Ξανά στη λίστα της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά

Σε ένα αδιάκοπο «ράβε-ξήλωνε» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, παίζοντας με τις τύχες χιλιάδων εργαζομένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η λίστα των εργαζομένων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως τα τέλη Ιουλίου. Έτσι, μπορεί οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες, τώρα όμως ξαναμπαίνουν στη λίστα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν αρχικά, αλλά τώρα ξαναμπαίνουν στη λίστα της διαθεσιμότητας, είναι 245.
 

Η κίνηση αυτή παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της προειδοποίησης της τρόικας ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν άμεσα στο καθεστώς κινητικότητας.

Το εν λόγω προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή σήμερα Πέμπτη. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.

Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου-Αδ.Γεωργιάδη για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα

Το θέμα της απορρόφησης των εκπαιδευτικών που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, στο υπουργείο Παιδείας.

Στους σχεδιασμούς των δύο υπουργείων είναι να απορροφηθεί το 55%-60% στον κλάδο της Υγείας των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
«Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους» τόνισε ο Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης.

«Ευλογία» χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, τη συγκεκριμένη διαδικασία ο Άδωνις Γεωργιαδης , διότι -όπως συμπλήρωσε- υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη».
 

Πηγή-αναδημοσίευση: NET, 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25/07/2013 - 15:26