Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-10-6-2014

«Στα νοσοκομεία, το αδιάθετο πρωτογενές πλεόνασμα», προτείνει ο νέος αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος

Ενημέρωση για τα προβλήματα του νοσοκομείου Ζακύνθου, είχε πρόσφατα ο νεοεκλεγείς αντι-περιφερειάρχης του νησιού, με το συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ», (που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις), Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο οποίος μαζί με άλλα εκλεγμένα τοπικά μέλη του συνδυασμού, στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, επισκέφθηκε το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα που υπάρχει στο νομό και συναντήθηκε με τη διοίκηση και αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζόμενων, (νοσηλευτές και άλλους), καθώς και με εκπροσώπους της ΕΝΙΖ, (της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών). Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε η συνδρομή της ΠΙΝ, (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), για την αγορά φαρμάκων σε ότι αφορά τους ανασφάλιστους, με τον πρόεδρο της ΕΝΙΖ και παιδίατρο, Παναγιώτη Διακάκη, να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε εμβολιάσει κανένα άπορο παιδάκι»! Στην τοποθέτησή του, ο κ.Νιοτόπουλος, πρότεινε το αδιάθετο πρωτογενές πλεόνασμα, που λέει ότι υπάρχει η κυβέρνηση, να διατεθεί στα νοσοκομεία και παράλληλα, να γίνει αγώνας για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός τους, δεδομένου ότι στο νοσοκομείο Ζακύνθου, δεν φτάνουν τα χρήματα για τις αυξημένες-λόγω τουρισμού-ανάγκες του καλοκαιριού.

Συγκέντρωση μελών «Ζακυνθινής Αναγέννησης» για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο δήμο του νησιού

Κάλεσμα στους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς σύμβουλους και τα μέλη της, απευθύνει η Δημοτική Κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση», προκειμένου να συμμετέχουν σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. στο θέατρο του Σαρακηνάδου. Θέμα της συγκέντρωσης είναι η εκτίμηση και ο απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος και οι οργανωτικές ανάγκες της Κίνησης στις νέες συνθήκες. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω Κίνηση, η οποία στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους και άλλες δυνάμεις, διεκδίκησε, με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ και συμπατριώτη μας, Μίμη Μαρίνο-Κουρή, το δήμο Ζακύνθου, αλλά δεν κατάφερε να εισέλθει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.  

Ανθεί το παραεμπόριο και η…αναδουλειά των ενοικιαζόμενων δωματίων στο Λαγανά του φτηνού, μαζικού, πακεταρισμένου τουρισμού, που διοχετεύεται στα ξενοδοχεία

Ανθεί το παραεμπόριο στο Λαγανά, ακόμη και με πωλήσεις εκδρομών, δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων της πλέον τουριστικής περιοχής της Ζακύνθου, Νταίζη Καψάσκη, η οποία υποστηρίζει, ότι, αν και βρισκόμαστε αρχές Ιουνίου, σχεδόν καμία επιχείρηση του κλάδου δεν έχει ανοίξει στη συγκεκριμένη περιοχή, σε αντίθεση με τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που δέχονται, επί το πλείστον, τον φτηνό, μαζικό και «πακεταρισμένο» τουρισμό, με αξιοσημείωτη, για τη φετινή σαιζόν, αύξηση στις αφίξεις των αλλοδαπών επισκεπτών. Ειδικότερα, για το θέμα του παραεμπορίου, λόγω και της συμμετοχής της, σε πρόσφατη σύσκεψη του εμπορικού τμήματος του τοπικού επιμελητηρίου, εκπροσωπώντας την ομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων του νομού, η κ.Καψάσκη, τόνισε ότι στο Λαγανά, παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, όχι μόνο στα είδη ένδυσης, υπόδησης, τα αξεσουάρ κ.τ.λ., αλλά και στις πωλήσεις εισιτηρίων για εκδρομές που γίνονται στην παραλία της περιοχής. Όπως ανέφερε η ίδια, το ΙΚΑ, το ΣΔΟΕ και ο ΕΟΤ κυνηγούν αυτούς που έχουν μια νόμιμη επιχείρηση, όταν άλλοι παρανομούν, προσθέτοντας, ότι το κακό για τον κλάδο των ενοικιαζόμενων και άλλων μικρο-επιχειρήσεων, (π.χ. εστιατόρια), συμπληρώνεται με τους τουρίστες που είναι κλεισμένοι στα ξενοδοχεία.

Παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες επειδή δεν υπάρχει…ανταπόκριση και τα πρόστιμα από το λιμεναρχείο στο δήμο, καλά κρατούν!

Στην πρόσληψη δέκα ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών για ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες της Ζάκυνθο, θα προχωρήσει άμεσα ο δήμος του νησιού, μετά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου. Σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο, Στέλιο Μποζίκη, ο δήμος δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την έγκριση τρίμηνων συμβάσεων μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών θέσεων ναυαγοσωστών, τονίζοντας ότι παρά τη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης στον τοπικό τύπο, εντούτοις δεν υπήρξε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα και φέτος το καλοκαίρι, να παραμείνουν κάποιες πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, χωρίς την απαιτούμενη προστασία και ασφάλεια των λουομένων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Ακτύπης, αν και γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα το λιμεναρχείο, συνεχίζει υποβάλλει πρόστιμα στο δήμο, για τα οποία προσφεύγει στο εφετείο.    

Εδέησε…μετά από πολλά χρόνια, η φωταγώγηση και ανάδειξη του βενετσιάνικου κάστρου

Ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα πολιτιστικά μνημεία της Ζακύνθου-η οποία στα βάθη των αιώνων δοκιμάστηκε σκληρά και πολλές φορές από τη μανία του εγκέλαδου-είναι το επιβλητικό και πνιγμένο στα πεύκα, βενετσιάνικο κάστρο στην πανέμορφη περιοχή της Μπόχαλης, με την πανοραμική θέα της πόλης του νησιού. Μετά από πάρα πολλά χρόνια εγκατάλειψης του κάστρου, αλλά και προσπαθειών για την ανάδειξη του και την επαρκή, συχνά, όμως προβληματική φύλαξή του, φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους η ώρα, για την πολυσυζητημένη φωταγώγησή του. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου στις 27 Ιουνίου, μετά από ομόφωνη απόφαση πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου. Να σημειωθεί ότι μέσα από τη σχετική συζήτηση του θέματος, έγινε αποδεκτή η προέγκριση της δημοπράτησης για την φωταγώγηση αυτού του ιστορικού μνημείου. Επίσης, πρέπει να προχωρήσει άμεσα-δεδομένου ότι εκκρεμεί εδώ και χρόνια- και η στερέωση των πρανών και των τειχών του κάστρου που έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου και ζημιές από σεισμούς και κατολισθήσεις, διαφορετικά δεν αποκλείεται να δούμε το κάστρο να πέφτει…φωταγωγημένο!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/06/2014 - 12:15