Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 5-6-2014


Ένας στους τρεις ασθενείς σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας δεν υπάρχει

Σημαντικές απάτες σε μονάδες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και λαμβάνουν επιχορήγηση από το κράτος, διαπίστωσε το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε υφυπουργός Ζέττα Μακρή. Μέσω των ελέγχων του υπουργείου η σπατάλη περιορίστηκε κατά 30 εκατ. ευρώ.
Όπως ανάφερε σε συνέντευξη Τύπου η κ. Μακρή, μετά από ελέγχους του υπουργείου διαπιστώθηκε ότι «ένας στους τρεις ασθενείς, όπως έχουν δηλωθεί από τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) και οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει».
Παράλληλα η κ. Μακρή διευκρίνισε ότι με το νέο τρόπο χρηματοδότησης αυτού του τύπου των Μονάδων υπήρξε περιορισμός της σπατάλης κατά 30 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωσή της, καθώς οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Η απάτη έγκειται στην παρουσίαση ψεύτικων ΑΜΚΑ, με το υπουργείο να ερευνά συνολικά 37.154 δηλωθέντες ως ψυχικά πάσχοντες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από τις επιχορηγούμενες Μονάδες Ψυχικής Υγείας των ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Όταν το υπουργείο ζήτησε – τον Μάιο του 2014 – από τις Μονάδες τα πλήρη στοιχεία των ασθενών, διαπιστώθηκε ότι αρκετά εκ των ΑΜΚΑ ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτα.
Ενδεικτικά:
30,54% των ΑΜΚΑ που δηλώθηκαν, δεν ανήκουν στους ασθενείς στους οποίους φαίνεται να τους παρέχονται υπηρεσίες από τις Μονάδες
18,85% των ασθενών λαμβάνουν υπηρεσίες από περισσότερες της μίας μονάδες ίδιου ή διαφορετικού τύπου, το μήνα αναφοράς, γεγονός για το οποίο έχει δοθεί εντολή διενέργειας επιτόπιων ελέγχων.
7,86% των ασθενών που διαμένουν σε μονάδες ψυχικής υγείας στεγαστικού τύπου επισκέπτονται και λαμβάνουν υπηρεσίες και από μονάδες ανοικτού τύπου, όπως Κέντρα Ημέρας, Κινητές Μονάδες. Συνεπώς καταβάλλονται χρήματα για τον ίδιο ασθενή σε πολλές μονάδες. Ελέγχεται περαιτέρω το είδος των παρεχομένων υπηρεσιών, ώστε να διαπιστωθεί η ποικιλότητα τους.
1,31% των ασθενών διαμένουν ταυτόχρονα σε δύο μονάδες στεγαστικού τύπου (οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευμένα διαμερίσματα)
1,01% των ΑΜΚΑ αντιστοιχίζονται με μη έγκυρα βάσει των στοιχείων της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ενώ ένα
40,42 % των ΑΜΚΑ δεν εμφανίζουν πρόβλημα.

Στην Εισαγγελέα 47χρονος για πορνογραφία και εκβίαση μέσω facebook

Ακόμη έναν δήθεν 19χρονο, ο οποίος κρύβονταν πίσω από facebook
και εκβίαζε ανήλικες να του στείλουν άσεμνες φωτογραφίες, με τη σοβαρή απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έβλαπτε συγγενικά τους πρόσωπα, αποκάλυψαν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, συνεχίζοντας τις έρευνες γύρω από τη σοβαρή υπόθεση και έπειτα από καταγγελία για εκβιασμούς που δέχονταν 15χρονη από το Βόλο, η οποία είχε φτάσει να πετάγεται στον ύπνο της από διαρκείς εφιάλτες, κατευθύνθηκαν στη Λάρισα και συνέλαβαν 47χρονο προχθές το μεσημέρι ημεδαπό για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Οπως προέκυψε ο 47χρονος, κατά το τελευταίο 6μηνο, δημιουργώντας προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» υποδυόμενος 19χρονο, προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες.
Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, αφού τις έπειθε να του εκμυστηρευτούν προσωπικά τους στοιχεία, αρχικά ζητούσε εκβιαστικά να του στείλουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο για να μην βλάψει συγγενικά τους πρόσωπα.
Στη συνέχεια υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του αποστείλουν και άλλες φωτογραφίες τους με παρόμοιο περιεχόμενο.
Από την κατοχή του 47χρονου κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την πρόσβασή του στο διαδίκτυο και την τηλεφωνική επικοινωνία του με τις ανήλικες, στο οποίο βρέθηκαν αποθηκευμένα αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου

Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι

Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά οι συνταξιούχοι των οργανώσεων της Μαγνησίας, που σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας για κάλυψη κενών στο ΠΕΔΥ

Αιτήσεις ανέργων για Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις ανέργων για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στο Βόλο. Πληρ. στο τηλ. 24210-28251

Ευθύνες… παντού για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δ. Βόλου από ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε η Ν.Ε. Μαγνησίας της ΔΗΜ.ΑΡ. και συζήτησε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών και κατέληξε σε συγκεκριμένες πρώτες εκτιμήσεις, όπου μεταξύ άλλων συμπεραίνεται ότι ευθύνες για το αποτέλεσμα στο Δ. Βόλου υπάρχουν τόσο στη δημοτική αρχή, όσο και στις άλλες κινήσεις που συμμετείχαν στις εκλογές…
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, «για το Δήμο Βόλου το αποτέλεσμα αποτελεί ήττα της πολιτικής, αφού κατάφερε να επικρατήσει στο δεύτερο γύρο και να αναδειχτεί νικητής το σχήμα, στο οποίο πέρα από το γεγονός της μη παρουσίασης κανενός προγράμματος, καμίας πρότασης για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής, κυριαρχούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ένας άκρατος και συνάμα χυδαίος λαϊκισμός, εκμεταλλευόμενο παράλληλα την οργή, το θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών για τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Η συνένωση των δυο αυτοδιοικητικών κινήσεων (της ΑΝΕ.ΚΙ.Π. και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ) παρά τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε, δεν μπόρεσε τελικά να αλλάξει την ήδη προδιαγεγραμμένη καθοδική πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.
Ευθύνες υπάρχουν όχι μόνο στην σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και στις άλλες αυτοδιοικητικές και πολιτικές κινήσεις που συμμετείχαν στις εκλογές, αφού απουσίαζε απ’ αυτές η διατύπωση ενός εναλλακτικού και πειστικού σχεδίου.
Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η παρουσία του αυτοδιοικητικού σχήματος «Θεσσαλών Συμπολιτεία» με επικεφαλής το Νίκο Τσιλιμίγκα υπήρξε θετική. Παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στην επιλογή των αντιπεριφερειαρχών και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου κατάφερε να σημειώσει ένα αξιόλογο ποσοστό και να διεκδικήσει στο δεύτερο γύρο ό,τι καλύτερο.
Η συμβολή του επικεφαλής Νίκου Τσιλιμίγκα, προσώπου ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής αλλά και της υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Τζούλιας Τσαλίκη ήταν ουσιαστική στο θετικό αποτέλεσμα.
Η Δημοκρατική Αριστερά είχε θετική παρουσία και συμβολή στο ψηφοδέλτιο αλλά και στο αποτέλεσμα που σημείωσε το αυτοδιοικητικό σχήμα «Θεσσαλών Συμπολιτεία» παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες της.
Το σχήμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού δεν ήταν αχτύπητο, όπως ήθελαν να το εμφανίζουν, αλλά έλειψε η κριτική στα αρνητικά σημεία και στις αδυναμίες που εμφάνισε κατά το προηγούμενο διάστημα.
Συνολικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η συγκρότηση ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων με προοδευτικό πρόγραμμα και αξιόπιστα πρόσωπα αποδείχτηκε άκρως θετική και σημείωσαν αξιόλογα αποτελέσματα. Η στήριξη τέτοιων σχημάτων καταγράφεται ως θετική ενέργεια από πλευράς της ΔΗΜ. ΑΡ.
Για τις Ευρωεκλογές το αποτέλεσμα είναι αρνητικό σε πανελλαδικό επίπεδο και ακόμα χειρότερο για τη Μαγνησία. Βασικές αιτίες υπήρξαν η έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος, οι διαρκείς αμφιταλαντεύσεις, οι δισταγμοί της πλειοψηφίας αλλά και η υπονομευτική λειτουργία της μειοψηφίας που ακύρωνε κάθε προσπάθεια, έχοντας και ως σύμμαχο τη στήριξη των ΜΜΕ που μας ήθελαν σε συγκεκριμένο ρόλο .
Δεν είναι αξιοπερίεργο το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τώρα για την τύχη της ΔΗΜ. ΑΡ. τα κεντρικά ΜΜΕ και η κοινωνία?
Οι προσωπικές στρατηγικές κεντρικών στελεχών η κακή συλλογική λειτουργία αποδόμησαν κάθε θετική πρωτοβουλία με αποτέλεσμα η κοινωνία να μας γυρίσει την πλάτη.
Όλα τα παραπάνω, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, λειτούργησαν και σε τοπικό επίπεδο με προσωπικές επιθέσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις.
Πιο αναλυτική συζήτηση αναμένεται να γίνει στα συλλογικά όργανα της ΔΗΜ. ΑΡ. Μαγνησίας μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε., οπότε θα συζητηθεί και η μελλοντική της πορεία»

Εκδήλωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Το «Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νΚΑ Βόλου -οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» διοργανώνουν εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 7 Ιούνη στις 19:00 στον πεζόδρομο Μεταμορφώσεως με Πλάτωνος με τίτλο “Σταθερότητα της κοινωνικής καταστροφής ή αντικαπιταλιστική ανατροπή για να ζήσουμε; Ο κομμουνισμός στον 21ο αι οδηγός για τα μικρά και τα μεγάλα!” με ομιλητή τον Γιώργο Κρεασίδη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ. Θα ακολουθήσει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στο Πολυτεχνείο στο Πεδίον του Άρεως. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των πολιτικών και πολιτιστικών δράσεων του Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 σε όλη την Ελλάδα».

Συνελήφθησαν για απόπειρα κλοπής ανήλικοι δραπέτες

Συνελήφθησαν στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, δύο 16χρονοι ημεδαποί και ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα υδραυλικών ειδών, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν, τα οποία κατασχέθηκαν.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και επισταμένες αναζητήσεις οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Σημειώνεται ότι οι τρεις συλληφθέντες ήταν έγκλειστοι στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) Βόλου από το οποίο διέφυγαν λίγη ώρα πριν την τέλεση της αξιόποινης πράξης.
Οι συλληφθέντες οδηγηθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Τα κρασιά της Μαγνησίας παρουσιάζονται στο Πεκίνο

Το διάστημα 29-31 Ιουλίου μετά από απόφαση του Επιμελητηρίου
Στην κινέζικη αγορά θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στα χρονικά τα κρασιά της Μαγνησίας στις 29 έως 31 Ιουλίου 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης BEIJING YANQING WINE EXPOSITION 2014 στο Πεκίνο.
Σε δομημένο περίπτερο έκτασης δεκαοχτώ τετραγωνικών μέτρων οι παραγωγοί και οι μικρές οικογενειακές μονάδες παραγωγής κρασιού έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν το κρασί τους μετά την απόφαση που έλαβε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να συμμετέχει με το ποσό των 2.300 ευρώ στην επιχειρηματική αποστολή του Ελληνο- Ιταλικού Επιμελητηρίου.
Το Ελληνο - Ιταλικό Επιμελητήριο Ελλάδος διοργανώνει την επιχειρηματική αποστολή σε συνεργασία με τον ιταλικό Οργανισμό FieradiRoma.
Μετά την απόφαση συμμετοχής της Διοικητικής Επιτροπής το Επιμελητήριο Μαγνησίας αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις τοπικά οινοποιεία της Μαγνησίας, που θα είναι εκεί εφόσον θελήσουν να στείλουν τα προϊόντα τους.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, εξήγησε ότι τα προϊόντα θα μεταφερθούν στη διεθνή έκθεση δωρεάν. «Στην έκθεση οι τοπικές μονάδες παραγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μέχρι εκατό φιάλες κρασιού.
Ο βασικός εξοπλισμός για την έκθεση είναι διαθέσιμος, ενώ προβλέπονται τα μεταφορικά και η διαμονή ενός εκπροσώπου της Μαγνησίας, καθώς θα υπάρξει διαγωνισμός».
Η συμμετοχή της Μαγνησίας στην έκθεση είναι πολλή σημαντική. Ο κ. Μπασδάνης τόνισε ότι : «Η παρουσία του Επιμελητηρίου με ένα τόσο μεγάλο περίπτερο γίνεται για πρώτη φορά στην αγορά της Κίνας και είναι πολλή σημαντική».
Να σημειωθεί ότι η Διοικητική Επιτροπή συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη και αποφάσισε την έκθεση προϊόντων με βάση την ποιότητα του κρασιού.

