Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά των σεμιναρίων αξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί του Έβρου

Για μία ακόμη ημέρα εκπαιδευτικοί του Έβρου έδωσαν το «παρών» μπροστά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό να αποτρέψουν και σήμερα τη διεξαγωγή των σεμιναρίων που καλούνται να παρακολουθήσουν οι Διευθυντές των σχολείων για την αξιολόγηση. Στο χώρο έφτασαν 21 Διευθυντές από τον βόρειο Έβρο, που είχαν κληθεί για σήμερα, ωστόσο μόνον οι 14 πέρασαν την είσοδο της Δευτεροβάθμιας, αφού οι υπόλοιποι επανέλαβαν το «ηθικό ζήτημα» που τίθεται να συμμετέχουν στα συγκεκριμένα σεμινάρια.



Αφιερωμένη στην Καινοτομία και στη Μεταποίηση σήμερα η ALEXPO 2014

Ημέρα Καινοτομίας και Μεταποίησης είναι η σημερινή για την ALEXPO2014, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και θα λειτουργεί μέχρι και αύριο με την συμμετοχή 120 Ελλήνων και ξένων εκθετών. Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για μία ολοκληρωμένη έκθεση, που ξεπερνά τον εμπορικό χαρακτήρα και δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να επιτύχουν τις εξαγωγικές προοπτικές τους. Η έκθεση λειτουργεί από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, το εισιτήριο για τους επισκέπτες είναι 1 ευρώ, ενώ η είσοδος για τις παράλληλες εκδηλώσεις και τις ημερίδες είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια θα διατεθεί σε κοινωφελείς κοινωνικούς σκοπούς.



Δυσαρέσκεια προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου εκφράζει ο Μ. Ουζουνίδης

Τη «βαθειά δυσαρέσκειά» του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, για την παράλειψη του κ. Τοψίδη να αναφέρει το όνομα του βουλευτή στην τελετή των εγκαινίων της ALEXPO 2014, την περασμένη Παρασκευή. «Ως ενεργό μέλος (εδώ και 15 χρόνια) του Επιμελητηρίου Έβρου και κατέχοντας ως βουλευτής Έβρου μία θεσμική θέση, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να προωθήσω και εγώ με τη σειρά μου την εμπορική και όχι μόνο φωνή της Αλεξανδρούπολης και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα ήταν τουλάχιστον επιθυμητό να απευθύνω ένα χαιρετισμό για να εκφράσω τη στήριξή μου στον εμπορικό κόσμο του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης», εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο κ. Ουζουνίδης. Καταλήγοντας, αναφέρει με νόημα ότι «ορισμένοι θεσμικοί φορείς οφείλουν να καταλάβουν ότι στον Έβρο, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, υπάρχει ένας βουλευτής εκτός Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένος με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και έχει στηριχθεί από τον ανώνυμο και σκληρά εργαζόμενο Εβρίτη».



Στο δωρεάν wi-fi οι πέντε δήμοι του Έβρου

Στο πρόγραμμα της γενικής γραμματείας τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών, που προβλέπει τη δωρεάν παροχή ελεύθερου ασύρματου δικτύου (wi-fi) από το Φθινόπωρο, συμμετέχουν οι πέντε δήμοι του Έβρου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που ανακοινώθηκε, από τον Νοέμβριο οι πολίτες 302 δήμων της χώρας θα έχουν πρόσβαση στην παροχή αυτή, η οποία, σε πρώτη φάση, θα περιλαμβάνει 15.000 σημεία accesspointσε 4.000 κοινόχρηστους χώρους δήμων, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί στη συνέχεια και σε άλλα επιλεγμένα σημεία.



Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη για τη δημιουργία δομής πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης

Σύσκεψη με αντικείμενο τη δημιουργία δομής που θα παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και θα ενισχύσει τις δομές υγείας του δήμου, προκαλεί αύριο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Λαζόπουλος, ο διευθυντής του ΠΕΔΥ και εκπρόσωποι των γιατρών του κοινωνικού ιατρείου του δήμου, του Πολυκοινωνικού Κέντρου και της υπηρεσίας Πρόνοιας.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54