Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  5/6/2014


Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δ.Σ. Πύργου για τα σκουπίδια

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το βασικό θέμα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά την έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Πύργου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας για την αποδοχή δεματοποιήμενων ή μη απορριμμάτων του δήμου και υγειονομική ταφή αυτών στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας. Επίσης θα ληφθεί απόφαση έγκρισης διενέργειας της υπηρεσίας «Φόρτωση και μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ αλλά και απόφαση κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2014 ποσού ύψους 60.000,00€ για την φόρτωση και μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων.

Αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών

Αναβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας για τις 4 Μαρτίου 2015, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τους συλληφθέντες στο μπλόκο των αγροτών της Μαραθιάς. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, ωστόσο ήταν η τελευταία στο πινάκιο, με 38 νούμερο, και αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Στο εδώλιο επρόκειτο να καθίσουν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος και ο γραμματέας της ΟΑΣΗ Στάθης Κούφης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο μπλόκο των αγροτών στη Μαραθιά στις 3 Φεβρουαρίου. Οι τρεις συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της προσπάθειας που έκανε η Αστυνομία για να διαλύσει το μπλόκο των αγροτών και η σύλληψή τους ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς προηγήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με τα ματ. Στη συνέχεια τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος.

Νέοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ

Μόλις εφτά Ηλείοι πρώην μόνιμοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, «επέστρεψαν» στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θα δέχονται από δω και στο εξής, στο ιδιωτικό τους ιατρείο ασφαλισμένους του Οργανισμού. Έτσι, ο αριθμός των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Ηλεία, φτάνει συνολικά τους 29. Πρόκειται για δυο Καρδιολόγους, δυο Ορθοπεδικού, δυο Παθολόγους και έναν Παιδίατρο. Η πλειοψηφία των γιατρών γύρισε την πλάτη για δεύτερη φορά στον ΕΟΠΥΥ και δεν υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών.
Όσοι ωστόσο είναι πλέον συμβεβλημένοι έχουν τη δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ την επίσκεψη.

Δύο νέες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Με δύο νέες ειδικότητες, οι οποίες αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών καθώς πρόκειται για τομείς άκρως ενδιαφέροντες και με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, ενισχύθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας. Στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας εντάχθηκε, και συμπληρώνει τις υπάρχουσες ειδικότητες, ο Ναυτιλιακός τομέας και στο 2ο ΕΠΑΛ, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια επαναλειτουργεί ο Γεωτεχνικός τομέας.

Ολοκληρώνεται η καταβολή αρωγής στους πυρόπληκτους

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί, από τον Τομέα Αποκατάστασης Πυροπλήκτων (Τ.Α.Π.) Ηλείας, η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής, ύψους 400.000 ευρώ, στους πληγέντες δικαιούχους του Νομού Ηλείας, από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, που ξεκίνησε στις 25 Μαΐου.
Από το συνολικό ποσό της κρατικής χρηματοδότησης αναμένεται να μείνει αδιάθετο το ποσό των 80.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν, άμεσα, νέες διεκπεραιωμένες διεκδικήσεις.

52χρονος σκότωσε τη φίλη του και φύλαγε το πτώμα της

Ένας Άνδρας 52 ετών από τη Ζαχάρω σκότωσε τη σύντροφό του και επί έναν μήνα κρατούσε το πτώμα της μέσα στο διαμέρισμά του στους Αμπελόκηπους. Το ειδεχθές έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν στην αστυνομία για την έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμπελοκήπων ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτοφανές θέαμα όταν έφτασαν στο σπίτι του 52χρονου μετά τις καταγγελίες των ενοίκων της πολυκατοικίας.Ο δράστης από τη Ζαχάρω, τόσο από τη διαπίστωση των γιατρών όσο και από τα όσα φέρεται να δήλωσε ο πατέρας του στους αστυνομικούς, φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θύμα είναι η 48χρονη σύντροφός του από την Ιρλανδία.

Πρεμιέρα για την Ανθοκομική Εκθεση

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 14η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας που θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Μπελογιάννη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι Δευτέρα 9 Ιουνίου και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια όμορφη περιήγηση και να προμηθευτούν λουλούδια, φυτά και κατασκευές σε πολύ καλές τιμές.

Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στο Νομό μας.. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 26 με 27oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΒΔ έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/06/2014 - 11:27