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο

Οπως ενημερώνει το Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο, τα μέλη στήριξης του Επιμελητηρίου έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν μοναδικής προσφοράς προκειμένου να συμμετέχουν ως εκθέτες στην πιο σημαντική έκθεση κρασιού που διεξάγεται στην κινεζική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα προσφέρεται ηδυνατότητα επιλογής δομημένου περιπτέρου 9 ή 18 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει τον βασικό εκθεσιακό εξοπλισμό όπως αυτό περιγράφεται αναλυτικά στο συνημμένο έγγραφο προσφοράς, αεροπορικό εισιτήριο A/R για Πεκίνο στην οικονομική θέση για 1 εκπρόσωπο εταιρίας, διανυκτέρευση για 1 εκπρόσωπο εταιρίας σε ξενοδοχείο 4 αστέρων πλησίον του εκθεσιακού κέντρου, μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και αντίστροφα, καταχώρηση στον επίσημο κατάλογο εκθετών της διοργάνωσης και οργανωτική υποστήριξη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

6ο φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου

Στη διοργάνωση του 6ου φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου προχωράει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με άλλους φορείς πολιτισμού, και την συμμετοχή αρκετών Βολιωτών, αποδεικνύοντας ότι οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ αντιστέκονται σε κάθε μορφή κρίσης με δράση και επιμονή σε αξίες, θεσμούς και προβολή του πολιτισμού.
Το Φεστιβάλ αφήγησης θα υποδεχθεί φέτος τους φίλους της αφήγησης, τους λάτρες της φύσης και τους πιστούς στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων στην Καλλιπεύκη Λάρισας στις 20 και 21 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή στις 6 μ.μ. με καλεσμένους εξαιρετικούς ομιλητές πανεπιστημιακούς από διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, όπως ο Στ. Ροζάνης, ο Ζ. Παπαδημητρίου, η Σμ. Παπαδοπούλου, ο Π. Αγγελίδης που θα εστιάσουν στη σημασία και σχέση του μύθου με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η βραδιά θα κλείσει με μια μοναδική αφηγηματική παράσταση με ελληνικά παραμύθια με την αφηγήτρια Λ. Λαμπρέλη σε συνοδεία από τη μεσόφωνο Ελλη Αρβανίτη.
Το Σάββατο το πρωί στις 11, θα λειτουργήσουν τρία εργαστήρια για όσους θέλουν να μυηθούν στην τέχνη της αφήγησης. Για τα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 24210 74861 πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Την ίδια ώρα και για ένα τρίωρο μέσα στο δάσος ομάδα φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε του Πανεπιστημίου με την καθοδήγηση του Κ. Μάγου, επίκ. Καθ. του Π.Θ. και Α. Μαγουλιώτη, αν. καθ. του ομότιμου πανεπιστημίου, θα προσφέρει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και θα προσφέρει δωρεάν βιβλία.
Ο Δ. Δακτυλάς, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με την ομάδα του θα προσφέρει μια δραματοποιημένη παράσταση.
Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση παιδαγωγικού υλικού που σχεδίασαν και κατασκεύασαν φοιτήτριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΠΕ.
Στις 7 μ.μ. στο μαγικό ξέφωτο της Πατωμένης, θα ξετυλιχτεί το κουβάρι των παραμυθιών από πέντε αφηγητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Η βραδιά θα κλείσει με ήχους κλαρίνου και με μια …φωτεινή έκπληξη που θα συναγωνιστεί τις πυγολαμπίδες που κάθε χρόνο κλέβουν την παράσταση τη στιγμή που η εμπνεύστρια και πρόεδρος του Φεστιβάλ, Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθ. του Παν. Θεσσαλίας, κλείνει τις εργασίες και ανανεώνει το ραντεβού μετά από δυο χρόνια.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιπευκιωτών (ΜΕΣΑΚ), τον Πανελλήνιο Ομιλο Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ) και το ΙδρυμαΕνωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Εύβοιας και Στ. Ελλάδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών.

