Ως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για βρεφονηπιακούς μέσω ΕΣΠΑ

Άρχισε από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

 Η αίτηση συμμετοχής γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (www.eetaa.gr) και η προθεσμία λήγει στις 2 Αυγούστου.

Περίπου 40.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, δήλωσε ο επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Σίμος Δανιηλίδης, καθώς τα 150 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί θα καλύψουν μόνο 62.000 αιτήσεις.

Ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε να διατεθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των 97.000 θέσεων που είχαν καλυφθεί και πέρυσι. Τόνισε μάλιστα ότι τα επιπλέον 100 εκατομμύρια μπορούν να εξασφαλισθούν από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου «λιμνάζουν» 4,2 δισ. ευρώ.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25/07/2013 - 15:48