για την ενιαία ενίσχυση

Την έντονη διαμαρτυρία-για άλλη μια χρονιά-του αγροτικού κόσμου του νησιού, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι καλούνται να δώσουν σημαντικά, για την οικονομική τους κατάσταση, χρηματικά ποσά, προκειμένου να προχωρήσει από την ΕΑΣΖ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου), η ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων τους, που γίνεται με την κατάθεση της σχετικής αίτησης, για να λάβουν την ενιαία ενίσχυση. Σύμφωνα με τους αγρότες, φέτος κλήθηκαν να πληρώσουν διπλάσια ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ζητούν από την ΕΑΣΖ να αντιδράσει δυναμικά προς το υπουργείο. Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί ερώτηση από βουλευτή του ΚΚΕ και καλείται ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει γιατί έχει υπογραφεί αυτή η σύμβαση με την εταιρία «GAIAΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», ενώ, επισημαίνεται ότι η παρακράτηση των χρημάτων είναι παράνομη.

Ένα ακόμα συνέδριο…

Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τον τουρισμό και τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία, κατά τα άλλα, έχουν λύσει τα υπόλοιπα προβλήματα…

Με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, το Συνέδριο «Τουρισμός και Άτομα με Αναπηρία». Το Συνέδριο διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο «Τουρισμός για Όλους», τόσο για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία (είτε ως εργαζομένων είτε ως πελατών), όσο και για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την κατάκτηση νέων ομάδων πελατών. Ομιλητές ήταν πολλά στελέχη του τουριστικού κλάδου, ενώ, χαιρετισμό απεύθυνε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., Ζακυνθινός, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία (EDF) και της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (IDA), αναφερόμενος στις σύγχρονες τάσεις του Τουρισμού, διεθνώς.

Μόνο που διαχρονικά καταπατώνται τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία τοπικά και πανελλαδικά και τώρα…ένεκα και της κρίσης είναι από τα πρώτα «θύματα» των μνημονίων, αλλά οι εκπρόσωποί τους θριαμβολογούν όταν οι κυβερνώντες υπό πίεση, δείχνουν…μια κάποια κοινωνική ευαισθησία, παίρνοντας πίσω ορισμένα πολύ σκληρά μέτρα!    



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54