«Ραντεβού στο σπίτι μου»

Οι «Σκηνοβάτες» παρουσιάζουν έργο του Ν. Ζώρη στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς
Πιστοί στην κωμωδία οι «Σκηνοβάτες», η δραστήρια Βολιώτικη θεατρική ομάδα, θα παρουσιάσουν και φέτος ένα ξεκαρδιστικό έργο, το «Ραντεβού στο σπίτι μου» του Νίκου Ζώρη, το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 21:00 στο ΠορφυρογένειοΙδρυμαΑγριάς.
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι: Απόστολος Πλακόπουλος, Σόφη Ηλιάδη, Δημήτρης Καρατζόγλου, Γιώργος Αποστολίδης, Θάλεια Δήμου, Ελένη Καββαδία, Εβίτα Αλεξάνδρου, Ηρώ Μόσχου, Κατερίνα Μήτσου και Μαριάννα Ηλιάδη. Τα έπιπλα του σκηνικού είναι προσφορά της εταιρίας Disconto. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχουν για μία ακόμη φορά στην προσπάθεια που κάνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου και καλούν όλους τους φίλους, που συμμερίζονται το οικονομικό πρόβλημα πολλών συμπολιτών μας, να φέρουν κατά προαίρεση στο θέατρο τρόφιμα μακράς διάρκειας, ή άλλα είδη πρώτης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλoτσοσκούφι έγινε ο Βόλος

Τη χαρά των φίλων της Νίκης Βόλου για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έρχεται να επισκιάσει η επιστολή της UEFA προς την ΕΠΟ για χειραγώγηση του αγώνα Ηρακλή Ψαχνών - Νίκη Βόλου.
Η εξέλιξη αυτή καθυστερεί την επικύρωση της βαθμολογίας αλλά και το μπαράζ ανόδου μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου - Ξάνθης.
Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου δηλώνει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Την ίδια ώρα με ανακοίνωση - απάντηση στις δηλώσεις του Ανδρέα Πάτση
Αναστάτωση αλλά χωρίς ανησυχία ~ HUEFAμπλόκαρε την επικύρωση της βαθμολογίας της FootballLeagueκαι την άνοδο της Νίκης Βόλου
Με επιστολή της η UEFAμπλόκαρε την επικύρωση της βαθμολογίας της FootballLeague, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή της δεύτερης κατηγορίας, η ΕΠΟ απέστειλε την επιστολή της UEFA, που αφορούν την αναμέτρηση Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου.
Οι κυανόλευκοι είχαν φύγει με το διπλό, από την πόλη της Εύβοιας την περασμένη Τετάρτη, όταν και για την προτελευταία αγωνιστική είχαν επιβληθεί με 2-1, με τέρματα των Τζιώρα και Ισαάκ. Η ΕΠΟ προώθησε τον φάκελο από την UEFA σύμφωνα με τον οποίο, χαρακτηρίζει ως ύποπτο χειραγώγησης το παραπάνω παιχνίδι.
Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που απασχόλησε την ΕΠΟ τον τελευταίο χρόνο, μιας και η UEFAέχει αποστείλει ανάλογους φακέλους με ακόμη 12 αγώνες, όσον αφορά παιχνίδια και της SuperLeague, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ύποπτα χειραγώγησης, βάσει του συνολικού ποσού, που στοιχηματίστηκαν.
Οπως συνηθίζεται από τη διοργανώτρια αρχή, έτσι και χθες απέστειλε το φάκελο στον αθλητικό δικαστή και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία των μπαράζ στα οποία η Νίκη Βόλου κατέκτησε την πρωτιά με 29 βαθμούς, έναντι 28 της Κέρκυρας και 25 του Ολυμπιακού Βόλου.
Η επικύρωση της βαθμολογίας είχε προγραμματιστεί για χθες στις 4μ.μ., ωστόσο ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Σπύρος Καλογιάννης βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με τους νομικούς μέχρι τις 5μ.μ.
Από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου δεν εκφράζεται κάποια ανησυχία σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης και περιμένουν την κλήση του Αθλητικού Δικαστή, αλλά και της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής, προκειμένου να απολογηθούν και στη συνέχεια να προχωρήσει το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας, ώστε να διεξαχθεί και το μπαράζ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη SkodaΞάνθη (Σελ. 22).
Σημειώνεται πως οι παραπάνω υποθέσεις με «ύποπτους» αγώνες, που έχουν πάρει τον δρόμο του αθλητικού δικαστή, έχουν αθωώσει τους εμπλεκόμενους, λόγω έλλειψης περισσότερων στοιχείων.
Οσον αφορά την ανακοίνωση της FootballLeague αναφέρει: «Η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο στην FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ επιστολή της UEFA, με σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, που αφορούν στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που διεξήχθη στις 28/5/2014. Ο πρόεδρος της Διοργανώτριας διαβίβασε τα έγγραφα στα αρμόδια Θεσμοθετημένα Πειθαρχικά - Δικαιοδοτικά Οργανα, για την τάχιστη διερεύνηση και συνακόλουθα την άμεση διαλεύκανση του θέματος».
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/06/2014 - 11:55