Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-25-4-2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκληρό ροκ» με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και παράνομες ηχογραφήσεις ιδιωτικής συνομιλίας υποψηφίου δημάρχου   

Την οδό της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση με τις παράνομες ηχογραφήσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ιδιωτικών συνομιλιών του υποψήφιου δημάρχου Ζακύνθου, στρατηγού εν αποστρατεία, Παύλου Κολοκοτσά, που κυριαρχούν τα τελευταία 24ωρα στην τοπική πολιτική επικαιρότητα και έχουν δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις ενόψει των αυτό-διοικητικών εκλογών στο νησί. Οργίλη ήταν η ανακοίνωση του συνδυασμού «ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» και του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Παύλου Κολοκοτσά, που μιλούν για πανικόβλητους που μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους, με μαφιόζικο τρόπο έστησαν και παραχάραξαν μια ιδιωτική συνομιλία, ξεπερνώντας κάθε έννοια δικαίου και δεοντολογίας, ανεβάζοντας την στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ομόφωνα το ψηφοδέλτιο του κ. Κολοκοτσά, μετά την εισήγηση του τελευταίου, αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης, με την ανακοίνωση του κ. Κολοκοτσά, να αφήνει υπονοούμενα για τους εμπνευστές αυτής της ιστορίας, η οποία παραπέμπει σε μια ιδιωτική συνομιλία του, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου φέρεται να μιλάει για την ατυχή συγκυρία, προηγούμενης υποψηφιότητάς του, για τη βουλευτική έδρα της Ζακύνθου, που συνέπεσε με την απόπειρα εμπρησμού του δήμου Ζακύνθου, το 2007, όταν δήμαρχος ήταν ο πρόσφατα εκλιπών, Άκης Τσαγκαρόπουλος.  

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις πέντε ωραιότερες παραλίες του κόσμου το Ναυάγιο, αντικείμενο στυγνής τουριστικής εκμετάλλευσης  

Στις πέντε ωραιότερες παραλίες όλου του κόσμου συμπεριλαμβάνεται η γνωστή περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, με βάση την έρευνα ενός μεγάλου πρακτορείου ταξιδιών της Αμερικής. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται παραλίες της Νέας Ζηλανδίας, των Φιλιππίνων, της Αυστραλίας και από τις Σεϋχέλλες. Πρόκειται για μια είδηση που σίγουρα προκαλεί ηθική ικανοποίηση στους Ζακυνθινούς, ωστόσο, το νησί δεν μπορεί να στηρίζει την τουριστική προβολή του, τα τελευταία-πολλά χρόνια-μόνο ή σχεδόν μόνο, στην πραγματικά, σπάνιας φυσικής ομορφιάς, περιοχή του Ναυαγίου, που πήρε το όνομά της, από ένα μικρό πλοίο, με λαθραία τσιγάρα, που κάποια στιγμή, μετά από καταδίωξη, κατέληξε στη συγκεκριμένη απόκρημνη ακτή στα δυτικά του νησιού. Το πλοίο αυτό, τουριστική ατραξιόν, κατά τα άλλα, σταδιακά καλύπτεται από την αμμουδιά, με την περιοχή του Ναυαγίου, να αλλοιώνεται από διάφορες παρεμβάσεις, με την ευθύνη ή την ανοχή των αιρετών, έχοντας γίνει αντικείμενο αθέμιτου, συχνά, ανταγωνισμού, μεταξύ ιδιοκτητών σκαφών που κάνουν τον περίπλου της Ζακύνθου.       

Προβολή της ντόπιας κουζίνας από την υπό σύσταση τοπική λέσχη μαγείρων

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσαν πρόσφατα τα μέλη της υπό σύσταση λέσχης μαγείρων Ζακύνθου, στο κέντρο της πόλης του νησιού, κάνοντας μια πρώτη, αλλά αισθητή παρουσία στα τοπικά τεκταινόμενα και κυρίως αυτά που αφορούν την τουριστική προβολή ενόψει της θερινής περιόδου. «Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους τουρίστες μας στην ντόπια κουζίνα», τόνισαν οι μάγειρες που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Είναι γεγονός ότι η Ζακυνθινή παραδοσιακή κουζίνα αρέσει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες, ωστόσο, περνάει σε δεύτερη μοίρα, έχοντας απέναντί της, τον μαζικό και «πακεταρισμένο» τουρισμό, που προσφέρουν με χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και με μικρό, σχετικά, αντίτιμο, οι περισσότερες οργανωμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού. Όσο για τις εκάστοτε τοπικές αρχές, δεν κάνουν τίποτα άλλο, εδώ και πολλά χρόνια, από το να μιλούν για την αναγκαιότητα σύνδεσης της πλούσιας και ποιοτικής αγροτικής παραγωγής της Ζακύνθου, (λάδι, κρασί, σταφίδα, τυρί, μέλι κ.τ.λ.), με τον τουριστικό τομέα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...

Κλειστό το Πάσχα-ελλείψει προσωπικού-το μεταβυζαντινό μουσείο στο νησί του «πολιτισμού»!

Κλειστό για το κοινό παρέμεινε το μουσείο βυζαντινών και μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων και την περίοδο του Πάσχα. Για το λόγο αυτό, οι Έλληνες και οι ξένοι τουρίστες που θέλησαν να επισκεφθούν το μουσείο, το διάστημα της παραμονής τους στη Ζάκυνθο, βρήκαν τις πόρτες του «ερμητικά» κλειστές, εν αναμονή της έγκρισης χρηματοδότησης για την πρόσληψη φυλάκων. Αυτά συμβαίνουν στο νησί, κατά τα άλλα, του πολιτισμού, που στο μακρινό παρελθόν ανέδειξε σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, όπως, μεταξύ άλλων, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Ανδρέας Κάλβος και ο Γρηγόρης Ξενόπουλος και τα πιο πρόσφατα χρόνια, ο Δημήτρης Λάγιος. Να σημειωθεί ότι σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, λόγω ανύπαρκτης χρηματοδότησης και ελλιπούς προσωπικού, αντιμετωπίζει και το μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περιζήτητοι προπονητής και παίκτες της Ζακύνθου και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νίκου Σαργκάνη

Αρκετά νωρίς ξεκίνησε η μεταγραφολογία για την ομάδα της Ζακύνθου, η οποία, παρά τα οικονομικά προβλήματα, κατάφερε με σχετική άνεση να παραμείνει στη δεύτερη εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, στην «παρθενική» της εμφάνιση στα «σαλόνια» της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ενδιαφέρον από ομάδα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και από τη γειτονική Τουρκία, υπάρχει για τον Ιταλό προπονητή Κολονέλο, ενώ, για βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπίρης, Αποστόλου και Σκαθαρούδης, ρώτησε ο Πανιώνιος. Πάντως, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος πρόσφατα, επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο, στα πλαίσια συνεργασίας με Ακαδημίες ποδοσφαίρου του νησιού, δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ότι παρά την καλή δουλειά που γίνεται με τις μικρές ηλικίες και το πλούσιο ταλέντο που υπάρχει στο νησί, εντούτοις λείπει η απαιτούμενη οργάνωση, ενώ, με πικρία, διαπίστωσε ότι δεν έχει καλές σχέσεις η ΕΠΣΖ (‘Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου), με την ομάδα της Ζακύνθου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα.                      

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25/04/2014 - 12:39