Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Φουσκωτό με λαθραία τσιγάρα πιάστηκε στη Μαραθούπολη

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων μετέφερε φουσκωτό, που εντοπίστηκε χθες αργά το βράδυ, από σκάφος του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Μαραθούπολης. Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι κρατούνται στο Λιμεναρχείο Πύλου και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα ανοιχτά της Μαραθούπολης είχε εντοπιστεί πλοίο από το οποίο το φουσκωτό είχε νωρίτερα φορτώσει τα λαθραία τσιγάρα.



Δηλώσεις Λαμπρόπουλου για τα έργα στη Μεσσηνία

Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα είχε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός έκανε δηλώσεις για σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία και νωρίτερα είχε συζητήσει με το δήμαρχο. Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος:

  • Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα περάσει από τη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρου Μεγαλόπολης - Σπάρτης.
  • Σύντομα θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση 35 στρεμμάτων από την Πολεμική Αεροπορία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Επεσήμανε όμως τις δυσκολίες για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της αναβάθμισης του στρατιωτικού αεροδρομίου, που θα εκσυγχρονίσει και το πολιτικό αεροδρόμιο.
  • Μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από Τσακώνα μέχρι Καλό Νερό.
  • Ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη κινδυνεύει να σταματήσει στο Ριζόμυλο και θα χρειαστούν πιέσεις και μεγάλες προσπάθειες για να γίνει όλο το έργο με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ
  • Ανακοίνωσε ακόμη ότι μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο Β΄ υπαρχηγός ΓΕΣ και θα εξεταστεί το θέμα της παραχώρησης τμήματος του πεδίου βολής του 9ου Συντάγματος Πεζικού για τη δημιουργία του νέου νεκροταφείου.
  • Για το φυσικό αέριο ο υφυπουργός δήλωσε ότι πρέπει να επαγρυπνούμε, ώστε να φθάσει ο αγωγός μέχρι την Καλαμάτα.
Το πρωί χθες ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν για τη μάχη της Βέργας.



Νεκρή γυναίκα που έπεσε από τον 5ο όροφο

Στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Ακρίτα και Ηροδότου, έπεσε το Σάββατο, λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι, μια 40χρονη γυναίκα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε αμέσως στον τόπο του συμβάντος και παρέλαβε τη γυναίκα, η οποία εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο.



Αυτοκτόνησε ο πατέρας – βιαστής

Τέλος στη ζωή του, μέσα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έβαλε ο 35χρονος Αλβανός μετανάστης που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της κατ’ εξακολούθηση ασέλγειας και βιασμού σε βάρος της 15χρονης κόρης του. Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο κατηγορούμενος μπήκε στο μπάνιο του κρατητηρίου. Άργησε να επιστρέψει στο θάλαμο και οι άλλοι κρατούμενοι ειδοποίησαν τους φρουρούς, οι οποίοι βρήκαν τον 35χρονο κρεμασμένο με σεντόνι στην τουαλέτα. Ο αυτόχειρας είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή και είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Σε σημείωμα, που βρέθηκε μέσα στο κρατητήριο, ο αυτόχειρας υποστηρίζει ότι είναι αθώος και παρακαλεί να ενημερωθούν οι γονείς του που διαμένουν στην Αλβανία.



Στον εισαγγελέα για ηρωίνη και χάπια

Στον εισαγγελέα οδηγείται ένας 31χρονος αθίγγανος, που συνελήφθη στο Αριοχώρι Μεσσηνίας. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν 10,5 γραμμάρια ηρωίνης, 26 ναρκωτικά χάπια, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα γκλομπ και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.



Ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο»

Σειρά ενημερωτικών δράσεων οργανώνει στην Καλαμάτα, για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» (26 Ιουνίου) το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο». Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

  • Αύριο Τρίτη, ενημέρωση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (11 π.μ.) και στην κάτω πλατεία της Μεσσήνης (7 μ.μ.).
  • Την Τετάρτη ενημέρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (10 π.μ.) και στην πλατεία Οθωνος (10 π.μ.).
  • Την Πέμπτη ενημέρωση στην Αγία Τριάδα (10 π.μ.) και στο λιμάνι της Καλαμάτας στο ΑΤΜ της Εμπορικής (8 μ.μ.)
Παράλληλα στα ενημερωτικά περίπτερα θα υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ατομικών συναντήσεων με χρήστες ουσιών και γονείς - συγγενείς από επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος.

Επίσης από σήμερα μέχρι την Παρασκευή (10 π.μ. - 4 μ.μ.) το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο", (Κουμουνδούρου 3) και το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Καλαμάτας, (Κολοκοτρώνη 1 και Νέδοντος), θα λειτουργούν χωρίς να απαιτείται ραντεβού για τους χρήστες και τις οικογένειές τους.



Συναυλία με μαντολινάτα από τον «Ορφέα» Καλαμάτας

Μουσική εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια συνοδεία μαντολινάτας, θα παρουσιάσει την Τετάρτη στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η χορωδία του τοπικού Μουσικού Ομίλου «Ορφέας». Στην ορχήστρα θα συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Τη χορωδία και την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης.



«Θόδωρος Αγγελόπουλος» η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

Το όνομα του αείμνηστου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου θα φέρει στο εξής η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, στην οδό Αριστομένους. Η χρήση της αίθουσας έχει παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Καλαμάτας και η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο ως εκδήλωση τιμής στη μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη, που καταγόταν από τη Μεσσηνία.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ



Πρώτος ο Λούης Τσάτουμας στο Πανευρωπαϊκό

Πρωτιά στο άλμα εις μήκος πέτυχε ο Μεσσηνιακής καταγωγής άλτης Λούης Τσάτουμας, στους Πανευρωπαϊκούς Στίβου, που έγινα στο Ταλίν της Εσθονίας. Το άλμα που πέτυχε ο αθλητής ήταν 8,25 μέτρα.





Ο ΚΑΙΡΟΣ



Αίθριος ο, καιρός σήμερα

Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54